123 456 7890

SJK tarvitsee vähintään maalin voiton Norjassa torstaina 28.7. kun se kohtaa UEFA Europe Conference Leaguen toisen kierroksen toisessa osassa Lillestrøm SK:n. Kahden maalin voitolla SJK menisi jatkoon, yhden maalin voitolla mennään 2 x 15 min jatko-otteluun ja jos vielä senkin jälkeen ollaan yhteistuloksella tasatilanteessa, mentäisiin rangaistuspotkukilpailuun. Ottelu pelataan Norjan Lillestrømissä, Åråsen Stadionilla ja se alkaa Suomen aikaa klo 20:00.

Voittaja tästä otteluparista kohtaa kolmannella kierroksella voittajan otteluparista FC Drita – Royal Antwerp. Heidän ensimmäinen ottelunsa päättyi maalittomaan tasapeliin.

Torstain pelin lähetysoikeudet omistaa norjalainen Romerikes Blad -sanomalehti, joka lähettää pelin tilaajilleen. Lähetystä ei ole geoblokattu, mutta sanomalehden sivuille kirjautuminen vaatii norjalaisen puhelinnumeron. Seinäjoella peli pyritään saamaan näkymään SJK-kannattajille Vekseli Plazassa. Paikan päälle mahdollisesti lähtevät SJK-kannattajat, tai Norjassa asuvat suomalaiset, voivat ostaa peliin liput tästä linkistä.

Lillestrøm SK:n kotiareena Åråsen, on luonnonnurmella varustettu, täysin umpinainen ja katettu 11 500 katsojan stadion. Kuva Wikimedia commons: Marius Lauritsen.

Seinäjoella pelattu ensimmäinen osa päättyi siis vierailija Lillestrøm SK:n 1-0 voittoon. SJK:lla oli pelissä omat paikkansa ja vain hetkeä ennen LSK:n johtomaalia, SJK sai rangaistuspotkun, mistä pallo saatiin kuitenkin vain pystypuuhun asti. LSK puolestaan osui kulmapotkusta. Etukäteen pohdittiin, että peli saattaa ratketa juuri erikoistilanteisiin, ja näinhän siinä myös kävi. SJK ja LSK ovat molemmat olleet käynnissä olevalla kaudella hyviä juuri niissä.

Kuten näytimme ensimmäisessä ottelussa, voimme mennä hyvällä itseluottamuksella tähänkin otteluun, sillä ero joukkueiden välillä ei ole niin suuri. Arvioimme etukäteen, että peli voisi kenties ratketa erikoistilanteisiin, ja näin siinä sitten kävi. Mielestäni puolustimme heidän vaaralliset erikoistilanteensa kuitenkin suurimmaksi osaksi erittäin hyvin, ja loimme itse muutaman vaarallisen paikan heidän päätyyn omista tilanteistamme. Jopa paremmat kuin he, mutta he saivat kuitenkin yhden onnistumisen omistaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Kuten sanoin, saimme siitä pelistä vain itseluottamusta lisää. Näytimme, että pystymme kamppailemaan korkealla tasolla heitä vastaan. Ja nyt menemme Lillestrømiin siten, että meillä ei ole mitään hävittävää. Olemme valmiita kaikkeen, ja valmistaudumme tähän samalla tavalla kuin FC Floraa vastaan pelatussa toisessa ottelussa. Mitä vain voi tapahtua.

Meidän pitää tehdä vähintään kaksi maalia, mutta todennäköisesti jatkopaikkaa varten pitää tehdä jopa enemmän kuin sen. Nämä pelit menevät monesti niin, että omiin saattaa mennä yksi, kun haetaan maaleja. Mutta, menemme sinne sillä asenteella, että teemme niin paljon maaleja kuin mahdollista. Itseluottamuksemme on kova ja aiomme voittaa tämän ottelun, päättää Gómez.

Pelien välissä, SJK kohtasi viime sunnuntaina FC Lahden vierasottelussa, ja otti siitä voiton 3-1 lukemin. Samalla SJK kierrätti pelaajistoaan, antamalla osalle täysin vapaan viikonlopun. Esimerkiksi Pyry Hannola, Daniel Håkans ja Matej Hradecky eivät edes matkustaneet Lahteen. Jake Jervis ja Mehmet Hetemaj seurasi pelin kokonaan vaihtopenkiltä käsin. Näin pelaajisto pysyy raikkaana kovassakin peliruuhkassa. Samalla kierrätys tarjosi nuorille pelaajille ja uusille vahvistuksille paikan hakea tärkeitä minuutteja sekä loistaa. Samson Ebuka ja Diego Rojas tekivät debyyttimaalinsa Veikkausliigassa, ja Tuomas Kaukua pujotteli läpi koko Lahden puolustuksen, tehden upean soolomaalin. Torstain otteluun SJK pääsee täysin ehjällä pelaajaryhmällä, ja loukkaantumisen vuoksi parissa pelissä sivussa ollut hyökkääjä Josepablo Monrealkin on taas mukana pelaajaryhmässä.

