123 456 7890

UEFA Europe Conference League, toinen kierros, 1.osa: SJK vs. Lillestrøm SK torstaina 21.7. klo 19:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Tapahtuma-areenan portit aukeavat jo klo 17:00 ja stadionin katsomot palveluineen klo 18:00. Liput otteluun Lippu.fi-kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta, joka palvelee arkisin klo 9-16. Ottelun jälkeen Carlsberg Sports Barissa normaalit jälkipelit ja ilta jatkuu Seinäjoen keskustassa Vekseli Plazassa. Lillestrøm SK:n kannattajille on oma lippulinkki ja infot heidän omilla nettisivuillaan.  SJK:n kausikorttilaiset ovat saaneet sähköpostitse oman lippulinkin otteluun, josta saa liput edullisemmin. SJK-junioreiden Seurakorteilla pääsee sisään tähänkin otteluun. Tarkemmin pelin lipunmyynnistä ja järjestelyistä tämän otteluennakon loppuosasta. 

SJK teki jo historiaa eurokentillä, kun se tiputti jatkosta ensimmäisen kierroksen ykkösrankattuna olleen FC Floran. SJK:lle voitto ja jatkopaikka on sen historian ensimmäinen. FC Flora ei myöskään kovin usein tipu eurokentiltä ensimmäisellä kierroksella, ja viime kaudella se pelasi Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Nyt SJK tekee taas historiaa, kun se kohtaa torstaina norjalaisen Lillestrøm SK:n OmaSp Stadionilla. Kyseessä kun on ensimmäinen kerta, kun SJK pelaa toista kierrosta, ja ensimmäinen, kun kohdataan virallisessa ottelussa norjalaisseura. Tätä ennen SJK on kohdannut harjoitusotteluissa vuosien varrella norjalaisseurat Molde, Aalesund, Levanger ja Mjøndalen. 

Kotijoukkue SJK on hyvässä vireessä, sillä se ei ole hävinnyt seitsemään peliin kuin FC Floralle pelatun vierasottelun 0-1 ja rangaistuspotkuilla Suomen Cupissa FC Interille. Viimeisissä kolmessa pelissä SJK on tehnyt peräti 10 maalia. Joukkue on siten hyvässä itseluottamuksessa, ja valmiina Lillestrømin kohtaamiseen. 

Suurella innolla odotamme näitä otteluita. Tämä on jälleen meille mahdollisuus edetä kilpailussa ja tehdä historiaa monilla eri tavoin. Tämä on jälleen myös hyvin erilainen ottelu, kuin mitä pelaamme normaalisti sarjassa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez heti alkuun.

Odotan tästä hieman kovempaa peliä, kuin Flora-pelistä, josta etenimme jatkoon. Lillestrøm SK on taktisesti hieman vaikeampi vastustaja, sillä he ovat itseasiassa monessa asiassa hyvin samanlainen joukkue kuin me olemme. Kun kävimme heidän pelejään läpi, huomasimme, että jotkin heidän valinnoistaan ovat siis samanlaisia kuin meillä. He ovat kuitenkin jonkin verran suoraviivaisempia lähestymistavassaan, jos verrataan meihin. Heillä on myös paljon voimaa joukkueessa sekä vahvuuksia, joiden kanssa meidän tulee olla tarkkana. Lisäksi he ovat erittäin kurinalaisia sekä organisoituja.

Uskon, että me yleensä pyrimme hieman enemmän dominoimaan otteluita kuin Lillestrøm, mutta pienissä asioissa on samankaltaisuutta. Siksi sanon, että uskon tästä tulevan hieman kovempi ja taktisesti haastavampi peli meille. Meidän tulee ottaa askel eteenpäin omassa tekemisessä ja olla taktisesti paremmin hereillä, jotta pystymme kaatamaan heidät, pohtii Gómez tulevaa ottelua.

Viime kuukautena olemme kiinnittäneet omassa pelissämme paljon huomiota hyökkäykseen ja maalipaikkojen luomiseen. Emme olleet siihen aiemmin tyytyväisiä ja halusimme luoda niitä enemmän. Nyt luomme selvästi enemmän paikkoja, annamme paljon enemmän keskityksiä ja teemme enemmän juoksuja linjaan. Nyt tuntuukin, että vastustajat eivät pysty pysäyttämään meitä näissä. Haluamme jatkaa siitä mihin viime pelissä jäimme. Eli haluamme pystyä aloittamaan ottelun heti hyvin, käyttää kotietumme, ja ottaa voitto ensimmäisestä osaottelusta torstaina.

