123 456 7890

SJK ja Englannin suurseura Arsenal FC ovat sopineet maalivahti Ovie Ejeherin siirrosta Suomen pääsarjaan lainasopimuksella.

Englannissa 23. huhtikuuta vuonna 2003 syntynyt, 195-senttinen maalivahti Ovie Ejeheri pelaa SJK:ssa seuraavat 6 kuukautta, ja palaa kesällä takaisin Englantiin, kun Arsenal aloittaa valmistautumisen Valioliigakauteen 2023/2024. Ejeheri on Arsenalin oma kasvatti, ja hän on pelannut seuran akatemiassa U18 ja U20 joukkueissa sekä Premier League 2:ssa Arsenalin reservijoukkueessa. Ejeheri kuuluu myös säännöllisesti Arsenalin edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja kuluvalla kaudella hän kävi lainalla Chelmsford FC:n riveissä. Ulkomaille Ejeheri lähtee pelaamaan nyt ensimmäistä kertaa.

Olen mielestäni hyvin kokonaisvaltainen maalivahti. Eli pystyn tehdä kaikkia asioita, pelata jalalla ja torjua. Mutta koska olen pitkä ja isokokoinen, moni pitää minua varsin dominoivana maalivahtina maalin edustalla. Sanoisin, että se on tavallaan minun supervoimani peruspelaamiseni lisäksi. Olen mielestäni myös kohtuu hyvä rangaistuspotkujen torjuja, kuvailee Ovie Ejeheri itseään.

Ihmisenä sanoisin, että olen hyvin onnellinen ja ulospäin suuntautunut. Saan kristittynä voimaa uskostani, ja se oikeastaan määrittelee minua myös ihmisenä, jatkaa Ejeheri.

Tämä on minulle todella hieno ja jännittävä kokemus tulla Suomeen. Täällä ei ole ollenkaan niin kylmä, mitä moni sanoi etukäteen, vaan täällä oli itseasiassa lämpimämpi kuin kotona kun lähdin. Enemmän lunta toki. Tykkään kuitenkin lumesta, joten se on ok. 

Ejeheri on ollut Arsenalissa 8-vuotiaasta asti, ja harjoitellut edustusjoukkueen mukana. Myös tulevaisuudessa hän haluaa saavuttaa isoja asioita.

Periaatteessa haluan olla vain paras mahdollinen maalivahti mitä pystyn olemaan. Mutta haaveenani on pelata Champions Leaguessa ja voittaa MM-kultaa. Eli siinä mielessä tavoitteeni ovat kyllä korkealla sen suhteen, mitä haluan saavuttaa jalkapalloilijana. En ole kuitenkaan sellainen, joka vain puhuu enemmän asioista, vaan näytän mieluummin osaamiseni kentällä, Ejeheri toteaa.

Suomesta en tiennyt hirveästi etukäteen, mutta olen kyllä ottanut selvää. Olen jopa opetellut suomeksi sanoja. Osaan tervehtiä ja esitellä itseni jo suomeksi, ja tiedän mitä tarkoittaa ”tervetuloa”. 

Heti kun kuulin tästä seurasta ja mahdollisuudesta, aloin opettelemaan sanoja ja ottamaan selvää kaikesta. En ole vielä nähnyt joukkuekavereitani, mutta odotan sitä jo innolla. Muutenkin, olen todella innoissani tänne tulosta, ja samalla tavoin odotan pelaamista seuran paidassa, sanoo Ejeheri vielä lopuksi.

Ejeheri liittyy SJK:n harjoituksiin heti ja on edustuskelpoinen tammikuun lopussa alkavassa Liigacupissa.

SJK:ssa ollaan tyytyväisiä lainasopimukseen Englannin perinteikkäimpiin kuuluvan seuran kanssa. Arsenal FC myös johtaa parhaillaan käynnissä olevaa Englannin Valioliigaa.

Olemme tyytyväisiä, että voimme toivottaa Ovien tervetulleeksi SJK:n riveihin tämän lainan myötä. Meidän kanssamme hän pystyy jatkamaan omaa kehitystään korkealla sarjatasolla, sekä samalla vahvistamaan meidän pelaajaryhmäämme, jotta saavutamme omat tavoitteemme, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman. 

Tämä on osoitus myös siitä, että seuramme kansainvälinen verkosto kasvaa kaiken aikaa. Olemme tehneet taustalla paljon töitä sen eteen, että meillä olisi hyvät kansainväliset yhteydet sekä sitä kautta keinoja, jotka auttavat meitä kehittymään entisestään seurana, jatkaa Dorman.

Ejeheri myös täydentää nyt SJK:n maalivahtikolmikon, ja joukkue on valmis 28. tammikuuta alkavaan Liigacupiin.

Olemme erittäin iloisia, että joukkue on nyt valmis ja olemme valmiita kauteen, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Teimme pitkään tutkimustyötä, kun etsimme sopivaa maalivahtia meille. Löysimme ehkä hieman nuoremman kaverin mitä alun perin etsimme, mutta kun saimme mahdollisuuden tuoda seuraan joku sellaisella potentiaalilla ja ominaisuuksilla kuin Ovie Ejeheri, emme epäröineet. Hänen dominoiva pelityylinsä tekee taatusti vaikutuksen tässä sarjassa. Olemme myös nähneet aiemmin, kun tänne tulee maalivahteja vastaavista isoista seuroista ja ympäristöistä, mitä he voivat tuoda joukkueelle, arvioi Gómez.

Odotamme innoissamme, että pääsemme työskentelemään Ovien kanssa. Emme aio vain peluuttaa häntä, vaan haluamme myös kehittää häntä entisestään. Tämä on hänelle itselleen myös testi, ja me autamme häntä siinä. Olemme tyytyväisiä, että hän on täällä ja Ovie tulee varmasti nopeasti osaksi joukkuetta ja kaupunkia. Ja kuten olemme jo huomanneet, hän on hyvässä kunnossa ja todella innokas itse oppimaan ja kehittymään. Toivottavasti samalla hän pystyy auttamaan meitä saavuttamaan menestystä tällä kaudella.

Haluan myös kiittää Arsenal FC:a, joka luottaa meihin niin paljon, että lähettää maalivahtilupauksensa tänne. Erityisesti haluan kiittää heidän ykkösjoukkueensa maalivahtivalmentajia Iñaki Cañaa ja Terry Masonia, sekä laina-asioista vastaavaa Ben Knapperia, jotka auttoivat meitä tässä siirrossa.

Seuralle ja meille valmentajille, on myös kunniaksi, että luotamme nuoriin talentteihin, kuten Ejeheri ja muut meidän nuoret pelaajamme. Voimme olla tästä suuntauksesta erittäin ylpeitä. Se vaatii paljon luottoa tekemiseen ja pelaajiimme, ja olen siitä innoissani, Gómez päättää.

Veikkausliigan kausi alkaa huhtikuussa, mutta ennen sarjakauden alkua, SJK pelaa Liigacupissa. Liigacupin ensimmäinen ottelu on lauantaina 28.tammikuuta klo 14:45, kun Seinäjoen Wallsport Areenalle saapuu vieraaksi KuPS. Vielä ennen tuota, tulevana lauantaina 21.1. klo 11:45, SJK kohtaa kauteen valmistavassa ottelussa Viron pääsarjajoukkue Paide Linnameeskondin Wallsport Areenalla. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kausikortit kaudelle 2023 myynnissä Ticketmasterin kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa.