Seinäjoen Jalkapallokerhon nuoria pelaajia ja omia kasvatteja on viime aikoina noussut hurjat määrät Suomen eri ikäkausimaajoukkueisiin.
Felipe Aspegren pelaa U21-maajoukkueessa, Ville Viljala ja Joona Lautamaja pelaa U19-maajoukkueessa, Tuomas Lähdesmäki ja Elias Ahde U18-maajoukkueessa sekä Paavo Valakari U17-maajoukkueessa. Lisäksi Aston Villaan syksyllä siirtyvä Joonas Sundman toimii kapteenina U16-maajoukkueessa ja saman maajoukkueen ringissä on myös Emil Lidman ja Matti Lähde.
Kyse ei ole sattumasta, vaan suunnitelmallisesta juniorityöstä, sekä nuorten pelaajien pelimahdollisuuksista mm. Kerho 07:n mukana Kakkosessa.
SJK aloitti jo muutama vuosi sitten mission, jossa ensimmäisenä laitettiin harjoitusolosuhteet kuntoon, sitten valmennusta alettiin suunnittelemaan ammattimaisesti siten, että pelaajista pyritään tekemään todellisia huippu-urheilijoita. Myös joukkueet haluttiin tarpeeksi korkealle sarjoissa, jotta löytyy motivaatiota ja tavoitteita minne pyrkiä.
Tällä hetkellä käynnissä olevassa vaiheessa, on luotu yhteinäinen tapa toimia harjoituskentällä sekä peleissä kaikille joukkueille ja lopulta tavoitteena on että SJK pelaa tulevaisuudessa omalla stadionilla hyvistä sijoituksista joka kaudella. Samalla se kasvattaa omista nuorista muutaman huippupelaajan mukaan joka vuosi.
Seinäjoella on tehty hyvää juniorityötä jo vuosikymmeniä aiemminkin, mutta matka junioripelaajasta huipulle on vaatinut monesti muuttamisen muualle tai homma on pysähtynyt siihen. Nyt pelaajille on paljon paremmat mahdollisuudet kehittyä omassa kotikaupungissaan kuin koskaan aiemmin.
Tällä hetkellä SJK:n kaikki joukkueet nuoremmista junioreista asti, opettelee peliä samoilla metodeilla ja samoilla taktiikoilla kuin edustusjoukkuekin. Päävalmentaja Simo Valakari, maalivahtivalmentaja Jori Särkkä ja fyysisen valmennuksen vastaava Jaakko Nevanlinna, ovat yhdessä juniorivalmentajien kanssa luoneet SJK:laisen tavan toimia. Pelaajat pitävät huolta itsestään samalla tavalla joka joukkueessa ja peliä pelataan niin että se kehittää taitoja monipuolisesti. Lisäksi juniorivalmennuksessa on useita kokeneita pelaajia ja entisiä ammattipelaajia kuten talenttivalmentajana toimiva Christian Sund, jotka pystyvät auttamaan nuoria uralla eteen tulevissa tilanteissa.
SJK:n tavoitteena on tulevaisuudessa olla Suomen paras paikka kasvaa ja kehittyä 15-22 vuotiaille nuorille pelaajille. Vaikka tietenkin omaan juniorityöhön on satsattu ja tullaan satsataan edelleen kovasti, on tarkoitus saada mukaan myös nuoria lupaavia pelaajia muualta ja kasvattaa heistä SJK:laisia pelaajia. Tähän pyritään kehittämälllä mm. akatemiatoimintaa, jolloin eripuolelta tulevat pelaajat voisivat asua, harjoitella, opiskella ja ruokailla yhdessä, aivan kuten ammattilaiset ulkomailla.
SJK edustuksessa on mukana tällä hetkellä jopa 15 nuorta pelaajaa, jotka osuu tuon 15-22 ikähaarukan välille. Näistä omia kasvatteja on kahdeksan. Edustuksen mukana pääsee treenaamaan jopa seitsemän A-juniori-ikäistä pelaajaa ja se on paljon.
Edustusta tärkeämpi paikka nuorille on kuitenkin Kerho 07. Kerho 07:n mukana nuoret saavat pelata isoissa rooleissa miesten kovaa Kakkosdivisioonaa. Elää kuin ammattilaiset ja harjoitella, sekä pelata ammattilaispelaajien kanssa. Välillä heille avautuu näyttöpaikkoja edustuksen mukana Veikkausliigassa ja joskus taas he ottavat vastuunkantajan roolin A-junioreiden SM-sarjassa, osa taas vielä nuoremmissa B-junioreissa ja niin edelleen. Kerho 07 onkin tällä hetkellä Kakkosessa kärkisijoilla ja A-juniorit ovat asettaneet tavoitteekseen SM-mitalin.
Samalla SJK-Junioreiden puolella tehdään edelleen hyvää kasvatustyötä, jopa 3-5 vuotiaista alkaen ja SJK:lle on luvassa tulevaisuudessa lisää huippupelaajia omasta takaa. SJK B-juniorit ovat aloittaneet kauden erinomaisesti ja he ovat kovaa vauhtia tavoittelemassa niin ikään paikkaa SM-sarjasta.
Tällä hetkellä tulevaisuus näyttää hyvältä ja SJK edustus, koko SJK pelaajapolun lippulaivana, saa muutaman vuoden päästä nauttia omista kasvateista Veikkausliigassa. Todennäköisesti jo aivan lähivuosina.