123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK matkustaa sunnuntaina Valkeakoskelle ja kohtaa siellä kotijoukkue FC Hakan Veikkausliigan mestaruussarjan ottelussa klo 16:00. Paikan päälle lähtee Seinäjoelta kaikille avoin bussikuljetus, josta voit lukea lisää omasta uutisesta SJK:n sivuilta. Lauantain aikana voi ilmoittautua vielä mukaan SJK Storessa, jos autossa paikkoja riittää. Kuljetus on jo tätä kirjoitettaessa puolillaan. Torikeskuksen SJK Store on lauantaina auki klo 10–15. Omatoimisesti paikalle matkustavat voivat ostaa paikan päältä liput SJK-katsomoon, Valkeakosken Tehtaan kentän katettuun päätykatsomoon. Siellä on omat palvelut ja omat paikat. Peli näkyy myös suorana Ruutu Urheilu-palvelusta, ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazan skriineiltä.

Molemmat sunnuntaina kohtaavat joukkueet ovat kovassa vireessä, ja molemmilla voitto alla keskiviikon ottelusta. Haka kaatoi FC Interin vieraskentällä 1-0, ja SJK kaatoi mestaruustaistossa olevan KuPS:n 3-1 numeroin kotikentällä, yli kolmen tuhannen katsojan edessä. Myös sunnuntain otteluun odotetaan isoa katsojamäärää Valkeakoskella, kun Haka viettää perhepäivää ja on kutsunut SJK:n tapaan kotipaikkakuntansa alakoululaisia otteluun. Valkeakoskella on muutenkin menossa futisbuumi, kun Haka on sarjassa neljäntenä, vain neljän pisteen päässä kolmantena olevasta FC Hongasta. Kuntopuntarissa Haka on HJK:n jälkeen toisena ja SJK taas heti KuPS:n jälkeen neljäntenä. SJK:n ja Hakan tämän kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista Veikkausliigassa päättyi 1-1 ja 2-2 tasapeleihin. Samoin jo talvella pelattu harjoitusottelukin päättyi 1-1 tulokseen.

Pelit tulevat nopeasti ja meidän pitää huolehtia siitä, että pidämme tason yhtä korkealla, kuin pidimme sen edellisessä pelissä keskiviikkona. Ei ole siis paljoa aikaa valmistautua, mutta pyrimme pitämään samat prosessit käynnissä. Joitain pikku kramppeja oli viime pelissä, mutta niistä huolehditaan ja jatkamme samalla tavalla. Pelaajat ovat hyvässä kunnossa, hyvässä iskussa, ja valmiita tekemään kaiken uudelleen sunnuntaina. Tämän jälkeen meillä on sitten pidempi viikko parannella ja valmistautua, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Olemme hyvässä tilanteessa nyt. Kuten sanoin edellisen ottelun jälkeen lehdistölle, me pidämme yllä nämä samat standardit ja jatkamme askel askeleelta kehittymistä entistä paremmaksi. Näin olemme edenneet koko kauden. Ja sitä kautta uskon, että sunnuntain pelistä tulee jälleen erittäin viihdyttävä, Gómez jatkaa.

SJK:lta puuttui keskiviikkona pelikiellon vuoksi kapteeni Mehmet Hetemaj, joka vapautuu pelikiellosta tähän otteluun. Lisäksi kuusi maalia tehnyt Tuomas Kaukua oli sivussa flunssan vuoksi. Kaukua saattaa olla taas mukana sunnuntaina. Pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi keskiviikon ottelussa itseään loukkasi hieman puolustaja Matias Vainionpää sekä keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi, mutta kumpikin pystynee pelaamaan taas sunnuntaina.

Keskiviikkona kaksi maalia tehnyt Jake Jervis nousi Tuomas Kaukuan rinnalle SJK:n sisäisessä maalipörssissä, ja molemmilla on nyt kasassa kuusi osumaa.

Hakan Atte Sihvonen ja SJK:n Nooa Laine keskikentän väännössä OmaSp Stadionilla.

Hakan valmennuskaksikko Teemu Tainio ja Ossi Virta, on luotsannut joukkueensa kovaan iskuun, ja nyt neljäntenä olevalla Hakalla on vielä mahdollisuudet jopa mitaleille tämän kauden Veikkausliigassa. Eroa kolmantena olevaan Honkaan on neljä pistettä ja toisena olevaan KuPS:n seitsemän. Tuo tietenkin vaatisi voittoja lähes jokaisesta jäljellä olevasta pelistä. Jo talvella, kun SJK ja Haka kohtasivat harjoitusottelussa, näki mitä tulossa oli. Kovaa prässäävä, taisteleva ja hanakasti vastahyökkäyksiin hakeutuva joukkue. Voisi jopa sanoa, että päävalmentajansa näköinen joukkue, jos muistaa millainen pelaaja Tainio kentällä aikoinaan oli. SJK pyrkii hieman Hakaa enemmän hallitsemaan palloa, mutta silti senkin pelissä on näkynyt näitä samoja elementtejä. Sunnuntaina tullaan siten taatusti näkemään vauhtia ja tilanteita molemmissa päädyissä.

