123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

SJK yritti kaikkensa kentällä, mutta maalipaikat jäivät vähiin tai niitä ei saatu hyödynnettyä. Lopulta FC Lahti meni johtoon omalla maalilla, ja SJK joutui taipumaan kirvelevään tappioon. Seuraava ottelu on Pohjanmaan derby VPS – SJK, joka pelataan ensi perjantaina 13.5. klo 18.00 Vaasan Elisa Stadionilla. Peliin lähtee Seinäjoelta bussikuljetukset ja kaikkiaan SJK-katsomoon on varattuna 500 lippua. Voit lukea matkasta ja lipuista lisää omasta uutisesta SJK:n nettisivuilta. Seuraava kotiottelu on lauantaina 21.5. pelattava SJK – IFK Mariehamn. Ottelu on samalla Superlauantai-tapahtuma. 

SJK – FC Lahti 1-2 (0-1)
0-1 28 min Pyry Lampinen
1-1 53 min Jake Jervis
1-2 86 min oma maali

SJK aloitti pelin hyvin, ja sai muutamia keskityksiä Lahden boksiin. Niistä ei kuitenkaan vetoja saatu aikaan ja lopulta peli alkoi tasoittumaan. FC Lahti meni johtoon ottelussa 28.minuutilla, kun ensin SJK oli saanut Daniel Håkansin kuljetuksen jälkeen tilanteen. Hyökkäyksen jälkeen pallo pelattiin FC Lahden vasemmalle laidalle ylös, mistä Altin Zeqiri keskitti pallon takatolpalle ja Pyry Lampinen laittoi sen sisään. 

Maalin jälkeen SJK painoi peliä takaisin Lahden päätyyn, ja onnistuikin siinä, mutta viimeiset syötöt eivät löytäneet kunnolla omia tai FC Lahti ehti niitä katkomaan. Parhaat tilanteet loi Jake Jervis yhdessä Daniel Håkansin kanssa vasemmalla laidalla, mutta pariin kertaan Josepablo Monreal toi palloa hyvin boksiin. Vedot kuitenkin puuttuivat, joten maalejakaan ei saatu. Tauolle mentiin vierailijan johdossa. 

Toisen puoliajan alussa Josepablo Monrealia revittiin läpiajossa, mutta kun mies pysyi pystyssä, ei erotuomari viheltänyt. Pallo kuitenkin karkasi sen verran, että tilanne kuivui kasaan. Hetki tuon jälkeen, sama mies kaadettiin uudelleen, ja siitä SJK sai vapaapotkun. Mutta se oli tulokseton. 

53.peliminuutilla lopulta SJK onnistui. Jake Jervis sai Pyry Hannolalta hyvän pallon pystyyn, ohi FC Lahden puolustajan ja Jervis sijoitti pallon Regueron alta maaliin. Hetkeä myöhemmin Jervis ja Monreal pelasivat hyvin itsensä läpi syöttelemällä, mutta lopulta Monreal ajautui liian pieneen kulmaan, eikä saanut vetoa aikaan. 

Niko Markkula loukkasi itseään ja hänen tilalle tuli kentälle Serge Atakayi. Atakayi pääsikin heti vetopaikkaan sisään tultuaan, mutta Reguero torjui. Kun viimeinen vartti alkoi, SJK:lla oli tiukka ote pelistä ja se loi paikkoja vierailijan päätyyn. Atakayille osui vielä toinenkin paikka viedä Kerho johtoon, mutta nyt sijoitus meni harmittavasti ohi maalin. 

Viisi minuuttia ennen loppua, FC Lahti sai vastahyökkäyksen, missä ensin Altin Zeqiri leikkasi keskelle kiertäen SJK:n puolustuksen ja antoi pallon sivuun Arlind Sejdiulle. Sejdiun veto osui ylärimaan ja pomppasi siitä suoraan takaisin puolustamassa olleen SJK-pelaajan päähän sekä maaliin. Maalin jälkeen nähtiin Veikkausliigadebyytti, kun SJK Akatemian Samson Ebuka tuli vaihdosta sisään ensimmäiseen edustusjoukkueen otteluunsa. 

SJK sai vielä lopussa kovan paineen FC Lahden päätyyn, ja kulmatilanteisiin nousi mukaan myös maalivahti Jesse Öst. Öst olikin tasoittaa ottelun aivan viime minuuteilla, kun hän pääsi laukomaan boksista kohti maalia. Virkaveli Reguero oli kuitenkin hereillä ja onnistui torjumaan pallon. Peli loppui SJK:n kirvelevään tappioon kovasta yrityksestä huolimatta. 

Tätä tappiota on vaikea selittää. Todella vaikea. Meillä oli otteluun pelisuunnitelmana näyttää luonnetta ja taistelua, olla rohkeita. Me prässäsimme niin paljon kuin pystyimme, laitoimme painetta boksiin ja saimme sinne miehiäkin, mutta ei. En tiedä. Jotkin maalitilanteet, joista me epäonnistuimme, niin niitä on todella vaikeaa selittää, sanoi pettynyt SJK päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen. 

Mutta kuten sanoin pelaajilleni, me emme luovuta. Me jatkamme taistelua. Käymme asiat läpi ja maanantaina aloitamme uudelleen. Se on tällä hetkellä ainoa asia mitä voimme tehdä.

Ymmärrän täysin, että kannattajat ja ihmiset ovat pettyneitä. Mutta me yritämme. Me todella yritämme parhaamme. En syytä tästä huonoa onnea, vaan kaikkeen on selitys. Joskus se on itseluottamus, joskus se on keskittymisen herpaantuminen. Mutta emme voi tehdä muuta kuin jatkaa työntekoa ja pyrkiä parantamaan. Mutta kaikella tällä taistelulla ja yrittämisellä mitä näytimme tänään, se pitäisi tulla. Mutta me hävisimme jälleen kolme pistettä, ja se ei ole tarpeeksi, päätti Gómez.

SJK: Jesse Öst MV, Martti Haukioja, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Niko Markkula (65’ Serge Atakayi), Jake Dunwoody (86’ Diego Rojas), Alfie Bates, Pyry Hannola (72’ Nooa Laine), Daniel Håkans, Jake Jervis (72’ Denys Oliinyk) ja Josepablo Monreal (86’ Samson Ebuka).