123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK ja KuPS kohtaavat Veikkausliigan mestaruussarjan ottelussa keskiviikkona 28.9. klo 18:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Portit ja palvelut aukeavat klo 16:00 ja peliin on kutsuttu Seinäjoen alueen alakoululaiset sekä opiskelijakortin omistajat. Alakoululaisille on jaettu peräti 5300 lippua alueen kouluihin, jolla pääsee joko tähän otteluun tai tulevaan Honka-kotiotteluun. Liput käyvät OmaSp Stadionin Itäpäädyn junioripäätyyn, missä on erityisesti lapsille suunnatut palvelut pomppulinnoineen. Opiskelijakortilla pääsee sisään kaikkiin katsomoihin, ja sillä saa lisäksi etua juoma- ja ruokapalveluista. Peliin on saatavana myös Kultaliput edullisempaan hintaan, joilla saa ottelulipun lisäksi ruuan ja muutaman juomalipun Carlsberg Sports Barissa. Normaalit ennakkoliput peliin myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa. Lisätietoa tapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän ennakon loppuosasta.

Keskiviikon ottelun yhteydessä voi myös ilmoittautua mukaan sunnuntain FC Haka – SJK bussireissulle SJK Shopissa. Lue lisää matkasta omasta uutisesta SJK:n nettisivulta.

Syys- ja lokakuun aikana on Suomessa käynnissä Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräys, ja SJK – KuPS -ottelun yhteydessä SJK:n yhteistyökumppani SPR:n kerääjät ovat paikalla keräyslippaineen keräämässä avustuksia katastrofirahastoon. Nälkäpäiväkeräyksellä SPR tukee kansainvälisesti apua tarvitsevia, sekä kotimaassa muun muassa tulipaloissa kotinsa menettäneitä. Katastrofirahaston varoja käytetään myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun auttamisvalmiuteen.

Seinäjoen SPR osasto Nälkäpäivä-keräyksessä OmaSp Stadionilla. Kuva Tero Hintsa.

Vieraaksi keskiviikkona saapuva KuPS on mukana mestaruuskamppailussa, kun SJK taas hakee pisteitä päästäkseen suoraan kauden päätteeksi pelattavan Eurolopputurnauksen finaaliin. SJK:n paikka Eurolopputurnauksessa on jo varma, mutta vielä on pieni mahdollisuus jopa suoraan europaikkaan tai ainakin neljännelle sijalle, ja sitä myöden turnauksen finaaliin. Parempi sijoitus loppusarjassa takaisi myös mahdollisesti helpomman tien finaaliin, jos neljättä sijaa ei saada. KuPS taas on jo käytännössä varmuudella vähintään kolmen parhaan joukossa, ja se voitti viime viikonloppuna Suomen Cupin mestaruuden, kaatamalla FC Interin finaalissa Olympiastadionilla. Siten heillä on europaikka jo takataskussa. Vielä Suomen mestaruutta tavoitteleva KuPS on nyt sarjan kärjessä olevasta HJK:sta jo viiden pisteen päässä, mutta HJK:lla on peli enemmän pelattuna.

Edelliskerralla kun KuPS vieraili Seinäjoella elokuussa, SJK kaatoi heidät 2-1 luvuin. Edellisestä kotipelistäkin on ehtinyt jo kulua lähes kuukausi, kun viimeksi VPS kaatui OmaSp Stadionilla 3.9. yli neljän tuhannen katsojan edessä.

Mahtava päästä taas pitkästä aikaa kotistadionille, omien kannattajien eteen. Toivottavasti jälleen tulee paljon yleisöä, sillä tästä on tulossa jälleen hyvä ottelu, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Kaikki ottelut tässä ylemmässä loppusarjassa on erittäin hyvätasoisia, niissä kamppaillaan vain voitosta ja taso on korkea.

Odotan innolla ottelua. Se on meille taas hieno haaste ja mahdollisuus mennä eteenpäin omassa pelissämme, sekä valmistaa meitä entisestään kauden loppuhuipennusta varten. Se, että tällä viikolla pelataan kaksi ottelua, ei vaikuta mitenkään, sillä meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua ja palautua tähän viikkoon. Menemme molempiin otteluihin täysillä ja tarkoituksena ottaa täydet pisteet, Gómez sanoo vielä lopuksi.

SJK:n pelaajatilanne on maajoukkuetauon jäljiltä hyvä, ja vain Mehmet Hetemaj on varmuudella sivussa pelikiellon vuoksi. Sivussa pidempään olleet ovat pian pääsemässä takaisin kuntoon, ja muilla on ollut pienempiä vaivoja. Ennen maajoukkuetaukoa SJK ja HJK ottivat varaslähdön mestaruussarjaan, kun muut joukkueet aloittavat vasta nyt. UEFA Eurooppa-liigan lohkoissa tällä viikolla jatkava HJK, oli Helsingissä jälleen niukasti maalilla parempi ja otti siten itselleen edun mestaruuskamppailussa.

SJK:n kauden paras maalintekijä on tähän asti ollut kuusi maalia iskenyt Tuomas Kaukua, joka aloitti kauden SJK Akatemiassa. 21-vuotias Kaukua pelaakin nyt todellista läpimurtokauttaan. SJK:n paras maalisyöttöjen antaja taas on ollut 20-vuotias keskikentän pelintekijä Pyry Hannola, jolla on tilillä jo viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Jake Jervis on SJK:n toiseksi tehokkain maalintekijä, ja eniten laukauksia kohti maalia ampunut pelaaja.

