123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK ja AC Oulu kohtaavat keskiviikkona 19.10. klo 18:00 OmaSp Stadionilla ja panoksena ottelussa on jatkopaikka Veikkausliigan europudotuspeleissä. Ottelu pelataan ratkaisuun saakka, eli tasatilanteessa voittajaa haetaan 2 x 15 min jatko-ottelun sekä tarvittaessa rangaistuspotkukilpailun kautta. Voittaja etenee pudotuspelien välierään ja häviäjän kausi päättyy. Portit ja palvelut aukeaa OmaSp Stadionilla klo 16:00 ja ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksen SJK Storessa. Paikalle tuleville AC Oulun kannattajille on oma katsomonosa ja omat palvelut, sekä oma lippulinkki.

SJK on kutsunut keskiviikon otteluun vieraaksi Seinäjoen alueen yläkoululaiset, joille on jaettu lippuja suoraan kouluihin. Niillä pääsee sisään Pääkatsomon lohkoihin 108-109 ja sisäänkäynti on Itäpäädyn porteista. Tämän lisäksi, myös kaikki 12-vuotiaat tai nuoremmat lapset pääsevät Itäpäädyn Junnupäätyyn ilman erillistä lippua. Myös pudotuspelien yksittäisten lippujen hintoja on tarkistettu ja kaikki SJK:n kausikortit käyvät sellaisenaan myös europudotuspeleihin. Europudotuspeleissä on lisäksi voimassa edullinen tarjous Kultalipuista ja VIP-lipuista. Teemana on, että täytetään OmaSp Stadion näissä pudotuspeleissä. Lisätietoa ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän otteluennakon loppuosassa.

Nyt kun Veikkausliiga on päättynyt, on keskiviikkona alkavien europudotuspelien jatkopelit harvinaisen selkeät. SJK kohtaa puolivälierissä AC Oulun OmaSp Stadionilla ja FC Inter kohtaa samaan aikaan VPS:n. Näiden otteluiden voittajat kohtaavat toisensa heti lauantaina 22.10. välierässä, ja tuo ottelu pelataan ylemmäksi Veikkausliigassa sijoittuneen kotikentällä. Eli jos SJK menee jatkoon ja VPS kaataa samalla FC Interin, pelattaisiin ensi lauantaina OmaSp Stadionilla Pohjanmaan derby. Jos taas SJK ja FC Inter voittaa, lähdettäisiin lauantaina Turkuun Veritas Stadionille. Finaalit pelataan ensi viikolla kahdessa osassa, kotona ja vieraissa, ja niissä vastaan tulisi FC Haka. Kaksiosaisen finaalin voittaja saa paikan ensi kesän europeleihin.

SJK hakee jatkopaikkaa europudotuspeleissä

Aloitimme valmistautumisen tähän peliin jo heti sunnuntaina, paluumatkalla edellisestä pelistä. Kävimme vielä valmennusryhmän kanssa peliä läpi edellisenä yönä. Siten halusimme olla valmiita, kun tänään tulimme harjoituksiin. Halusimme, että pelaajat ovat mahdollisimman tuoreena, niin jalkojen kuin mentaalipuolen kanssa, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Kaikki fokus on tässä keskiviikon tärkeässä ottelussa. Haluamme aggressiivisen ja intensiivisen esityksen kotikentällä. Ja haluamme päästä jatkoon seuraavalle kierrokselle, Gómez jatkaa.

Meidän kannattajamme ja fanit ovat olleet fantastisia koko kauden OmaSp Stadionilla, ja heillä on iso rooli meidän hyvässä kotisaldossa viimeiseltä kuudelta kuukaudelta. He ovat todella olleet meille se extra-sydän ja voimavara, joka puskee meitä parempaan suoritukseen.

– Olen aivan varma, että saamme saman tuen ja kenties vielä vähän lisää nyt keskiviikkona. Tämä on kuitenkin kauden tärkein vaihe ja kenties kauden tärkein peli. Siksi uskon, että myös katsomot ovat täynnä energiaa ja me haluamme antaa heille kaiken mahdollisen syyn iloita ja juhlia, kommentoi Gómez kotiyleisön tukea OmaSp Stadionilla.

