123 456 7890

SJK aloittaa huippujännittävän Veikkausliigan mestaruussarjan kotiottelulla FC Honkaa vastaan, lauantaina 16.9. klo 17:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Palvelut ja portit aukeavat normaalisti klo 15:30, mutta jo klo 13:45 aukeaa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bar, jossa näkyy suorana klo 14:00 alkava Ykkösen ottelu MP – SJK Akatemia. Ilta päätetään hauskoihin tunnelmiin kolmannen kerroksen Atria Loungessa stand-upin parissa, esiintyjinä Antti Haapala ja Heikki Vilja. Molempiin oheistapahtumiin pääsee ottelulipuilla ja SJK:n kausikorteilla. Stand-upia pääsee katsomaan alaikäiset vain vanhempiensa seurassa. Ennakkoliput otteluun ilman jonoja ja edullisimmin Ticketmasterin kanavista. Ennakkolippuja myy myös Torikeskuksen SJK Store.

SJK on myös jakanut Seinäjoen alueen peruskouluihin yli 7100 lippua, joilla pääsee haluamaansa Veikkausliigan mestaruussarjan kotiotteluun OmaSp Stadionille. Liput käyvät siten myös tähän otteluun, ja niillä pääsee OmaSp Stadionin Itäpäätyyn sekä sen reunojen katsomolohkoihin. Lippuvoucherit on toimitettu suoraan koulujen rehtoreille ja opettajat jakavat ne oppilaille tällä viikolla. Ne käyvät sellaisenaan yhteen loppusarjan kolmesta kotiottelusta.

Lue lisää lauantain huippuottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän otteluennakon loppuosasta.

Lauantaina alkavassa Veikkausliigan mestaruussarjassa pelataan kuuden joukkueen kesken kirjaimellisesti Suomen mestaruudesta, mitaleista ja europaikoista ensi kaudelle. Kausi huipentuu niihin ja edessä on kenties tärkeimmät viisi ottelua. Runkosarjan pisteet ovat edellään voimassa, ja Suomen mestari sekä muut mitalistit ovat selvillä päätöskierroksella lauantaina 21.10. Sijoille 3.-7. sijoittuneet pelaavat vielä kauden päätteeksi Eurolopputurnauksessa viimeisestä europaikasta ensi kaudelle.

SJK on juuri nyt kolmannella sijalla, kuuden pisteen päässä kärjessä olevasta HJK:sta ja viiden toisena olevasta KuPS:sta. Takana hengittää niskaan VPS kahden pisteen päässä, ja lauantain vastustaja FC Honka kolmen pisteen päässä viidentenä. Kuudentena oleva FC Inter on neljän pisteen päässä takana. Lauantain ottelun voittamalla, SJK ottaisi jo kovan kiinnityksen vähintään kolmanteen sijaan, ja se olisi vielä tiukasti mukana kamppailussa jopa korkeammista sijoista.

Olen erittäin innoissani näistä tulevista otteluista. On mahtava myös palata ja aloittaa nämä ottelut täällä meidän omalla kotistadionillamme, omien kannattajiemme edessä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Ja jälleen vastassa on erittäin hyvä joukkue. Meille hieman erilainen joukkue, kuin ne, joita vastaan olemme viime aikoina pelanneet. Honka haluaa hallita palloa, dominoida peliä ja se pyrkii hieman aktiivisemmin hyökkäämään kuin viime aikojen vastustajat. Ja siksi uskon, että tästä tulee erittäin viihdyttävä ottelu. Ottelu, jossa molemmat joukkueet pyrkivät prässäämään loppuun asti, ja samaan kaikki kolme pistettä. 
 
Tämä on myös hyvä aika tällaiselle ottelulle, kun olemme voineet pitää pienen hengähdystauon, ladanneet akkujamme, ja valmistautuneet henkisesti näihin viiteen tulevaan otteluun. Olemme niihin täysin valmiit. Ja olemme täysin valmiit ottamaan tästä tärkeät pisteet loppukautta varten, paaluttaa Gómez.

Ylempään loppusarjaan SJK pääsee ilman pelikieltoja, ja hyvin levänneenä. Sivussa on loukkaantumisen vuoksi varmuudella ainoastaan Matias Vainionpää, ja maajoukkuetauolla maajoukkueiden matkassa olleetkin ovat palanneet jo Seinäjoelle.

