123 456 7890

22-vuotias maalivahti Otto Huuhtanen siirtyy SJK:n riveihin. 191-senttinen Huuhtanen on viettänyt juniorivuosiaan Englannin Newcastle Unitedissa, ja pelannut Suomen poikamaajoukkueissa. Viime kaudella Huuhtanen pelasi Ykkösessä Mikkelin Palloilijoiden riveissä 16 ottelua. Sopimus Mikkelissä päättyi kauden loputtua. Nyt solmittu sopimus SJK:n kanssa kattaa alkavan kauden ja siinä on optiot tulevista vuosista. Huuhtanen liittyi SJK:n harjoituksiin välittömästi.

Keskusteltuani seuran kanssa, ja pienen harkinnan jälkeen, tulin siihen tulokseen, että tämä on oikea paikka tässä kohtaa. Kiva myös aloittaa heti joukkueen mukana harjoituksissa, sanoo Otto Huuhtanen ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Tavoitteenani on haastaa tällä kaudella peliajasta Veikkausliigassa, ja tulevaisuudessa päästä vielä takaisin ulkomaille, pohtii Huuhtanen tavoitteitaan.

Huuhtanen on ensimmäinen uusi vahvistus maalivahtiosastolle, jota johtaa tulevallakin kaudella maalivahtivalmentaja Luis Fernando Da Silva. 

Otto on mielestäni tosi hyvä maalivahti. Vielä nuori ja omaa paljon potentiaalia. Ja vaikka hän onkin vielä nuori, niin hänellä on jo paljon kokemusta, ulkomailtakin, joten uskon, että hän tulee auttamaan niin edustusta kuin SJK Akatemiaakin todella paljon, kertoo SJK:n maalivahtivalmentaja Luis Fernando.

Meiltä lähti viime kauden päätteeksi kaksi maalivahtia, ja olemme etsineet lisää vahvistusta tälle osastolle. Olemme seuranneet Oton pelaamista aiemmin, ja juttelimme sitten Richie Dormanin kanssa, että Otto voisi olla hyvä vaihtoehto meille. Nyt kun tulee akatemian alaisuuteen muutenkin yksi joukkue lisää, niin tarvitsemme maalivahteja lisää. Jatkossa kun on kolme miesten joukkuetta, niin tarvitsemme ainakin yhden tai kaksi vielä lisää.

Meillä on kuitenkin todella lupaavia nuoria maalivahteja joukkueessa jo nyt, ja kun ajattelee, että kokenein maalivahti Markus Uusitalokin on vasta 25-vuotias, niin sekin on vielä todella nuori maalivahdiksi. Joten kyllä meillä on maalivahtiryhmässä todella paljon potentiaalia, Luis Fernando sanoo vielä lopuksi.

28. helmikuuta vuonna 2000 syntynyt Otto Huuhtanen, on aloittanut jalkapallon Tampereen Ilveksessä. Ilveksessä pelasi myös viime kaudella maalivahtina hänen pari vuotta nuorempi veljensä Eetu. Otto oli Ilveksen edustusjoukkueen mukana vielä kaudella 2016, ja pelasi pari harjoitusotteluakin, mutta ei ole kuitenkaan koskaan pelannut Ilveksen miesten joukkueissa virallisia otteluita, vaan lähti jo nuorena Englannin Newcastle Unitedin riveihin. Siellä Huuhtanen pääsi pelaamaan seuran U18-joukkueessa ikäluokan Englannin pääsarjaa ja jopa reservisarja Premier League 2:sta. Englannista hän palasi Suomeen ja Helsingin IFK:n riveihin kaudeksi 2020, ja pääsi tekemään Veikkausliigadebyytin elokuussa FC Hakaa vastaan. Seuraavalla kaudella tie vei HIFK:sta FC Hongan mukaan, mutta siellä pelejä ei pääsarjassa tullut ja lisäksi loukkaantuminen pilasi kautta. Kaudella 2022 Huuhtanen pääsi kilpailemaan ykkösmaalivahdin paikasta Mikkelin Palloilijoihin ja saikin siellä vyölleen Ykkösessä 16 ottelua, kolme ottelua Suomen Cupissa ja kaksi Ykköscupissa. Suomen poika- ja nuorisomaajoukkuepelejä Huuhtaselle on kertynyt eri ikäluokissa yhteensä 17.

SJK harjoittelee tämän vuoden puolella vielä 22.12. asti, ja jää sen jälkeen harjoitustauolle joulun ajaksi. SJK Akatemia puolestaan päätti harjoitukset viime viikonloppuna harjoitusotteluun VPS:n vieraana. Molemmat joukkueet palaavat heti tammikuun alusta takaisin harjoituksiin, ja pelaavat harjoitusotteluita ennen tammikuun lopulla alkavia cup-kilpailuja. Liigacupin otteluohjelma saadaan vielä joulukuun aikana, mutta jo nyt on tiedossa, että SJK pelaa siinä samassa lohkossa AC Oulun, FC Hakan, Ilveksen, KuPS:n ja VPS:n kanssa. Lohkon kaksi parasta etenee jatkoon. Ykköscupissa SJK Akatemia kohtaa FF Jaron, KPV:n ja Ykköseen nousseen JJK:n. Ykköscupin sarjaohjelma on jo selvillä ja pelit löytyvät SJK Akatemian otteluohjelmista SJK:n nettisivuilta.

Molempien joukkueiden kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa sekä Torikeskuksen SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin 9-16 ja lauantaisin 10-15. Kausikorteilla pääsee myös talven kotiotteluihin Liigacupissa ja Ykköscupissa.