123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK matkustaa Vaasaan ja kohtaa VPS:n Pohjanmaan derbyssä perjantaina 13.5. klo 18:00. Otteluun lähtee paikan päälle myös väki Seinäjoelta ja Elisa Stadionin pohjoispäätyyn on varattu 500 paikkaa Kerhoa tukemaan lähteville. Kaikki mukaan kannustamaan! Liput SJK-päätyyn tästä linkistä alennettuun 10 € hintaan. Seinäjoelta lähtee myös kaikille avoimet bussikuljetukset, joihin matka tulee varata maksamalla reissu SJK Storeen viimeistään perjantaina ennen lähtöä. Matkan hinta on 20 € ja se sisältää lipun peliin. Voit lukea lisää SJK-päädystä ja bussireissusta omasta jutusta SJK:n nettisivuilta. Seinäjoella pelin näkee suorana Vekseli Plazassa tai kotikoneilta Ruutu-palvelun kautta.

Pohjanmaan alueen derbyissä SJK on ollut jo pitkään selkeä isäntä, ja se on voittanut suurimman osan kaikista kohtaamisista. Näin myös talvella pelatussa Liigacupin ottelussa, kun SJK voitti 4-1 luvuin sekä harjoitusottelussa, joka sekin meni SJK:n nimiin. Veikkausliigassa kuitenkin joukkueiden kauden alku on odotuksiin nähden erilainen. SJK voitti ensimmäisen ottelunsa, mutta on sen jälkeen hävinnyt viisi seuraavaa. VPS puolestaan on voittanut kuudesta ottelusta kaksi ja pelannut kerran tasan. Moni veikkasi vielä talvella VPS:lle varsin vaikeaa kautta, mutta ainakin alkukauden perusteella, Pohjanmaan derbystä tulee moniin vuosiin huippujännittävä kamppailu myös pisteistä, Pohjanmaan alueen herruuden lisäksi.

Tämä ottelu tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden kääntää tulokset meidän hyväksemme, näiden otteluiden jälkeen, joista emme ole saaneet haluamaamme tulosta. Näytimme luonnettamme edellisessä ottelussa ja yritimme parhaamme, joten tappio siitä oli todella vaikea sulattaa. Mutta olemme käyneet sen läpi joukkueen kanssa ja pyrimme tekemään kaikkemme, että pystymme taas hyvään suoritukseen, ja saamme nyt myös pisteet ottelusta mukaan, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Kannattajamme tukevat meitä aina ja kaikkialla, ja petimme heidät edellisessä ottelussamme, kun emme olleet heidän kannustuksensa arvoisia. Mutta tulemme sen vielä tekemään, vakuuttaa Gómez kannattajille lopuksi.

SJK:lta puuttuu ottelusta varmuudella ainoastaan pelikiellossa vielä tässä ottelussa oleva Cristhian Valencia.

Jake Jervis palasi loukkaantumisen jälkeen avaukseen pitkästä aikaa viime ottelussa, ja iski heti maalin.

Vaasan Palloseura aloitti Veikkausliigakauden Jussi Nuorelan valmennuksessa vahvasti. Kaikissa ennakoissa sarjan hännille povattu sarjanousija otti ensin 2-2 tasapelin AC Oulusta ja perään peräti 5-0 voiton FC Lahdesta. Tuon jälkeen se otti vielä jatkopaikan Suomen cupissa, mutta hävisi putkeen HJK:lle, Ilvekselle ja KuPS:lle. Suomen cupissa pelattu Pohjanmaan paikalliskamppailu KPV:ta vastaan nosti taas voitolla mielialat, ja edellisessä Veikkausliigan ottelussa VPS kaatoi Hakan Valkeakoskella 2-0 tuloksella. VPS on onnistunut erityisesti hyökkäyspäässä, sillä vain Honka on pystynyt tekemään enemmän osumia alkukauden otteluissa. Maaleja se on tehnyt Veikkausliigassa jo 12, eli keskiarvollisesti kaksi maalia per peli. VPS ei ole itseasiassa jäänyt vielä ilman maalia ainoassakaan tämän vuoden puolella pelatussa ottelussa. Toisaalta se on myös päästänyt 9 maalia Veikkausliigassa, joten VPS:n otteluissa ainakin tapahtuu molemmissa päissä.