– Olemme katsoneet heidän pelejään, ja huomanneet, että heillä on mahtava kannatus. Heidän kannattajansa ovat todella äänekkäitä ja he reissaavat aina suurina joukkoina peleihin. Mutta kun saamme kotikannattajiltamme saman tunnelman OmaSp Stadionille, mikä meillä on ollut siellä nyt parissa viime ottelussa. Sen saman tuen ja metelin, mitä saimme Flora-pelissä, kun kannattajamme auttoivat meidät kaikki hurmioon, niin tiedän, että Lillestrømkin tulee huomaamaan tulevansa stadionille, missä kannattajiemme energia ja intohimo auttaa meitä voittoon, painottaa Gómez kannattajien merkitystä.

– Olen jo nyt varma, että oma ääneni tulee katoamaan siinä metelissä, mikä meitä odottaa OmaSp Stadionilla torstaina. Olemme nyt pelanneet pelejä joka neljäs tai kolmas päivä, ja se on jo nyt pistänyt ääneni koville. Siitä tulee taatusti itselleni ongelma, mutta koitan nyt pari päivää pitää äänestäni huolta, että pelaajat kuulevat ohjeeni, naurahtaa Gómez lopuksi.

Torstain otteluun on luvassa huikea tunnelma, kun molemmat joukkueet saavat satoja äänekkäitä kannattajia tuekseen.

Torstain ottelussa Seinäjoella ei ratkea vielä mikään, koska otteluparit ratkeavat kahden pelin yhteistuloksella. Hyvä aloitus ottelupariin on kuitenkin tärkeää ja voitto kotona aina todella makeaa. Eurokentillä ei enää ole voimassa vierasmaalisäännöt, joten jos kahden ottelun yhteistuloksella ollaan tasapelissä, pelataan ensin 2 x 15 min jatko-ottelu ja sitten tarvittaessa rangaistuspotkut. Ratkaiseva toinen osa pelataan Norjassa ensi viikon torstaina 28.7. 

SJK hankki siirtoikkunan auetessa kaksi puolustuspään pelaajaa, kun jo aiemmin mukaan liittynyt ranskalaistoppari Bradley Diallo ja laitapuolustaja Felipe Aspegren tulivat mukaan. Kaksikko on jo harjoitellut SJK:n kanssa, mutta Diallo tuli keskelle SJK:n otteluruuhkaa europeleineen, ja on joutunut toistaiseksi toimimaan otteluun valmistavien harjoituksien vastapuolena. Aspegren ehtii harjoitella kahdesti ennen torstain ottelua. Siten on vielä epävarmaa, nähdäänkö kumpaakaan mukana. Molemmat kuitenkin ovat hyvin lähellä pelikuntoa ja mukana ryhmässä, josta pelaajat peliin valitaan. SJK:n riveistä on pikkuloukkaantumisen vuoksi ollut sivussa Josepablo Monreal, eikä hänen mukana olo torstaina ole vielä varmaa. Muita loukkaantuneita ei kuitenkaan ole, ja europelien ryhmään on nostettu mukaan pelaajia myös SJK Akatemian ryhmästä. Myös aiemmin FC Flora-pelin ja llves-pelin missannut Matias Vainionpää on taas mukana ryhmässä. 

SJK on iskenyt kolmessa viime matsissa 10 maalia ja niistä suurin osa on syntynyt Kannattajapäädyn ja Kloppien edessä.

Torstain norjalaisvastustaja Lillestrøm SK saa peliin tuekseen useamman sadan kannattajalauman, kun arvioiden mukaan jopa yli 300 kannattajaa saapuu Seinäjoelle. Se tarkoittaa sitä, että OmaSp Stadionilla tulee olemaan mahtava tunnelma torstaina, kun SJK:n kannattajaryhmä Klopit johtaa kotijoukkueen kannatusta toisessa päässä, ja SJK-juniorit tukevat täysin palkein mukana. Kaikkien paikalle olevien kannattaakin avata ottelussa rohkeasti ääntä ja osallistua kannustukseen, siten tunnelmasta saadaan unohtumaton joka osapuolille sekä voitto kotiin, vaikka äänekkään kannattajaryhmän saavatkin tuekseen. 