Veikkausliigan päätöskierroksen ottelussa SJK tosiaan kierrätti hieman pelaajia, jotta kaikki olisi mahdollisimman tuoreena keskiviikon puolivälierässä sekä sitä mahdollisesti jo lauantaina seuraavassa välierässä. Lisäksi osalla pelaajista oli ollut pikkuvammoja sekä flunssaa. Nyt vammoja on paranneltu ja flunssasta toivuttu. Oletuksena on, että SJK saa parhaan mahdollisen kokoonpanon jalkeille keskiviikkona. Varmuudella on sivussa ainoastaan Moshtagh Yaghoubi, joka ei saa lainasopimuksen vuoksi pelata AC Oulua vastaan ja laitapuolustaja Pablo Andrade, joka sai punaisen kortin päätöskierroksella. Kaikki korttitilit on nollattu europudotuspelien alkuun. Pitkäaikaisloukkaantuneena ollut Martti Haukiojakin teki yllätyspaluun kentille viime ottelussa Interiä vastaan. Haukiojan vamma oli pitänyt miehen pois kentiltä heinäkuusta lähtien.

Jos keskiviikkona Mehmet Hetemaj tai Jesse Öst pelaavat, on ottelu heille merkkipaalu SJK:ssa. Hetemaj on yhden pelin päässä uransa 200. virallisesta ottelusta SJK:ssa ja Öst yhden pelin päässä 100. virallisesta ottelusta. Jos kaksikko pelaa, huomioi SJK heitä saavutuksestaan myöhemmissä otteluissa tai kauden jälkeen. Viime vierasottelussa, Suomen erotuomarit palkitsivat SJK:n joukkueenjohtaja Pekka Lehtisen kauden 2022 Herrasmiesjoukkueenjohtajana. Lehtinen sai saman kunnian myös viime kaudella.

Jake Jervis jakoi Tuomas Kaukuan kanssa SJK:n maalikuninkuuden Veikkausliigassa tällä kaudella. Jatkuuko kaksikon maaliputki europudotuspeleissä?

Kun SJK ja Ricardo Duarten valmentama AC Oulu kohtasivat viimeksi OmaSp Stadionilla, oli SJK otteluruuhkassa europelien vuoksi. Silti SJK otti 3-2 voiton ottelussa ja Tuomas Kaukuan osuttua kahdesti. AC Oulu kaunisteli lukuja ottelun viimeisellä minuutilla rangaistuspotkusta. Kauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa Oulussa puolestaan päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon, mutta tuon ottelun jälkeen SJK aloitti pitkän tappiottoman putkensa.

Moni pitää AC Oulua yllättäjänä, kun se pääsi mukaan europudotuspeleihin ja olisi päässyt mukaan Veikkausliigan ylempään loppusarjaankin, jollei se olisi sohlannut Suomessa kasvatettujen pelaajien säännön kanssa. Liian vähäisen SK-pelaajamäärän vuoksi se tuomittiin häviämään 1-0 voittoon päättynyt ottelu FC Interiä vastaan, ja tuo ratkaisi jäämisen alempaan loppusarjaan. AC Oulun joukkue on kuitenkin aliarvioitu ennakkoon ja se on vieläpä vahvistunut merkittävästi kauden aikana. Isoimpana nimenä Suomen maajoukkueessakin pelannut hyökkääjä Rasmus Karjalainen, jolla on koossa jo 6 maalia tältä kaudelta, vaikka hän liittyi mukaan kesken kauden. Kovin maalitykki AC Oulussa on argentiinalainen Michael López, joka on tehnyt 10 maalia. Puolustuspäässä Rafael Floro pelaa huippukautta, ja hänellä on 5 maalia. 18-vuotias laitalinkki tai -hyökkääjä Otso Liimatta on yksi koko kauden komeettoja Veikkausliigassa, ja 21-vuotias Noah Pallas jo nyt yksi sarjan parhaista laitapakeista. Duartella on siten käytössään erittäin hyvä joukkue. Se näkyi jo talvella, kun SJK ja AC Oulu pelasivat 2-2 tasapelin Liigacupissa. Tuolloin AC Oulun keskikentällä hääri vielä Moshtagh Yaghoubi, joka kuitenkin siirtyi kesän siirtoikkunassa lainasopimuksella juuri SJK-paitaan. Yaghoubi ei lainasopimuksen vuoksi voi pelata AC Oulua vastaan.

