123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa lauantaina 24.4. Vaasan Elisa Stadionille ja kohtaa siellä klo 13:00 alkavassa harjoitusottelussa Ykköseen valmistautuvan VPS:n. Ottelu näkyy suorana maksullisesta SolidSports-livestreamista. Lähetyksen toteuttaa VPS.

Alun perin SJK Akatemian kauden Kakkosessa piti alkaa toukokuun alussa, mutta tällä viikolla tuli tieto, että kausi alkaa vasta joko toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Palloliitto tulee tiedottamaan uudesta otteluohjelmasta Kakkoseen lähipäivinä, kenties vielä tällä viikolla.

Uskoakseni me saamme tiedon uudesta otteluohjelmasta huomenna perjantaina. Me kuitenkin jatkamme kauteen valmistautumista normaalisti, kunnes saamme jotain virallista tietoa uusista ohjelmista, kertoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page. 

Lauantain peli on meille siinä tärkeä, sillä saamme siitä tietoa missä meidän pitää vielä kehittyä, ja mitä ottaa huomioon ennen kauden alkua. Tiedämme, että VPS tulee olemaan kova Ykkösen joukkue, joten tämä on meille hyvä haaste kauteen valmistautumisessa. Semmoisia me haluamme ja odotamme peliä innolla, Page jatkaa.

SJK julkisti aiemmin torstaina myös kolmen uuden nuoren pelaajan sopimukset, joista ainakin Kingsley Ofori ja Lukas Eloranta ovat mukana lauantaina SJK Akatemian kanssa. Maalivahti Salifu Senghore saattaa olla SJK:n edustuksen mukana heidän harjoituspelissään AC Oulua vastaan, kun edustuksessa Walter Viitala on loukkaantuneena. Kaikki ovat olleet mukana jo SJK Akatemian kanssa, joten Page tuntee pelaajat. Voit lukea lisää heistä SJK:n nettisivujen omasta uutisestaan.

17-vuotias puolustaja Lukas Eloranta on pelaaja, josta olemme olleet kiinnostuneita jo pidemmän aikaa. Hän on pelannut Stefan Strömborgin valmennuksessa PIF:n riveissä, ja Stefan oli aiemmin meillä täällä valmentajana. Siten tiedämme, että Lukas on hyvin valmennettu ja hänen peräänsä on katsottu siellä hyvin. Koimme, että hän on meille todella hyvä kiinnitys. Lukas tuo meille lisää laatua ja uskomme, että hän tulee kehittymään laatupelaajaksi, kun hän nyt aloittaa syksyllä Kuortaneen jalkapallolukiossa meidän kanssamme. 

19-vuotias ghanalainen Kingsley Ofori on ollut meidän kanssamme täällä jo muutaman viikon. Olen ollut siinä ajassa hänestä vaikuttunut. Hän on nopea ja suoraviivainen laitahyökkääjä. Uskomme, että hänellä ominaisuudet olla erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä ja vielä kehittyä meidän mukanamme entisestään.

20-vuotias helsinkiläislähtöinen maalivahti Salifu Senghore on ainakin aluksi pääosin edustuksen mukana. Tämä on asia mitä me valmentajat sitten käymme läpi, että kuka pelaa ja missä, ja kuka tarvitsee peliaikaa. Salifu on kuitenkin erittäin lupaava nuori maalivahti, jolla on kova halu kehittyä entisestään. Olen eniten innostunut hänessä juuri hänen asenteestaan, sekä halusta kehittyä. Hän pelasi edustuksen maalissa harjoitusottelussa ja esiintyi siellä heti hyvin. Lisäksi hän on harjoitellut siellä hyvin, sanoo Brian Page. 

SJK Akatemialla on myös ollut jotain poissaoloja, osa koulun, osa armeijan, mutta myös loukkaantumisia on.

Mikael Anttila on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Samoin Veeti Mustosella on pientä vaivaa. Topias Uusi-Autti tuli mukaamme harjoituksiin, mutta ei varmaan vielä ole täydessä iskussa. Nico Rajala harjoittelee tällä hetkellä edelleen meidän kanssamme, mutta hän käy pelaamassa Lapuan Virkiän kanssa Kolmosessa, missä pelaa myös entisiä SJK:n A-nuoria ja entisiä akatemian pelaajia. Näin hän saa myös peliaikaa itselleen. Omar Adawilla on vielä armeija kesken, joten hän on ollut sen vuoksi sivussa. Hän pääsee meidän kanssamme ensi kuun alussa mukaan, mutta tämä on kuitenkin jotain, mikä nuorten pelaajien pitää täällä suorittaa, sanoo Page vielä lopuksi pelaajatilanteesta.

Harjoitusottelu VPS – SJK Akatemia lauantaina 24.4. klo 13:00 Vaasan Elisa Stadionilla. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta peli näkyy suorana VPS:n tuottamalta livestreamilta.