Lillestrøm SK on tällä hetkellä Norjan pääsarjassa toisena, vain yhden maalin heikommalla maalierolla, kuin tasapisteissä kärjessä olevalla Moldella. Eurokentillä Lillestrøm aloittaa pelit vasta tältä toiselta kierrokselta, joten se ei ole vielä niitä ehtinyt pelaamaan. 

Voit tutustua SJK:n torstain vastustaja Lillestrøm SK:n historiaan, päävalmentaja Geir Bakkeen, sekä pelaajistoon SJK:n nettisivujen aiemmasta uutisesta, tästä linkistä. 

Lisäksi spekulaatiota sekä asiantuntevaa analyysia torstaina ottelusta löydät SJK:n ennakkostudiosta, jossa SJK:n stadiontirehtööri Arttu Seppälän johdolla Mika Ojala ja Tero Mäntylä juttelevat tulevasta pelistä ja vastustajasta. Ojala on Lillestrømin keskikenttäpelaaja Kaan Kairisen entinen pelikaveri ja Tero Mäntylä pelasi pitkään ammattilaisena Norjassa. 

 

Lisää ennakkopohdintaa luvassa keskiviikkoiltana, kun molemmat joukkueet pitävät UEFA:n viralliset lehdistötilaisuudet. Näistä tulossa videoa SJK:n kanaviin tuoreeltaan keskiviikkoiltana. 

UEFA Europe Conference League toisen kierroksen 1.osaottelu, SJK Seinäjoki vs. Lillestrøm SK, torstaina 21.7. klo 19:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Toinen osa pelataan Lillestrømissä torstaina 28.7. klo 20:00 Suomen aikaa. Seinäjoella pelattava ottelu näkyy suorana VeikkausTV:stä. Otteluparin voittaja yhteistuloksella etenee jatkoon kolmannelle kierrokselle, jolla se kohtaa voittajan otteluparista Royal Antwerp (BEL) – FC Drita (KOS). Kolmas kierros pelataan 4. ja 11. elokuuta. 

SJK pelaa europelien välissä myös Veikkausliigaa, kun se kohtaa ensi sunnuntaina 24.7. klo 16:00 FC Lahden vierasottelussa, Lahden Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. SJK:n seuraava kotiottelu on sekin Veikkausliigaa, kun sunnuntaina 31.7. klo 16:00 SJK kohtaa OmaSp Stadionilla AC Oulun. Ottelu oli alun perin merkitty pelattavaksi päivää aiemmin, mutta SJK:n edettyä jatkoon Euroopassa, ottelu siirtyi ennakkoon sovittuun päivään sunnuntaille. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. 

SJK teki historiaa FC Floraa vastaan – Kaatuuko nyt norjalainen Lillestrøm SK OmaSp Stadionilla?

 

Torstain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

 

UEFA Europe Conference Leaguen 2.kierroksen 1. osaottelu SJK – Lillestrøm SK pelataan OmaSp Stadionilla torstaina 21.7. klo 19:00. Tapahtuma-areena ja lipunmyyntikioski aukeaa klo 17:00. Lippuja saa Lippu.fi-palvelusta sähköisenä sekä ennakkoon. Ennakkolippuja myydään myös SJK Storessa Torikeskuksella. SJK:n kausikortit eivät sellaisenaan käy euro-otteluihin, mutta SJK:n kausikorttilaisille on toimitettu ennakkoon lippulinkki, lipunmyynnin alkaessa, josta he saavat ostaa edullisemmat liput peliin. SJK-junioreiden seurakortit käyvät otteluun Itäpäätyyn, eli junioripäätyyn.

Paikalle tähän otteluun tulevat vieraskannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, minne sisäänkäynti on omasta ovesta katsomon takaa, ja siellä on omat palvelut anniskeluineen. Lisäksi tapahtuma-areenalla sijaitsee Lillestrøm SK-kannattajille oma fan zone, joka on aidattu ja siellä on omat myyntipisteet. More info for away-supporters on Lillestrøm SK website. There is also link to away sector tickets.