Syyskuun AC Oulu pelasi tuloksellisesti erinomaisesti, kun se ei hävinnyt yhtään ottelua ja voitti kolme neljästä pelaamastaan ottelusta. Hyvä vire jatkui vielä lokakuun alkuun, kun FC Lahti kaatui 2-1 luvuin. Nyt kaksi viimeistä ottelua VPS:a ja Ilvestä vastaan on päättynyt tappioon. Kaikkiaan SJK ja AC Oulu ovat kohdanneet historiassa kaikissa kilpailuissa 13 kertaa ja SJK on voittanut niistä kuusi. Kolme kertaa on voittanut AC Oulu ja neljä kertaa on päädytty tasapeliin. Seinäjoella AC Oulu ei ole voittanut vielä koskaan, ja Veikkausliigassa kaikki vierailut Seinäjoelle, on päättynyt SJK:n voittoon.

Keskiviikkona paikalle saapuvat AC Oulun kannattajat, sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon. Siellä heille on omat palvelut anniskeluineen ja oma sisäänkäynti katsomon takaa. Liput on ostettava sinne etukäteen tästä linkistä.

Lisää spekulaatiota keskiviikon ottelun asetelmista ja pelaajistosta kuunneltavissa ja katseltavissa SJK:n asiantuntevasta ennakkostudiosta. Ennakkostudiossa kameran edessä Arttu Seppälä ja Tero Mäntylä. 

 

Veikkausliigan europudotuspelien puolivälierä, SJK – AC Oulu, keskiviikkona 19.10. klo 18:00. Ennakkoliput peliin Lippu.fi-kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Ottelu näkyy myös suorana maksullisesta Ruutu Urheilu palvelusta, ja siellä ottelun selostaa Oskari Koski. 

Jos SJK voittaa keskiviikkona AC Oulun, etenee se lauantaina 22.10. pelattavaan europudotuspelien välierään. Tappiolla SJK:n kausi päättyy keskiviikkona. Välierässä kotipelin saa Veikkausliigassa ylemmäksi sarjassa sijoittunut, joten jos SJK voittaa ja samaan aikaan FC Inter voittaa omassa ottelussaan VPS:n, pelattaisiin välierä Turun Veritas Stadionilla. Jos taas SJK ja VPS voittavat omat ottelunsa, olisi välierä Seinäjoella lauantaina 22.10. klo 17:00. Välierän voittaja etenee ke 26.10. ja su 30.10 pelattavaan kaksiosaiseen finaaliin. Finaalissa on vastassa FC Haka, ja ratkaiseva osa pelataan Valkeakoskella sunnuntaina 30.10. Mikäli SJK etenee välierään ja finaaliin, ja välierä pelattaisiin Turussa, järjestää SJK kaikkiin europudotuspelien vierasotteluihin bussikuljetukset ja niistä uutisoidaan välittömästi jatkopaikan selvittyä. Myös mahdollisten kotipelien lipunmyynti aloitetaan heti jatkopaikan selvittyä. Peleistä ja niiden aikatauluista tiedotetaan SJK:n nettisivuilla, ottelut -kohdassa sekä omana uutisenaan ja SJK:n somekanavissa.

Tervetuloa OmaSp Stadionille, iltavalaistukseen!

Keskiviikon puolivälieräottelun järjestelyt ja palvelut OmaSp Stadionilla

Veikkausliigan europudotuspelien puolivälieräottelu SJK – AC Oulu pelataan OmaSp Stadionilla keskiviikkona 19.10. klo 18:00. Hetki-areena ja lipunmyyntikioski aukeaa klo 16:00. Ottelu pelataan ratkaisuun saakka, ja jos peli päättyy 90 min jälkeen tasan, haetaan voittajaa 2 x 15 min jatko-ottelusta tai tarvittaessa rangaistuspotkukilpailusta. Voittaja etenee välierään ja häviäjän kausi päättyy. Lippuja saa Lippu.fi-palvelusta sähköisenä sekä ennakkoon. Ennakkolippuja myydään myös SJK Storessa Torikeskuksella. Peliin on saatavana myös Kultaliput edullisempaan hintaan, joilla saa ottelulipun lisäksi ruuan ja muutaman juomalipun Carlsberg Sports Barissa.