Veikkausliigan maalipörssissä kolmantena kymmenellä maalillaan oleva Jaime Moreno osui myös maajoukkuekomennuksella, kun hän teki Nicaragualle kaksi maalia CONCACAF-alueen Nations League ottelussa Barbadoksen verkkoon. Harvinaisempaa on kuitenkin, että hän myös päästi ottelussa yhden osuman, sillä Moreno otti maalivahdin tehtävät pelin lopussa, SJK:n maalivahti Miguel Rodriguezin saatua punaisen kortin. Nooa Laine kävi ottamassa lopputurnauspaikan Malesian kanssa parhaana lohkokakkosena Aasian U23-mestaruusturnauksessa. Laine pelasi kahdessa ottelussa ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Maalivahti Krišjānis Zviedris puolestaan katseli kaksi Latvian A-maajoukkueen ottelua vaihtopenkiltä EM-karsinnoissa Kroatiaa ja Walesia vastaan. Otto Kemppainen oli Suomen U21-maajoukkueen mukana Islantia vastaan, Oskari Väistö oli Suomen U19-maajoukkueen mukana tuplamaaottelussa Walesia vastaan, ja Ilari Kangasniemi Suomen U17-maajoukkueen mukana Sveitsiä vastaan.

Lisää spekulointia lauantain ottelusta ja sen asetelmista SJK:n ennakkostudiossa, jossa asiantuntijat Tero Mäntylä ja Mika Ojala käyvät SJK:n stadiontirehtööri Arttu Seppälän kanssa tulevaa ottelua läpi.

 

FC Honka löytyy Veikkausliigan taulukosta viidenneltä sijalta, kolmen pisteen päässä SJK:sta. Vesa Vasaran valmentama ryhmä on myös edennyt 30. syyskuuta Helsingin Olympiastadionilla Ilvestä vastaan pelattavaan Suomen Cupin loppuotteluun, jossa on cup-mestaruuden kanssa tarjolla jo paikka eurokentille. Siten se ei välttämättä tarvitse loppukaudesta enää paikkaa sarjan kautta, jos se voittaa cup-finaalin, mutta taatusti Honka tappelee kynsin ja hampain vähintään pronssimitalista. Hongan mahdollinen voitto mahdollistaisi myös alemman loppusarjan toiseksi parhaalle, eli 8. sijoittuneelle joukkueelle paikan Eurolopputurnauksessa.

Veikkausliigan ennakkokaavailuissa viime talvena, Honka lähti kauteen HJK:n suurimpana mestaruushaastajana. Kauden alla kuitenkin Honka teki pelaajakauppoja ja voimasuhteet muuttuivat. Kesän aikana joukkuetta on kuitenkin vahvistettu, ja muun muassa se ainoa Eremenko, joka ei ole pelannut tai valmentanut SJK:ssa, liittyi Hongan riveihin. Kyseessä on tietenkin Roman Eremenko. Hän onkin edelleen yksi Veikkausliigan parhaita pelaajia, ja tuo mahtavan syöttövalikoiman Hongan keskikentälle. Maalitykkinä Hongalla on tällä hetkellä seitsemän maalia tehnyt Clésio. Hän osui myös maajoukkuetauolla kotimaansa Mosambikin paidassa, ja maa eteni Afrikan mestaruusturnaukseen.

Hyökkäyksessä ja puolustuksessa Hongalla on entisiä SJK-pelaajia, kun viime kaudella SJK Akatemiaan edustanut Jonathan Muzinga pelaa kärjessä, ja puolustuksessa on kokenut kaksikko Henri Aalto ja Juhani Ojala. Aalto oli voittamassa SJK:n kanssa Suomen mestaruutta kaudella 2015 ja Ojala Suomen Cupia sekä pronssimitalia kaudella 2016. Suomen A-maajoukkueessakin pelannut ”Jude” Ojala on kaksikosta uusi tulokas Hongan ryhmään, ja ei ole vielä kesän siirtoikkunan sulkeuduttua pelannut Veikkausliigassa. Ojala kuitenkin pelasi jo Hongan Akatemian mukana täydet minuutit, ja on melko varmasti mukana Seinäjoella. Edellisen kerran hän pelasi Veikkausliigaa juuri SJK-paidassa, ennen lähtöä maailmalle. Seinäjoelta Ojala suuntasi Ruotsiin Häckeniin, sieltä Tanskan pääsarjaan Vejle BK:hon, sitten Skotlannin pääsarjaan Motherwelliin ja ennen Suomeen paluuta, hän pelasi vielä Kyproksen pääsarjan Doxa Katokopiasin riveissä.

