123 456 7890

SJK Akatemia ja SJK kohtaavat OmaSp Stadionilla keskiviikkona Suomen Cupin ottelussa. Vain voittaja etenee jatkoon, ja tarvittaessa voittajaa haetaan rangaistuspotkukilpailussa. Ottelu alkaa keskiviikkona 26.4. klo 18:00 ja sisään pääsee SJK Akatemian sekä SJK:n kaikilla kausikorteilla ja seurakausikorteilla. Lippuja myydään ennakkoon Ticketmasterin kanavissa ja porttimyynti aukeaa tuntia ennen ottelua. Peli on SJK Akatemian kotiottelu. Käytössä stadionilla on Pääkatsomo, sekä sen kulmaukset. Palvelut löytyvät Carlsberg Sports Barista, ja pääportin kioskista. Myös osakkaille ja Yrityskausikorttilaisille on avoinna Atria Lounge, mutta ilman ruokatarjoilua. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään keskiviikkona klo 12:00 mennessä.

Tänä vuonna SJK Akatemia ja SJK molemmat aloittavat Suomen Cupin kolmannelta kierrokselta, eikä joukkueita olisi laitettu automaattisesti vastakkain vielä tässä vaiheessa, vaan aikaisintaan vasta kilpailun loppupuolen kierroksilla. Arpaonni oli kuitenkin julma heti ensimmäisessä vapaassa arvonnassa, ja joukkueet joutuvat jälleen kohtaamaan toisensa heti ensimmäisellä mahdollisella kierroksella. Viime kaudella SJK Akatemia ehti pelata kaksi kierrosta cupia, ennen kuin joukkueet kohtasivat. Ottelun voittaja jatkaa neljännelle kierrokselle, ja häviäjän pelit päättyvät. Jos ottelu on 90 minuutin jälkeen tasan, mennään suoraan rangaistuspotkukilpailuun, ilman jatko-ottelua. Neljännen kierroksen ottelu pelataan 17.5. ja arvonta siihen suoritetaan 4.5.

Harmillista joukkueiden kohtaamisessa on, että jos pelaaja pelaa jommassakummassa joukkueessa, ei hän voi enää edustaa myöhemmin toista joukkuetta samassa kilpailussa. Siksi joukkueet koitetaan kasata tähän peliin nyt niin, että kaikille potentiaalisille pelaajille tarjotaan mahdollisuus olla mukana myös myöhemmillä kierroksilla. Lisäksi molemmat joukkueet pelaavat Ykköstä ja Veikkausliigaa jo viikonloppuna. Molemmat ovat aloittaneet sarjoissa kaudet tappioitta, ja putkien halutaan tietenkin jatkuvan, joten viikonlopulle halutaan mahdollisimman tuoreita jalkoja.

SJK Akatemian kohdalla lisämietintää keskiviikon pelin kohdalla aiheuttaa tiistaina pelattava Kolmosen ottelu ja lauantaina eteen tuleva vierasottelu Ykkösessä. Pelaajistossa loukkaantumistilanne on kuitenkin helpottunut huomattavasti. Uutena pelaajana SJK Akatemiaan myös liittyi Beninin nuorisomaajoukkueen laituri Olatoundji Tessilimi, josta voit lukea lisää SJK:n sivuilta. 

Meillä on Kolmosen ottelu tiistaina, ja se tarjoaa minulle erinomaisen mahdollisuuden nähdä meidän nuorempia pelaajiamme kovaa ja fyysistä vastustajaa vastaan. Se on heille myös mahdollisuus pelata kilpailullisia otteluita miesten sarjoissa, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Stevie Grieve. 

Hieman hankala viikko tämä on meidän pelaajaryhmällemme, kun on tiistaina Kolmosen peli, Suomen Cupia keskiviikkona ja sarjaottelu Ykkösessä JJK:n vieraana jo lauantaina. Se tarkoittaa, että meillä on paljon pelaajia erilaisilla aikatauluilla, ja se väkisinkin vaikuttaa siihen, miten valmistaudumme kuhunkin otteluun viiden päivän sisällä, Grieve jatkaa.

Meidän pääprioriteettimme on kuitenkin Ykkösen ottelussa, ja siksi haluamme olla tarkkana jokaisen pelaajan treenikuormituksesta sekä peliminuuteista viikon aikana. Joudumme hieman miettimään, miten lähdemme cup-otteluun, että olemme parhaimmillamme korkealta prässäävää, ja pallohallintaan pyrkivää JJK:a vastaan lauantaina. Meidän tulee myös ottaa viikon aikana erityishuomioon se, että mikä on pelaajien kehittymisen kannalta parasta.

Todella kiireinen viikko SJK:lle kyllä, toteaa Grieve vielä lopuksi.

SJK Akatemia siis pelaa Suomen Cupin ja Ykkösen lisäksi myös miesten Kolmosessa ja siinä pelit alkavat jo nyt tiistaina 25.4. klo 19:00, kun Alexei Eremenkon valmentama Esse IK saapuu OmaSp Stadionille. Kolmosen peleissä pelaa SJK Akatemian Ykkösessä vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat, sekä SJK U17-joukkueen pelaajia. Tiistain Kolmosen otteluun on vapaa sisäänpääsy ja pelissä on kioskipalvelut.

Myös SJK pelaa tällä viikolla kaksi ottelua, ja sen edellisestä Veikkausliigan ottelusta on päivä vähemmän kuin SJK Akatemialla. Tämä vaikuttaa hieman keskiviikon cup-ottelun kokoonpanoon, mutta SJK:n tavoitteena on päästä kilpailussa finaaliin asti, joten varmasti kova ryhmä on jalkeilla. Jo lauantaiksi SJK matkustaa AC Oulun vieraaksi Veikkausliigan otteluun. Loukkaantuneita SJK:lla ei enää ole, kun Matias Vainionpääkin on taas täysillä mukana.

Olisimme mieluummin pelanneet molemmat joukkueet muita seuroja vastaan hyvät ottelut, ja varsinkin akatemiamme nuorille olisi halunnut mahdollisuuden pelata useampia otteluita ennen toistemme kohtaamista. Mutta tämä on mitä on, ja meidän pitää nyt ottaa tästä irti kaikki mitä saamme, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Samalla tämä on molemmille joukkueille erinomainen tilaisuus antaa näyttöpaikkoja niille pelaajille, jotka eivät ole pelanneet edellisissä otteluissa sarjassa, sekä pitää mielessä, että molemmat joukkueet pääsevät hyvässä tilanteessa ensi viikonlopun sarjapeleihinsä. 

Meidän pitää myös miettiä sitä, että emme lukitse ketään pelaajaa cupin ulkopuolelle, joka voisi esiintyä kilpailussa myöhemmin toisessa joukkueessa. Siksi saamme muutaman akatemiapelaajan nyt meidän mukaamme, ja pystymme antamaan heille näyttöpaikan edustusjoukkueessa. Se on todella tärkeää heille, että he saavat tämän mahdollisuuden. Kummankin joukkueen kausi on alkanut sarjoissa erinomaisesti, mikä on kunniaksi tälle seuralle ja molempien ryhmien pelaajille. Gómez muistuttaa.

Tämä on tietenkin myös kilpailu ja ottelu, jonka haluamme voittaa, vaikka pelaammekin toisiamme vastaan. Tässä on myös monia kiinnostavia elementtejä, kuten uusi vastuuvalmentaja SJK Akatemiassa ja kentällä paljon pelaajia molemmissa joukkueissa, jotka ovat ehkä pelanneet hieman vähemmän ja nyt haluavat näyttää parastaan kentällä. Joten toivon, että tästä tulee hyvä ja erittäin viihdyttävä ottelu. Katsojille on myös mahtava tilaisuus nähdä kaikki seuran nuoret talentit kentällä tässä ottelussa. Uskon, että me kaikki voimme nauttia siitä, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Suomen Cup 3. kierros: SJK Akatemia – SJK OmaSp Stadionilla keskiviikkona 26.4. klo 18:00. Portit ja palvelut auki klo 17:00. Liput otteluun portilta tai Ticketmasterin kanavista. Ottelun näkee suorana myös maksullisesta Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemia kohtaa ensi lauantaina Ykkösessä JJK:n Viitaniemen Urheilupuistossa klo 17:00. SJK puolestaan matkaa Veikkausliigan peliin Ouluun ja kohtaa siellä Raatin Stadionilla lauantaina 29.4. klo 17:00 AC Oulun. SJK järjestää peliin myös kaikille avoimen bussikuljetuksen, jos lähtijöitä on ilmoittautunut tarpeeksi torstaihin mennessä. Voit lukea reissusta lisää SJK:n nettisivujen uutisesta. Kaikki SJK:n ja SJK Akatemian tulevat pelit löytyy SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. 

Osa kausikorteista ei toiminut edellisen Veikkausliiganottelun sisääntuloporteilla. Näiden korttien kohdalla ongelmaa on selvitetty lippuoperaattorin kanssa ja ongelma on saatu korjattua. Porteilla vian selvittämistä varten pois kerätyt kausikortit palautetaan kaikille omistajille, ja näistä tulee sähköpostia kyseisille henkilöille suoraan viimeistään tiistain aikana. Mahdolliset seurakortit palautetaan SJK-junioreiden kautta. SJK pahoittelee tästä aiheutunutta vaivaa.