VPS:n parhaaksi maalintekijäksi on noussut uusi hankinta, australialainen Tete Yengi, joka on osunut kolme kertaa maalipuiden väliin. Näistä viimeisin osuma viime ottelussa FC Hakan verkkoon. Kokeneet Steven Morrissey, Sebastian Strandvall ja Aleksi Pahkasalo, ovat osuneet kaikki kahdesti. Myös puolustaja Mikko Pitkäsellä on kaksi maalia tilillään.

Kun SJK ja VPS viimeksi kohtasivat toisensa Veikkausliigassa kaudella 2019, pelattiin kahdesti tasan 1-1 tuloksella ja SJK voitti kertaalleen 1-0 tuloksella. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaikissa eri kilpailuissa 33 kertaa, ja näistä SJK on voittanut 23, tasapeliin on päädytty 4 kertaa ja VPS:lla on voittoja 6. VPS:n ainoa kotivoitto SJK:sta Veikkausliigassa on kaudelta 2016, kun VPS oli 2-1 maalein parempi. Veikkausliigassa joukkueet ovat kohdanneet 18 kertaa ja niissäkin matseissa SJK on voittanut 11 kertaa ja VPS 3 kertaa. Kaikkiaan SJK on osunut VPS:n verkkoon kohtaamisissa 57 kertaa ja VPS 31 kertaa. Eniten maaleja joukkueiden nykypelaajista keskinäisissä kohtaamisissa on tehnyt VPS:n Steven Morrissey, joka on osunut 7 kertaa. SJK:lta puolestaan Denys Oliinykilla on 4 osumaa Vepsun verkkoon.

34. Pohjanmaan derby pelataan VPS:n ja SJK:n välillä perjantaina 13.5. klo 18:00 Vaasan Elisa Stadionilla. SJK-väki sijoittuu stadionilla sen Pohjoispäätyyn, eli Vaasan kaupungin puoleiseen päätyyn ja sinne sisäänkäynti on omasta portista katsomon takaa. Siellä on omat palvelut anniskeluineen. Liput SJK-päätyyn myynnissä ainoastaan verkkopalvelussa tästä linkistä. Lipun hinta on 10 €. Lisäksi bussimatkat Seinäjoelta peliin lähtee perjantaina klo 16:30 OmaSp Stadionilta. Matka on kaikille avoin ja ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla matka SJK Storeen viimeistään perjantaina 13.5. klo 15:00 mennessä tai niin kauan kuin paikkoja busseissa riittää. Ilmoittautua voi myös keskiviikkona OmaSp Stadionilla klo 18:00 pelattavan SJK Akatemia – PK-35 Ykkösen ottelun yhteydessä ottelun lipunmyyntiin. Matkan hinta on 20 € ja se sisältää lipun peliin. Alle 18-vuotiailla tulee olla mukana huoltaja tai vanhempi henkilö. Peli näkyy lisäksi suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazasta.

SJK:n seuraava ottelu on jo tiistaina 17.5. klo 18:00 Valkeakoskella, kun FC Haka ja SJK kohtaavat. Seuraava kotipeli on lauantaina 21.5. klo 17:00 pelattava SJK – IFK Mariehamn OmaSp Stadionilla. Tuo ottelu on samalla Superlauantai ja silloin teemana on 90-luvun eurodance. Pelin jälkeen OmaSp Stadionin tapahtuma-areena muuttuu konserttialueeksi ja lavalle nousee ruotsalainen Basic Element, suomalainen Movetron ja DJ PartaMatti, eli Matti Airaksinen. Liput sekä otteluun että 90’s Superlauantai tapahtumaan Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. SJK:n kausikortit myynnissä samoissa pisteissä ja kausikorttimyynti päättyy 20.5. Kaikki tulevat ottelut löydät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. 

 

Denys Oliinyk on osunut VPS:n verkkoon neljä kertaa seitsemässä kohtaamisessa.