Kun SJK ja FC Honka kohtasivat viimeksi Seinäjoen OmaSp Stadionilla heinäkuussa, SJK voitti 1-0 tuloksella. Huhtikuussa pelattu vierasottelu puolestaan päättyi 0-0 tulokseen.

Paikalle lauantaina saapuvat Hongan kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn vieraskatsomoon, missä heille on omat palvelut ja oma sisäänkäynti. Lippulinkki on toimitettu Hongan kannattajille, mutta liput vieraskatsomoon voi ostaa ennakkoon myös tästä. Lippuja ei myydä enää portilla.

LAUANTAIN OTTELUN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan mestaruussarjan ottelu SJK – FC Honka pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 16.9. klo 17:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan Hetki-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua klo 15:30. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli klo 16:00. Ennen ottelua kuitenkin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar aukeaa jo klo 13:45, ja siellä näkee suorana klo 14:00 alkavan Ykkösen ylemmän loppusarjan ottelun MP – SJK Akatemia. Ottelun jälkipelit pelataan tällä kertaa kolmannen kerroksen Atria Loungessa, missä esiintyy stand-up-koomikot Antti Haapala ja Heikki Vilja. Sekä SJK Akatemian ottelun kisakatsomoon, että loppuillan stand-up esitykseen pääsee kaikilla ottelulipuilla sekä SJK:n kausikorteilla. Voit lukea lisää illan stand-up-tapahtumasta omasta uutisesta SJK:n sivuilta.

Liput otteluun edullisimmin ja ilman jonoja ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Ennakkoon Ticketmasterista ostetut liput ovat aina edullisimmat ja ostamalla liput Ticketmasterin kanavista, välttä mahdolliset jonot lippuluulukulla. Palvelu toimii vielä kun ottelu on jo alkanut. Myynnissä on myös Kulta- ja VIP-liput, joilla pääsee ottelun lisäksi herkuttelemaan ja nauttimaan OmaSp Stadionin palveluista.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Tähän otteluun, ja kaikkiin Veikkausliigan mestaruussarjan SJK:n kotiotteluihin, on jaettu lippuvouchereita Seinäjoen alueen peruskouluille. Liput käyvät mihin tahansa haluaamaansa mestaruussarjan otteluun. Liput on jaettu koulujen rehtoreille, jotka jakavat ne opettajien kautta koulujen oppilaille. Lipuilla pääsee OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, ja sen reunokatsomoihin.

OmaSp Stadionille pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua. Kouluihin jaetut lippuvoucherit käyvät Itäpäätyyn ja sen reunakatsomoihin.

Paikalle lauantaina saapuvat Hongan kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn vieraskatsomoon, missä heille on omat palvelut ja oma sisäänkäynti. Lippulinkki on toimitettu Hongan kannattajille, mutta liput vieraskatsomoon voi ostaa ennakkoon myös tästä. Lippuja ei myydä enää portilla.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta. Selostajana toimii Tapio Suominen.

SJK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigan mestaruussarjassa HJK:n sunnuntaina 24.9. Sen jälkeen on kaksi vierasottelua, ja maajoukkuetauko, ja mestaruussarja päättyy lauantaina 21.10. kiihkeällä SJK – VPS ottelulla. Jos SJK ei voita Suomen mestaruutta tai ota hopeamitaleita, jatkuu kausi vielä Eurolopputurnauksessa heti mestaruussarjan perään. Siinä kolmanneksi sijoittunut joukkue pääsee suoraan kaksiosaiseen finaaliin, ja saa ratkaisevan finaaliottelun kotikentälle. Sijoille 4.-7. sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin toisiaan vastaan siten, että 4. sijoittunut kohtaa 7. sijoittuneen ja 5. sijoittunut 6. sijoittuneen. Noiden yksittäisinä pelattujen otteluiden voittajat kohtaavat välierässä toisensa, ja paremmin sijoittunut saa kotiottelun. Välierän voittaja kohtaa sitten Eurolopputurnauksen kaksiosaisessa finaalissa Veikkausliigassa 3.sijoittuneen. Finaalin voittaja saa paikan ensi kaudelle UEFA Europa Conference League-peleihin. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.