123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho koki karmaisevan tappion lauantaina kotikentällään, kun paikallisvastustaja VPS nappasi Pohjanmaan derbystä 4–1-voiton.

SJK–VPS 1–4 (0–1)
0–1 Samu Alanko 43′
0–2 Jevgeni Bashkirov 52′
0–3 Teemu Hytönen 67′
1–3 Tuomas Kaukua 81′
1–4 Samuel Lindeman 84′

Veikkausliiga-kauden kolmanteen Pohjanmaan derbyyn lähdettiin odottavissa tunnelmissa, kun molemmat joukkueet puolustivat varmasti ja kyttäsivät iskun paikkoja vastustajan virheistä. Alun jälkeen SJK otti kuitenkin hallinnan itselleen etenkin vahvan prässipelaamisensa ansiosta.

SJK loi ottelun ensimmäisen maalintekopaikan 12. minuutilla. Fallou Ndiaye teki keskialueella vahvan riiston, mikä avasi yllättäen Pyry Hannolalle tilan edetä ja laukoa boksin ulkopuolelta. Hannolan vahva vasuri lähti kohti takanurkkaa, mutta VPS-vahti Teppo Marttinen venyi huipputorjuntaan.

Marttinen olikin avausjakson tähti ja suurin syy siihen, että SJK paineli tauolle maaleitta. SJK:n avausjakson toinen todellinen paikka tuli puolen tunnin jälkeen, kun Hannola löysi vapaapotkullaan Jaime Morenon pään maalin edestä, mutta Kerhon maalitykki ei saanut pelivälineeseen kunnon kosketusta, joten tilanne kuivui kasaan. Hetkeä myöhemmin Moreno tiputti pallon taakse päin Hannolalle, joka kokeili suoraan boksin rajalta, mutta veto suuntautui suoraan Marttista päin.

Heti seuraavassa tilanteessa maali oli enemmän kuin lähellä: Lewis Strappin pitkä rajaheitto sinkoutui Morenon jalkaan boksissa, ja nicaragualainen pääsi tuikkaamaan pelivälineen maalia kohti. Marttinen hyppäsi tielle, mutta pallo oli lirahtaa torjunnasta sisään, kunnes Marttinen loikkasi taaksepäin ja siivosi pallon selville vesille maaliviivan tuntumasta.

VPS sai pelinsä kunnolla käyntiin vasta ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa, ja se riitti tuomaan vieraille johto-osuman. Samu Alanko pelasi vasemman jalkansa vapaaksi vasemmalla laidalla ja lähetti vihaisen kudin kohti SJK-maalia. Kasper Paananen ehti vedon tielle, mutta pallo painui Kerhon nuorukaisen kautta Hemmo Riihimäen vartioimaan rysään 43. minuutilla.

Toisen jakson juoni oli selvä: SJK jahtasi vimmatusti, VPS keskittyi tukkimaan oman alueensa ja iskemään vastaiskuista. Kerhon epäonneksi VPS onnistui siirtymään heti jakson alussa kahden maalin karkumatkalle.

SJK-kapteeni Ville Tikkanen hävisi kaksinkamppailun omassa päässä Luka Smythille, joka pääsi rynnistämään maalille oikealta laidalta ja pelaamaan pallon vapaaseen tilaan Jevgeni Bashkiroville, jolla oli helppo työ siirtää vaasalaiset 2–0-johtoon, kun menossa oli 52. minuutti.

Vieraiden tiivis puolustuspelaaminen osoittautui lopulta liian suureksi palaksi SJK:lle, joka onnistui luomaan vain pari laatutonttia toisella jaksolla. VPS iski viimeisen niitin 67. minuutilla vaihdosta sisään tulleen Teemu Hytösen toimesta. Hyökkääjä sai pallon yllättäen boksissa ja upotti matalan kudin Riihimäen selän taakse.

Kotijoukkueen parhaat paikat syntyvät kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kelvin Pires oli lähellä maalintekoa matalalla kudillaan, mutta Marttinen torjui pallon alakulmasta kulmapotkuksi, josta syntyi Kerhon ainokainen. Tuomas Kaukua sai pomppivan pallon boksin rajan tuntumassa ja iski ensimmäisen Veikkausliiga-maalinsa sitten kauden 2022.

VPS kuitenkin palautti SJK:n nopeasti maanpinnalle, sillä Samuel Lindeman latoi vieraiden neljännen kihauksen 84. minuutilla.

Pelasimme todella huonosti tänään. Jokainen pelaajamme epäonnistui. Emme onnistuneet perusasioissa, ja teimme paljon huonoja ratkaisuja pallon kanssa. Onnistuneet syöttöketjut puuttuivat lähes kokonaan. Joskus tulee tällaisia päiviä, ettei mikään onnistu, mutta nyt täytyy vain pureutua tähän peliin ja katsoa, mikä meni pieleen. VPS:lle täytyy kuitenkin antaa kunniaa, sillä he onnistuivat ottelusuunnitelmassaan hyvin, sanoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK on yhä sarjassa neljäntenä, mutta viidenneksi noussut VPS on enää neljä pistettä seinäjokelaisia perässä. Nelossija tuo suoran paikan Eurolopputurnauksen finaaliin, kun taas sijoille 5-8 yltävät joukkueet jatkavat pelejään Eurolopputurnauksen pudotuspelivaiheessa.

SJK:lla ja VPS on vielä pelaamatta kaksi ottelua Mestaruussarjassa. Kerho pelaa seuraavan kerran ensi viikon lauantaina, jolloin KuPS vierailee Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 17. Ottelun liput myy Ticketmaster.

SJK: Hemmo Riihimäki, Kelvin Pires, Fallou Ndiaye, Ville Tikkanen, Lewis Strapp (46′ Babacar Fati), Valentin Gasc (60′ Salim Yussif), Markus Arsalo, Pyry Hannola (89′ Gabriel Oksanen), Rasmus Karjalainen (68′ Jere Streng), Jaime Moreno, Kasper Paananen (60′ Tuomas Kaukua)