Tapahtuma-areenalla tunnelmaa nostaa jo ennen ottelua DJ. Tapahtuma-areenalta löydät myös ruoka- sekä anniskelupisteitä ennen ottelua ja sen aikana. Ottelun jälkeen jatketaan stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä on pelipaita-arvontaa ja pelaajahaastatteluja. After-game bileet jatkuu myöhään iltaan Seinäjoen keskustan Vekseli Plazassa.

Ottelutapahtumassa OmaSp Stadionin kaikki katsomot ovat käytössä, ja sisääntulo tapahtuu kolmesta eri portista. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista, mutta katsomoiden alla voi liikkua vapaasti. Tapahtuma-areenalle pääsee ennen ottelua kaikilla ottelulipuilla. Itäpäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksessa olevan vieraskannattajien alueen läpi ei ole kulkua, ja tarvittaessa sinne kulku tapahtuu omasta portista, katsomon osan takaa.

Jokaisessa katsomossa on tarjolla samat peruspalvelut, kioskit ja WC:t sekä osassa katsomoissa myös anniskelualueet. Jokainen katsomo on katettu, ja kaikille katsojalle löytyy katsomoista istumapaikka. Tämän lisäksi katsojat pääsevät käyttämään Carlsberg Sports Barin sisätiloja ja VIP-lippulaiset Atria Loungen VIP-ravintolaa kolmannessa kerroksessa.

Anniskelu löytyy Eteläkatsomon takaa ja Kannattajapäädyn keskiosa, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo, on anniskelualuetta ja sen vieressä olevan katsomon kaksi alinta penkkiriviä. Ennen ottelua ja ottelun tauolla, sekä myös sen jälkeen, etupihan Tapahtuma-Areena palvelee janoisia tai nälkäisiä katsojia.

Junnupäädyn alta löytyy lapsille oma karkkikatu, pomppulinna sekä onnenpyörä, josta voi voittaa upeita SJK-palkintoja.

Pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikioskin kautta. Ja sieltä heidät opastetaan turvallisesti Pääkatsomon hissiin ja katsomoon.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton antamia määräyksiä ja ohjeita ottelutapahtuman järjestämisestä, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Kaikenlainen syrjivä tai rasistinen huutelu on ehdottomasti kielletty, ja ottelutapahtumassa häiritsevästi käyttäytyvä katsoja voidaan poistaa alueelta.

Tapahtuma-areena palvelee ennen ottelua klo 17:00 alkaen. Sieltä löydät ruoka- ja juomapisteitä myös pelin aikana.

 

Tapahtuman aikataulu

* 17:00 OmaSp Stadionin portit ja lipunmyynti aukeaa. Myös Carlsberg Sports Bar ja SJK Shop aukeaa
* 17:00 DJ aloittaa tapahtuma-areenalla ja siellä on happy hour hinnat klo 18:00 asti
* 18:00 Stadionin katsomot ja niiden palvelut aukeavat. Kannattajien katsomossa happy hour hinnat klo 19:00 asti.
* 18:55 Joukkueet kentälle.
* 19:00 UEFA EUROPE CONFERENCE LEAGUE OTTELU SJK SEINÄJOKI  – LILLESTRØM SK KÄYNTIIN
* 20:45 Carlsberg Sports Barissa ottelun jälkeen jälkipelit.

Ottelun lipunmyynti ja -hinnat

Lippuja myydään ennakkoon Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksessa sijaitsevassa SJK Storessa. SJK Store on auki arkisin klo 9-16 ja lauantaina 10-15. Lippuja myydään myös OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikioskista pelipäivänä.

SJK:n kausikortit eivät sellaisenaan käy euro-otteluihin, mutta SJK:n kausikorttilaisille on toimitettu ennakkoon lippulinkki, lipunmyynnin alkaessa, josta he saavat ostaa edullisemmat liput peliin. Jos et ole saanut kyseistä viestiä mutta haluat ostaa lipun, otathan yhteyttä info@sjk.fi viimeistään keskiviikkona 20.7. Klo 14:00 mennessä. SJK-junioreiden seurakortit käyvät otteluun Itäpäätyyn, eli junioripäätyyn.

