123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa lauantaina klo 18:00 Kakkosen cupin välierässä Ilves/2:n Wallsport Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se näkyy suorana ja selostettuna Ruutu-palvelusta. Panoksena ottelussa on paikka Kakkosen cupin finaalissa, joka pelataan alustavasti lokakuussa, sekä paikka varsinaisen Suomen cupin neljännesvälieriin. Suomen cupin jatkopelit arvotaan heti maanantaina. Aiemmin lauantaina pelaa myös SJK:n edustusjoukkue oman Veikkausliigan Suomen cupin karsintaottelunsa, ja myös siellä on jatkopaikka katkolla sekä vastassa Ilves. Myös tuo ottelu näkyy klo 14:30 alkaen Ruutu-palvelusta. Voit lukea lisää edustusjoukkueen ottelusta omasta otteluennakosta. 

SJK Akatemian jo tähän asti mahtava Kakkosen cupin kiertue voi saada kaksi kirsikkaa kakun päälle lauantaina, jos myös Ilves/2 kaatuu. Arvonta oli tässä julma, sillä ennakkoon ajatellen Ilves/2 on todennäköisesti pahin mahdollinen vastus, mutta samalla herkullinen haaste. Toisessa otteluparissa kohtaavat PEPO ja PIF, samaan aikaan. SJK Akatemia on kaatanut Kakkosen cupissa FC Jazzin, FC Vaajakosken ja OLS:n. Ilves/2 puolestaan on voittanut Pallo-Iirot, JJK:n ja HJS:n.

Varmasti kovin mahdollinen arpa, sillä näistä neljästä joukkueesta jotka ovat jatkossa, Ilves/2 on varmasti yksi ennakkosuosikeista. Siten ymmärrämme, että tämä tulee olemaan kova ottelu. Siellä on hyvät valmentajat ja hyviä pelaajia. Odotan sen olevan meille hyvä testi, ja hyvä mahdollisuus kehittää pelaamistamme. Kaikki me odotamme sitä peliä innolla, sanoo SJK Akatemian johtaja Brian Page.

Meidän lahjakkaille pelaajille tämä on jälleen yksi mahdollisuus päästä pelaamaan maan parhaita, oman ikäluokan pelaajia vastaan. Eli tämä on meillle paikka näyttää, että olemme yhtä hyviä kuin muut tässä maassa. Valmentajat ja pelaajat meillä haluaa olla tälläisissä peleissä mukana, Page jatkaa.

Harmillisesti viime ottelussa hattutempun tehnyt ja Kakkosen cupin maalipörssiä johtava Oskar Pihlaja loukkasi itseään viime ottelussa OLS:a vastaan ja vielä ei ole täysin varmaa, onko hän mukana lauantaina. Tuo selviää perjantain viimeistely treeneissä. Nopea Pihlaja on ollut jatkuva vaara vastustajien puolustajille, mutta onneksi ratkaisijoita löytyy SJK Akatemian riveistä laajalta rintamalta. Kakkosen cupin maalipörssissä jaetulla toisella sijalla on kapteeninnauhaa kantanut Georg Westerlund. Toiselta sijalta löytyy myös lauantain vastustaja Ilves/2:n Oiva Jukkola. Jos Kakkosen cupissa laskettaisiin maalisyöttöjä, olisi taatusti SJK Akatemian laitapuolustaja Valtteri Olsbo siinä tilastossa korkealla, sillä pelkästään FC Vaajakoskea vastaan, mies syötti kolme täysosumaa ja syöttöjä on tullut myös muissa peleissä.

SJK:n Nottajoki-podcast jututtaa tällä viikolla SJK Akatemian pelaajaryhmään kuuluvaa kolmikkoa, Oliver Günes, Nooa Laine ja Kaarlo Rintamäki, jotka kaikki ovat lähdössä ensi viikolla Suomen U19-maajoukkueen leirille. Nottajoki-podcastin jakso ilmestyy perjantaina ja pääset kuuntelemaan sitä ohjelman Podbean tai Spotify -kanavilta.

Lauantaina vastaantulevan Ilves/2:n pelaajista U19-maajoukkueen leirille Eerikkilään lähtee Juho Pietola ja Oiva Jukkola. Lisäksi Ilveksen edustusjoukkueessa pelaavat Doni Arifi ja Eetu Mömmö kuuluvat ryhmään. Leirillä päätetään lopullinen ryhmä Belgiaan EM-karsintaturnaukseen lähtevä U19-joukkue.

Topi Prihan valmentama Ilves/2 pelasi viime kaudella erinomaisen kauden Kakkosessa, jääden lopulta lohkossaan toiseksi, Klubi-04:n viedessä voiton. Klubi-04 nousi myös Ykköseen, joten Ilves/2 on nyt yksi oman lohkonsa ennakkosuosikkeja alkavaan kauteen. Ilves voitti myös viime kaudella A-nuorten SM-kultaa ja moni tuon joukkueen pelaajista pelaa myös Ilves/2:n ryhmässä. SJK Akatemia pelasi viime kaudella Ykkösessä, eivätkä nämä joukkueet ole kohdanneet toisiaan, mutta A-nuorten SM-sarjassa Ilves oli viime kesänä parempi tylyin 4-0 luvuin. Luvassa on siten hyvä haaste SJK Akatemian ryhmälle.

Kakkosen cupin välierä SJK Akatemia – Ilves/2 lauantaina 20.2. klo 18:00 Wallsport Areenassa. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja selostajana toimii Oskari Koski. Ottelu pelataan ratkaisuun asti, joten jos peli on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 2 x 15 min jatko-ottelu sekä tarvittaessa rangaistuspotkukilpailu.

Kakkosen kausi alkaa 4.5. ja tulevan kauden otteluihin pääsee sisään SJK:n edustusjoukkueen kausikortilla. Kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavilla sekä SJK Shopissa. SJK Shop auki helmikuun loppuun asti torstaisin klo 12-17, perjantaisin klo 9-12 ja lauantaisin klo 10-14. Löydät otteluohjelmat SJK:n verkkosivujen Ottelut-kohdasta.