Peliin lähdetään teemalla; Täytetään OmaSp Stadion europudotuspeleihin! Tähän, ja kaikkiin tuleviin europudotuspeleihin, halutaan OmaSp Stadionille mahtava tunnelma, sekä mahdollisimman paljon ihmisiä joukkueen tueksi. Siksi myös pudotuspelien lipunhintoja on tarkistettu tätä silmällä pitäen ja kaikki SJK:n kausikortit käyvät sellaisenaan myös europudotuspeleihin. Peliin on myös kutsuttu alueen yläkoululaiset lippuja heille jakamalla. Lisäksi edellisiin peleihin kutsuttuina olleet alakoululaiset ja kaikki sitä nuoremmat ovat edelleen tervetulleita Junnupäätyyn veloituksetta.

Paikalle tähän otteluun tulevat vieraskannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, minne sisäänkäynti on omasta ovesta katsomon takaa, ja siellä on omat palvelut anniskeluineen. Liput vieraskannattajille myynnissä omasta linkistä.

Hetki-areenalta löydät myös ruoka- sekä anniskelupisteitä ennen ottelua ja sen aikana. Ottelun jälkeen jatketaan stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä on pelipaita-arvontaa ja pelaajahaastatteluja.

Ottelutapahtumassa OmaSp Stadionin kaikki katsomot ovat käytössä, ja sisääntulo tapahtuu kolmesta eri portista. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista, mutta katsomoiden alla voi liikkua vapaasti. Hetki-areenalle pääsee ennen ottelua kaikilla ottelulipuilla ja kausikorteilla. Itäpäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksessa olevan vieraskannattajien alueen läpi ei ole kulkua, ja tarvittaessa sinne kulku tapahtuu omasta portista, katsomon osan takaa.

Jokaisessa katsomossa on tarjolla samat peruspalvelut, kioskit ja WC:t sekä osassa katsomoissa myös anniskelualueet. Jokainen katsomo on katettu, ja kaikille katsojalle löytyy katsomoista istumapaikka. Tämän lisäksi katsojat pääsevät käyttämään Carlsberg Sports Barin sisätiloja ja VIP-lippulaiset Atria Loungen VIP-ravintolaa kolmannessa kerroksessa.

Anniskelu löytyy Eteläkatsomon takaa, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta. Lisäksi Kannattajapäädyn keskiosa, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo, on anniskelualuetta ja sen vieressä olevan katsomon kaksi alinta penkkiriviä. Ennen ottelua ja ottelun tauolla, myös etupihan Hetki-areena palvelee janoisia tai nälkäisiä katsojia.

Junnupäädyn alta löytyy lapsille oma karkkikatu, pomppulinna sekä onnenpyörä, josta voi voittaa upeita SJK-palkintoja. Siellä on myös Meet & Greet -tapahtuma noin klo 17:15, missä on tavattavissa SJK-pelaajia. Tässä ottelussa Junnupäädyn eteen on rakennettu myös nopeustutkarata, missä voi testa kuinka lujaa oma potku lähtee.

Pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikioskin kautta. Ja sieltä heidät opastetaan turvallisesti Pääkatsomon hissiin ja katsomoon.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton antamia määräyksiä ja ohjeita ottelutapahtuman järjestämisestä, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Kaikenlainen syrjivä tai rasistinen huutelu on ehdottomasti kielletty, ja ottelutapahtumassa häiritsevästi käyttäytyvä katsoja voidaan poistaa alueelta.

Tapahtuman aikataulu

* 16:00 OmaSp Stadionin portit, Hetki-areena ja lipunmyynti aukeaa. Myös Carlsberg Sports Bar ja SJK Shop aukeaa
* 17:00 Stadionin katsomot ja niiden palvelut aukeavat. Kannattajien katsomossa happy hour hinnat klo 18:00 asti.
* 17:00 – 17:30 Pelaajatapaamiset ja -haastattelut tapahtuma-areenalla, junnupäädyssä ja VIP-tiloissa.
* 17:55 Joukkueet kentälle.
* 18:00 VEIKKAUSLIIGAN EUROPUDOTUSPELI SJK – AC OULU KÄYNTIIN
* n.19:45 Ottelun varsinainen peliaika päättyy. Jos peli on tasan, pelataan 2 x 15 min jatko-ottelu sekä tarvittaessa rangaistuspotkukilpailu. Ottelun jälkeen Carlsberg Sports Barissa arvontaa, pelaajahaastatteluja ja jälkipelit.