Pääkatsomossa on muutama pyörätuolipaikka ja pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikojun kautta.

Pääkatsomo

Portilta, SJK Storesta ja Lippu.fi:
Aikuinen 40 €
Alennusryhmät 35 €

Kultalippu 60 € (sisältää ruokailun ja 2 juomalippua Carlsberg Sports Barissa)
VIP-lippu 140€ (sisältää ruokailun ja 2 juomaa Atria Loungessa)

Eteläkatsomo

Portilta, SJK Storesta ja Lippu.fi:
Aikuinen 30 €
Alennusryhmät 25 €

Kannattajapääty

Portilta, SJK Storesta ja Lippu.fi: 20 €

Itäpääty

Portilta, SJK Storesta ja Lippu.fi: 20 €

Kausikorttilaisilla on alennetut hinnat heille toimitetun lippulinkin kautta.
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 7-17 vuotta.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.
Erilaiset kulttuurisetelit tai vastaavat, käyvät maksuvälineenä ainoastaan SJK Storessa tai porttilipunmyynnissä.

OmaSp Stadion toimii torstain ottelun näyttämönä.

 

Pysäköinti ja pyöräparkki

OmaSp Stadionin piha-alueille ei ole pysäköintiä. Stadionin etupiha on suljettu kokonaan autoilta ja polkupyöriltä. Pysäköintitila on rajattua ja sitä löytyy Wallsport Areenan ja Jääurheilukeskuksen pihasta sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevasta lisäparkkipaikasta.

Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan pyörätelineillä. SJK suositteleekin tulemaan paikalle kävellen, Stadionbusseilla tai lontoon bussilla.

 

Stadionbussit

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n kotipeliin kauden 2022 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta Stadionbussin kertamaksu on 5€ / suunta.

Lisäksi SJK:n kotipeleihin kulkee myös kaksikerroksinen aito Lontoon bussi. Lontoon bussi on ilmainen Vekselin asiakkaille ja se kulkee ennen ja jälkeen ottelun Vekselin sekä OmaSp Stadionin väliä.

Gratis shuttlebuss som kjører fra 16.45. Denne vil kjøre flere ganger for å hente folk slik at alle skal få transport til stadion.

Televisiointi

SJK – Lillestrøm SK -ottelu näkyy suorana Suomessa VeikkausTV:sta. Lähetyksen katsominen edellyttää kirjautumisen ja talletuksen Veikkauksen tilille. Ottelun selostaa Juha Järvinen. Ulkomailla ottelu näkyy kansainvälisiltä vedonlyöntisivustoilta tai muilta kanavilta.

 

Median edustajat ja akkreditointi

Median edustajilta edellytetään tapahtumaan akkreditointi sähköpostitse viimeistään keskiviikkona 20.7. klo 14:00 mennessä. Akkreditoinnit tehdään SJK:n mediavastaavalle osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi.

Median sisääntulo tapahtuu päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneeseen, jossa saa passit ja kuvausliivit hyväksyttyjen akkreditointien mukaan. Mediahuone aukeaa klo 17:00 ja se on auki ottelun jälkeen työskentelyä varten noin tunnin.

Päivää ennen ottelua on ottelun viralliset lehdistötilaisuudet molempien joukkueiden toimesta. Lisäksi media pääsee seuraamaan 15 minuutin ajaksi joukkueiden harjoituksia. Ottelun jälkeen on lehdistötilaisuus mediahuoneessa, jonne tulee vuorotellen vieras- ja kotijoukkueen päävalmentaja sekä yksi pelaaja. Median edustajilla ei ole missään vaiheessa ottelutapahtumaa pääsyä OmaSp Stadion punaiselle zone 1:lle, eli pelaajien ja tuomareiden alueelle tai niin sanotulle mixed zonelle.

Median edustajista toimittajille on varattu paikat Pääkatsomosta, yläosasta löytyvästä Pressikatsomosta. Siellä on pöydät ja sähköpistokkeet. Kuvaajat puolestaan levittäytyvät kentän ympärille, kiertämällä mediahuoneesta ulkokautta, Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle laidalle.