SJK:n Daniel Håkans oli vaikea pideltävä myös norjalaisille ensimmäisessä osassa. Kuva: Mika Alavesa

Lillestrøm SK sai tähän väliin itselleen vapaan viikonlopun, kun heillä ei ollut pelejä kotimaansa sarjassa. Ennen Seinäjoella pelattua ottelua heillä oli kaksi peliä, kun SJK sai valmistautua täyden viikon otteluruuhkaan.

Viime kohtaamisen jälkeen Lillestrøm SK:n valmentaja Geir Bakke vakuutti, että Lillestrøm tulee kotonaan peliin kovaa, paljon kovempaa kuin vierasottelussa, pyrkii prässäämään ylempää ja hyökkäämään enemmän. Seinäjoella se olikin melko passiivinen, ja antoi SJK:n hallita palloa, pyrkien itse iskemään vastaan. Vastahyökkäyksistään LSK on toisaalta omassa sarjassaan tunnettu, kuten myös erikoistilanteistaan. Minään varsinaisena pallon hallintaan pyrkivänä joukkueena se ei ole omimmillaan. Lillestrøm SK on Norjan pääsarjassa toisena, kolmen pisteen päässä Molden takana, mutta pelin vähemmän pelanneen.

Kuten Seinäjoella nähtiin, oli nigerialainen hyökkääjä Akor Adams joukkueen syömähammas. Voimakas ja isokokoinen Adams pystyi tulemaan läpi SJK:n puolustuksesta varsinkin laidoilta, ja häneltä löytyi myös vihainen laukaus, joka lähti jopa rangaistusalueen ulkopuolelta tarvittaessa. Muutenkin Lillestrøm pyrki hakemaan vetoja kauempaa ja sitten voittamaan mahdollisia kakkospalloja.

Lillestrøm SK:n puolustaja Igoh Ogbu. Kuva: Terje Pedersen / NTB / LSK

Norjassa SJK:ta odottaa Lillestrøm SK:n intohimoiset kannattajat, joista nähtiin jo esimakua Seinäjoella, ja tunnelma 11 500 katsojaa vetävällä Åråsen Stadionilla tulee olemaan taatusti kova. Koko kaupunki siellä elää jalkapallosta ja LSK on Oslosta 30 km päässä olevan Lillestrømin yhteinen juttu. Pelipäivä näkyy kaupungilla jo aamusta alkaen.

Voit tutustua tarkemmin Lillestrøm SK:n joukkueeseen SJK:n nettisivujen aiemmasta esittelyjutusta, tästä linkistä. Ensimmäisen osaottelun videoskooste katsottavissa SJK:n YouTube-kavalta, ja sieltä löydät myös tuon ottelun jälkeiset lehdistötilaisuudet.

UEFA Europe Conference League 2.kierros, 2.osaottelu Lillestrøm SK – SJK torstaina 28.7. klo 20:00 Suomen aikaa. Ottelu pelataan Norjassa, Lillestrømin Åråsen Stadionilla. Peli näkyy suorana ainoastaan norjalaisen Romerikes Blad sanomalehden sivuilta, maksullisena lähetyksenä, eikä lehden sivuille voi kirjautua ilman norjalaisia yhteistietoja. SJK:n Twitter sekä muut somekanavat tulevat seuraamaan pelin ja pelireissun tapahtumia aktiivisesti, ja ottelukooste saadaan viimeistään perjantain aikana SJK:n kanaviin.

SJK:n seuraava ottelu Veikkausliigassa on jo tulevana sunnuntaina, kun AC Oulu saapuu OmaSp Stadionille. SJK – AC Oulu alkaa sunnuntaina 31.7. klo 16:00 ja pelin ennakkoliput ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Paikalle tuleville AC Oulun kannattajille on oma linkkinsä. SJK myös kuunteli yhteisön palautetta ja reagoi; sunnuntain pelistä alkaen kaikki 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin. Alle 7-vuotiaat ovat päässeet aina ilmaiseksi vanhempiensa seurassa ja pääsevät myös jatkossa. SJK:n tulevat ottelut löytyvät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

Onnistuuko SJK tekemään jälleen historiaa? – Joukkue on siihen ainakin valmis! Kuva: MIka Alavesa.