Ottelun lipunmyynti ja -hinnat

Lippuja myydään ennakkoon Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksessa sijaitsevassa SJK Storessa. SJK Store on auki arkisin klo 9-16 ja lauantaina 10-15. Lippuja myydään myös OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikioskista pelipäivänä. Portilta tai SJK Storesta ostetuista normaalihintaisista ottelulipuista Pää- tai Eteläkatsomoon, saa S-Etukortilla -2 € alennuksen.
 Pääkatsomossa on muutama pyörätuolipaikka ja pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikojun kautta.

LIPUN HINNAT EUROPUDOTUSPELEISSÄ:

Pääkatsomo
Perusliput netistä 20€ ja portilta/storesta 25€
Alennusryhmät netistä 15€ ja portilta/storesta 20€

Eteläkatsomo
Eteläkatsomo netistä 15€ ja portilta/storesta 20€
Alennusryhmät netistä 10€ ja portilta/storesta 15€

Päädyt
Itäpääty netistä 10€ ja portilta/storesta 15€
Kannattajapääty netistä 10€ ja portilta/storesta 15€
Kultalippu 39€
VIP-Lippu 85€

Alle 12 v veloituksetta otteluun
Yläkoululaiset saavat ilmaisliput
Alennusryhmät: eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet ja 13-17 v lapset.

Kaikki SJK:n kausikortit, seurakortit ja osakaskortit käyvät sellaisenaan myös europudotuspeleihin.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.
Erilaiset kulttuurisetelit tai vastaavat, käyvät maksuvälineenä ainoastaan SJK Storessa tai porttilipunmyynnissä.

Itäpäädyn Junnupääty on räätälöity palveluiltaan lapsille ja nuorille.


Pysäköinti ja pyöräparkki

OmaSp Stadionin piha-alueille ei ole pysäköintiä. Stadionin etupiha on suljettu kokonaan autoilta ja polkupyöriltä. Pysäköintitila on rajattua ja sitä löytyy Wallsport Areenan ja Jääurheilukeskuksen pihasta sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevasta lisäparkkipaikasta. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan pyörätelineillä.

Stadionbussit

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n kotipeliin kauden 2022 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta. Stadionbussin kertamaksu on 5€ / suunta.

Lisäksi SJK:n kotipeleihin kulkee myös kaksikerroksinen aito Lontoon bussi. Lontoon bussi on ilmainen Vekselin asiakkaille ja se kulkee ennen ja jälkeen ottelun Vekselin sekä OmaSp Stadionin väliä.

Televisiointi

SJK – AC Oulu -ottelu näkyy maksullisesta Ruutu Urheilu-palvelusta. Ottelun selostaa Oskari Koski.

Median edustajat ja akkreditointi

Median edustajilta edellytetään tapahtumaan akkreditointi sähköpostitse viimeistään keskiviikkona 19.10. klo 12:00 mennessä. Akkreditoinnit tehdään SJK:n mediavastaavalle osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi.

Median sisääntulo tapahtuu päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneeseen, jossa saa passit ja kuvausliivit hyväksyttyjen akkreditointien mukaan. Mediahuone aukeaa klo 17:00 ja se on auki ottelun jälkeen työskentelyä varten noin tunnin. Ottelun jälkeen on lehdistötilaisuus mediahuoneessa, jonne tulee vuorotellen vieras- ja kotijoukkueen päävalmentaja. Kaikki muut haastattelut tehdään erillispyynnöstä ottelun jälkeen kenttäalueella. Pyyntö esitetään ottelun aikana toimivalle media officerille tai jo etukäteen ennen ottelua SJK:n mediavastaavalle. Median edustajista toimittajille on varattu paikat Pääkatsomosta, yläosasta löytyvästä Pressikatsomosta. Siellä on pöydät ja sähköpistokkeet. Kuvaajat puolestaan levittäytyvät kentän ympärille, kiertämällä mediahuoneesta ulkokautta, Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle laidalle.

Tervetuloa OmaSp Stadionin tunnelmaan!