Skottihyökkääjä Lee Erwin on ollut Hakalle todellinen kultakimpale. Haka on tehnyt joukkueena yhteensä 37 maalia tällä kaudella, ja niistä 15 osuu Erwinin nimiin, ja lisäksi hän on syöttänyt neljä maalia. Se on huikea saldo, ja Erwin on taatusti korkealla Veikkausliigakauden 2022 parasta pelaajaa nimettäessä. Maalipörssiä hän ainakin johtaa tälläkin hetkellä. Kesän aikana, lehtitietojen mukaan Erwinin perässä useampiakin joukkueita, ja Turkin suunnalta tarjottiin isompaakin siirtosummaa, mutta Haka piti kiinni tähdestään. Ja hyvä niin, sillä näillä esityksillä 28-vuotias on edelleen monien seurojen kiikareissa.

Hakan toinen kauden tähti on ollut 4 maalia ja peräti 7 syöttöä antanut Logan Rogersson. Uuden-Seelannin 24-vuotias maajoukkuemies on pistänyt laidalta laadukkaita keskityspalloja Erwinille, ja yhteistyö on toiminut muutenkin hyvin. Erwin-Rogersson-kaksikon lisäksi kreikkalainen Stavros Zarakostas toisella laidalla, on iskenyt 7 maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä, joten Hakan kärkikolmikkoa voi pitää koko sarjan vaarallisimpana. Kenties Haka ei ilman tehokolmikkoa olisikaan näin korkealla sarjassa, sillä kuudesta mestaruussarjan joukkueesta Haka on eniten maaleja omiin päästänyt joukkue. Sen maaliero on edelleen miinuksella, vaikka se kamppailee SM-mitaleista.

Veikkausliigan mestaruussarjan ottelu FC Haka – SJK sunnuntaina 2.10. klo 16:00 Valkeakosken Tehtaan kentällä. Otteluun lähtee Seinäjoelta kaikille avoin bussikuljetus, ja SJK-väki sijoittuu Tehtaan kentän päätykatsomoon. Peli näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Laitapuolustaja Pablo Andrade on ollut tehokas palattuaan loukkaantumisen jälkeen kentille.

SJK:n pelit jatkuvat sunnuntain jälkeen Veikkausliigan mestaruussarjassa maanantaina 10.10. klo 18:00 pelattavalla kotiottelulla. Silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi mitalikamppailussa oleva FC Honka. SJK on jakanut otteluun käyviä lippuja Seinäjoen alueen alakoululaisille, joita oli jo viime kotiottelussa mahtava määrä. Toivotaan, että mahdollisimman moni löytää katsomoon taas Honka-ottelussa, sillä SJK tarvitsee kannatusta kamppaillessaan kauden jälkeen pelattavan Europeliturnauksen kotiedusta, joka saadaan neljänneltä tai viidenneltä sijalta. Tulevat sekä varmistuneet pelit löytyvät SJK:n nettisivujen ottelut-kohdasta. Liput kotipeleihin myynnissä Torikeskusken SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavista.

Veikkausliigan mestaruussarjassa SJK matkustaa vielä Honka-pelin jälkeen FC Interin vieraaksi Turkuun sunnuntaina 16.10. Heti viimeisen kierroksen jälkeen, pelataan Eurolopputurnaus viimeisestä europaikasta kaudelle 2023 ja SJK on siinä varmuudella mukana. Vielä tosin on mahdollista, että SJK ottaa neljännen paikan ja siten suoran paikan tuon turnauksen finaaliin. Eurolopputurnauksen yksiosaisissa puolivälierissä keskiviikkona 19.10. kohtaavat 5. ja 8. sijoittuneet joukkueet sekä 6. ja 7. sijoittuneet joukkueet. Näiden otteluiden voittajat kohtaavat vielä samalla viikolla lauantaina 22.10. toisensa välierässä, ja sarjassa ylemmäksi sijoittunut joukkue saa siihen otteluun kotiedun. Eli jos SJK on sarjassa viides, olisi sillä kotietu sekä puolivälierään, että mahdolliseen välierään. Kuudennella sijalla saa varmuudella kotiedun puolivälierään ja mahdolliseen välierään sitten, jos toisen ottelun voittaa alemman loppusarjan joukkue. Yksiosaisen välierän voittaja, saa seuraavalla viikolla Eurolopputurnauksen kaksiosaisessa finaalissa vastaansa sarjassa sijalle 4. sijoittuneen joukkueen, joka on saanut huilata viikon. Tässäkin neljänneksi sijoittunut joukkue saa ratkaisevan ottelun kotikentälleen. Koko kausi on ohi viimeistään sunnuntaina 30.10.