123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 21.1. klo 11:45 Wallsport Areenalla Viron pääsarjassa kolmanneksi tulleen, ja Viron cup-mestaruuden voittaneen Paide Linnameeskondin harjoitusottelussa. Otteluun käy kauden 2023 kausikortit. Liput ovelta 10 € ja alle 15-vuotiailta 5 €. Lisätietoa järjestelyistä sekä tarkemmin käytännöstä kausikorttien osalta löytyy otteluennakon loppuosasta. 

Lauantain ottelu on SJK:n ensimmäinen varsinainen harjoitusottelu kotiyleisön edessä. Pari viikkoa sitten pelatussa ensimmäisessä pelissä pelattiin vielä seuran sisäisesti yhdessä SJK Akatemian kanssa, ja viime viikonloppuna SJK vieraili Ykkösen KPV:n vieraana kahden pelaajaryhmän voimin. Nyt pelattava ottelu toimii kenraaliharjoituksena viikon päästä alkavaan Liigacupiin. 

Tämä on nyt seuraava askel meidän pre-seasonilla, ja kilpailulliset alkavat ensi viikolla. Olemme erittäin iloisia, että saamme Paiden tänne vieraaksemme, sllä meidän seuroillamme on hyvät suhteet keskenämme, ja pelistä tulee hyvä haaste meille, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Ottelun tarkoituksena on saada enemmän rakennetta pelaamiseen, kuin mitä oli viime viikon harjoitusottelussa. Nyt haluamme nähdä pelissä jo merkittävästi enemmän laatua, ja kontrolloidumpaa pelaamista meiltä. Samalla tämä on hyvä paikka pelaajille näyttää osaamistaan, ja valmistautua ensi viikolla alkavaan Liigacupiin, Gómez jatkaa. 

Kokkolassa SJK sai hieman myös ikäviä uutisia, sillä Ville Tikkanen loukkaantui jo pelin ensimmäisellä puoliajalla ikävän näköisesti, tultuaan huonosti alas pelitilanteessa. Jatkotutkimuksissa kuitenkin onneksi selvisi, että pahimmalta vältyttiin ja Tikkanen on sivussa vain pari viikkoa. 

Tikkasta lukuun ottamatta, kaikki muut pelaajat ovat pelikunnossa, ja SJK:n joukkue on jo täysin valmis alkavaan kauteen. Aiemmin tänään julkistettiin myös haussa vielä ollut maalivahti. Englantilaisen Arsenal FC:n huippulupaus Ovie Ejeheri saapui Seinäjoelle keskiviikkona, ja hän pelannee ensimmäistä kertaa SJK-paidassa jo tänä lauantaina. 195-senttinen maalivahti on Arsenalin oman akatemian tuotos ja 19-vuotiaasta Ejeheristä odotetaan maalivahtia Valioliigassa pelaavaan joukkueeseen. 

Ovie on pelikunnossa heti, sillä hän on pelannut viimeksi viikko sitten, ja Englannissa hän on ollut keskellä kautta. Hänellä oli tässä välissä pari vapaapäivää, mutta muuten hän on jo treenannut meidän kanssamme. Jos kaikki menee suunnitellusti, näemme varmasti hänet jo lauantain pelissä. Pitää käydä vielä pelillisiä asioita hänen kanssaan läpi, kertoo Joaquin Gómez. 

Mutta hän on varsin kypsä ja älykäs pelaaja ikäisekseen, joten hän pääsee nopeasti taktisiin asioihin kiinni. Uskon, että näemme hänet tositoimissa lauantaina, Gómez toteaa.

SJK:n keskikenttäpelaaja Jake Dunwoody viime vuoden SJK – Paide-ottelussa.

Viron pääsarjassa pelaava Paide Linnameeskond on SJK:lle tuttu vastustaja jo viime vuodelta. Entinen SJK-puolustaja Gert Kams toimii Paiden urheilutoimenjohtajana ja entinen SJK-maalivahti Mihkel Aksalu jatkaa edelleen pelaamista alkavalla kaudella Paiden riveissä. Viime talven harjoitusottelu SJK:n ja Paiden välillä oli kovatasoinen, ja SJK voitti sen 2-0, kahdella rangaistuspotkumaalilla. Tuolloin ei koronarajoituksien vuoksi katsojat päässeet halliin, mutta tällä kertaa pääsee. Siten SJK-kannattajat pääsevät myös näkemään entiset SJK-pelaajat Paiden mukana. 

Kaudella 2022 Paide Linnameeskond sijoittui sarjassa kolmanneksi, voitti Viron cup-mestaruuden, ja eteni UEFA Europa Conference Leaguessa Kerhoa yhden kierroksen pidemmälle, tiputtaen ensin georgialaisen Dinamo Tbilisin ja sen perään vielä armenialaisen FC Araratin. Kolmannella kierroksella vastaan tullut Belgian suurseura Anderlecht osoittautui kuitenkin vahvemmaksi 0-2 ja 0-3 tuloksilla. 

Joukkueen riveissä pelaa muutama juuri Portugalissa maajoukkueiden harjoitusottelussa Suomen 1-0 tuloksella voittanutta Viron maajoukkuepelaajaa; Robi Saarma, Karl Mööli ja Hindrek Ojamaa. Kolmikosta Ojamaa on pelannut myös pitkään Suomessa JJK:n, VPS:n ja KTP:n riveissä. Vasta 21-vuotias Saarma puolestaan paukutteli Paidelle viime kaudella 16 maalia ja hänestä on nousemassa tuleva tähtipelaaja Virolle. Paiden riveissä on heidän lisäkseen useita muita Viron A-maajoukkueessa pelanneita pelaajia, ja Suomessa heistä kenties tunnetuin tähti on entinen Liverpool-toppari Ragnar Klavan. Virolaispelaajien lisäksi Paiden riveistä löytyy myös useampia nuoria ulkomaalaispelaajia, kuten hollantilaistoppari Dehninio Muringen, joka on Ajaxin akatemian kasvatti. 

Paide on pelannut talvella jo yhden kunnon harjoitusottelun viime viikolla, kun se kohtasi toisen virolaisjoukkue Tammekan. Tuo ottelu päättyi 2-0 tappioon, mutta Paide pelasi ottelun varsin kokeilupitoisella joukkueella. Sivussa oli kaikki maajoukkuemiehet, ja kentällä oli useita testipelaajia. Paide myös pelasi SJK:n aiemman KPV-treenimatsin tapaan kahdella eri joukkueella. 

Seinäjoelle Paide tulee kuitenkin parhaalla mahdollisella kokoopanolla, näin vakuuttaa päävalmentaja Karel Voolaid, joka jatkaa Paiden valmentajana, aloitettuaan viime vuoden tammikuussa. Voolaid on myös entinen Viron A-maajoukkueen päävalmentaja.  

Tässä ottelussa emme tule tekemään enää isoja kokeiluja. Matkaamme Suomeen 20 pelaajan ryhmällä, ja pelaamme pelin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä ottelun tarkoitus on saada pelituntuma takaisin hyvälle tasolle, ja pelaaminen hyvää vastustajaa vastaan on siihen paras mahdollinen keino, sanoi päävalmentaja Karel Voolaid Paiden nettisivuilla. 

SJK-legenda Mihkel Aksalu pelaa Paide Linnameeskondin maalilla. Kuva viime vuoden ottelusta.

Harjoitusottelu SJK – Paide Linnameeskond lauantaina 21.1. klo 11:45 Wallsport Areenalla. Sisään pääsee kauden 2023 kausikorteilla. Liput ovelta 10 € ja alle 15-vuotiailta 5 €. Kausikortteja myydään myös ovella, ja ostaessasi kausikortin, pääset sillä sisään heti. Wallsport Areenan kioski palvelee normaalisti ja sieltä saa myös SJK:n fanituotteita.

Koska fyysisiä kortteja ei ole vielä toimitettu, sisäänpääsyä varten ovella on aakkostettu nimilista kortin ostaneista. Osakas- ja yrityskausikorttien osalta ovella on lista osakkaiden- ja yrityksien nimistä. Myös tilausvahvistukset käyvät sisäänpääsyyn. Perjantaina 20. päivä klo 12:00 jälkeen ostetuista korteista tulee olla mukana maksukuitti, sillä nuo eivät välttämättä ehdi mukaan nimilistaan.

Wallsport Areenan yleisökapasiteetti on rajattu pelastusviranomaisten toimesta 500 katsojaan. Huomioithan, että myös pienet lapset lasketaan mukaan yleisökapasiteettiin. SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuu kuntosalin yläpuolella olevalle parvelle ja muu yleisö toiselle parvelle, päätyyn ja kentän laidan katsomoihin. Vaihtopenkkien puolella kulkeminen on kiellettyä pelin aikana. Ottelutapahtumassa noudatetaan yleisesti Palloliiton sääntöjä ja ohjeita, ja pullojen sekä purkkien tuominen sisään on kiellettyä. Ovella voidaan tehdä turvatarkastus tarvittaessa.

HUOM! Wallsport Areenan viereisessä jääurheilukeskuksessa on samana päivänä iso taitoluistelutapahtuma, joka alkaa jo aiemmin aamulla. Tästä syystä parkkialueet voivat olla erityisen täynnä.

SJK aloittaa Liigacupin ottelut lauantaina 28. tammikuuta klo 14:45 ja silloin Wallsport Areenalle saapuu vieraaksi KuPS. Myös sen jälkeen pelataan kotona, ja lauantaina 4.2. Liigacupissa on vuorossa Pohjanmaan derby SJK – VPS. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kausikortit kaudelle 2023 myynnissä Ticketmasterin-kanavista sekä Torikeskuksen SJK Storesta. SJK Store palvelee tammikuussa arkisin klo 9-16.