123 456 7890

SJK pelasi viimeisen ottelun Seinäjoen Keskuskentällä 9. kesäkuuta vuonna 2016 ja siirtyi sen jälkeen vasta rakennetulle OmaSp Stadionille. Seinäjoen Keskuskenttä hyvästeltiin pääsarjaotteluiden osalta tyylillä, kun SJK voitti siellä pelatun viimeisen ottelun Jussi Vasaran maalilla. Legendaarinen kotikenttä jäi historiaan ja Seinäjoen jalkapalloilussa alkoi uusi aikakausi, uudella OmaSp Stadionilla.

Keskuskentän jäähyväisottelussa PS Kemiä vastaan, SJK-paitaa kantoivat tälläkin kaudella SJK:ta edustavat Ariel Tuco Ngueukam ja Matej Hradecky. Nykyään SJK Akatemiassa valmentajana toimiva Toni Lehtinen pääsi lopettamaan ottelun, tultuaan vaihdosta sisään viime hetkillä. Kapteeni Mehmet Hetemaj seurasi ottelun katsomosta pienen loukkaantumisen vuoksi ja myöhemmin samana vuotena SJK-paitaan siirtynyt Billy Ions, pelasi tuolloin vielä PS Kemin paidassa, pelaten myös koko ottelun. Ottelu päättyi SJK:n voittoon 1-0 ja se oli samalla SJK:n 10. peräkkäinen tappioton ottelu Keskuskentällä. Kausi 2016 päättyi Suomen Cupin voittoon ja pronssimitaliin

Jäähyväisottelun jälkeen seuraavana päivänä, 10.6. 2016, SJK veti historiansa ensimmäiset harjoitukset OmaSp Stadionilla ja tuolloin paikalla oli paikalla myös SJK TV. Alla olevalla videolla, rakennustöiden ollessa vielä sisätilojen osalta käynnissä, haastatteluissa Timo Tahvanainen, Mehmet Hetemaj ja Youness Rahimi ensimmäisten harjoitusten loppulämmittelyissä.

 

Keskuskenttä oli ollut SJK:n ja koko seinäjokisen jalkapalloilun koti lähes 70 vuotta ja tuona aikana siellä koettiin monia hienoja hetkiä. SJK nousi siellä ensin Kakkosesta Ykköseen, sitten Veikkausliigaan. Voitti Veikkausliigassa hopeaa ja lopulta Suomen mestaruuden. SJK:n lisäksi Keskuskenttää on pitänyt kotinaan monet muut kaupungin seurat ja siellä on nähty pääsarjatason jalkapalloa kaikkiaan seitsemällä eri kaudella, kolmen eri joukkueen toimesta. Tänä vuonna noista seuroista kaksi viettää juhlavuottaan, kun SePS juhlii 90-vuotista ja TP-55 65-vuotista historiaansa. SePS:sta tuli ensin Sepsi-78, ja myöhemmin Sepsi-78 sekä TP-55 yhdistivät voimansa, kun SJK perustettiin. SJK kunnioittaa molempien seurojen historaa sekä seinäjoen jalkapalloilun historiaa, molempien seurojen värejä kantavalla kolmospeliasulla.

Lisää Seinäjoen ja Keskuskentän muistoja voi lukea SJK:n media officerina ja kannattajien luottamushenkilönä toimivan Lari Paskin vuoden 2016 tunteikkaasta jäähyväiskirjoituksesta, joka julkaistiin SJK:n nettisivuilla ennen Keskuskentän jäähyväisottelua. Tästä lukemaan: Keskuskentän puinen penkki narisee tennarin alla.