 

SJK:n kaudella 2015 Suomen mestaruuteen luotsannut Simo Valakari, on toiminut KuPS:n valmentajana kaudesta 2021 lähtien ja sinä aikana voittanut Suomen Cupin kahdesti sekä SM-hopeaa kertaalleen. KuPS johti pitkään tämän kauden Veikkausliigaa, mutta on nyt tippunut sarjataulukossa toiseksi, ja on viiden pisteen päässä sarjaa johtavasta HJK:sta.

KuPS hävinnyt viimeksi juuri SJK:lle Veikkausliigan runkosarjassa elokuussa ja pelannut sen jälkeen viisi ottelua ilman tappiota, mukaan lukien Suomen Cupin finaali FC Interiä vastaan. Siitä huolimatta kone on hieman yskinyt, verrattuna alkukauden huikeaan lentoon. Se jäi maalittomaan tasapeliin kotonaan Ilveksen kanssa ja on ottanut vain niukat maalin voitot Veikkausliigassa Interistä, FC Lahdesta ja VPS:sta. Suomen Cupin finaalissakin se voitti FC Interin 1-0 tuloksella.

Joukkueen paras maalintekijä on 11 maalia iskenyt Tim Väyrynen. KuPS:n latvialainen tähtipelaaja Janis Ikaunieks on toiseksi tehokkain pelaaja viidellä maalillaan ja neljällä syötöllä, mutta hän on viime aikoina kiukutellut, ja oli ”kurinpidollisista syistä” poissa Suomen Cupin finaaliin kokoonpanosta. Cup-finaalin jälkeen hän lähti Latvian maajoukkueen mukaan Kansojenliigaan, missä on pelannut molemmissa otteluissa ja osui myös maalipuiden väliin Moldovaa vastaan. Latvia varmisti nousun C-sarjaan. Vielä ei ole tiedossa, miten cup-finaalin kiukuttelut vaikuttavat miehen jatkoon KuPS:ssa. KuPS:n pelaajista keskuspuolustaja Diogo Tomas on puolestaan Suomen A-maajoukkueen mukana Kansojenliigassa, ja Suomi kohtaa vielä myöhään maanantai-iltana Montenegron vierasottelussa.

Pelikieltoja ei KuPS:lla ole, vaikka maalivahti Otso Virtanen sai suoran punaisen kortin Suomen Cupin välierässä. Pelikiellot kun kärsitään siinä kilpailussa missä se on tullut. Aiemmin toinen maalivahti Johannes Kreidl sai SJK:a vastaan punaisen, mutta on kärsinyt pelikieltonsa jo Veikkausliigassa.

Lisää spekulaatiota tulevasta ottelusta sekä SJK:n muista ajankohtaisista aiheista SJK:n ennakkostudiossa, missä asiantuntijana on SJK:n talenttivalmentaja Mika Ojala. Ennakkostudion juontaa SJK:n stadiontirehtööri Arttu Seppälä. Alta katsomaan ennakkostudiota.

 

Veikkausliigan mestaruussarjan ottelu SJK – KuPS keskiviikkona 28.9. klo 18:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Portit ja palvelut aukeavat klo 16:00 ja pelin jälkeen jälkipelit OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta ja sen selostaa Oskari Koski. Liput Torikeskuksen SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. Porttilipunmyynti aukeaa klo 16:00.

Veikkausliigan mestaruussarja jatkuu SJK:n osalta heti ensi sunnuntaina 2.10. klo 16:00 pelattavalla vierasottelulla FC Haka – SJK. Otteluun lähtee Seinäjoelta kaikille avoin bussikuljetus, josta voit lukea lisää omasta uutisesta SJK:n nettisivuilta. Seuraava kotiottelu on maanantaina 10.10. klo 18:00 pelattava SJK – FC Honka ja mestaruussarja päättyy vierasottelulla FC Interiä vastaan 16.10. Kausi jatkuu mestaruussarjan jälkeen pelattavalla Eurolopputurnauksella ja sen puolivälierät pelataan keskiviikkona 19.10. ja välierät siitä seuraavana viikonloppuna. Seuraavalla viikolla pelit jatkuvat kaksiosaisessa Eurolopputurnauksen finaalissa. Siten kausi voi jatkua SJK:n osalta vielä aina 30.10. asti. Löydät kaikki otteluohjelmat SJK:n nettisivuilta, ajantasaisina ottelut-kohdasta. Liput kotiotteluihin myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. 

Edellinen kotiottelu keräsi yli 4000 katsojaa OmaSp Stadionille syyskuun alussa.

 

Keskiviikon ottelun järjestelyt ja palvelut OmaSp Stadionilla

Veikkausliigan ottelu SJK – KuPS pelataan OmaSp Stadionilla keskiviikkona 28.9. klo 18:00. Hetki-areena ja lipunmyyntikioski aukeaa klo 16:00. Lippuja saa Lippu.fi-palvelusta sähköisenä sekä ennakkoon. Ennakkolippuja myydään myös SJK Storessa Torikeskuksella.

Tähän peliin on kutsuttu Seinäjoen alueen alakoululaiset sekä opiskelijakortin omistajat. Alakoululaisille on jaettu peräti 5300 lippua alueen kouluihin, jolla pääsee joko tähän otteluun tai tulevaan Honka-kotiotteluun. Liput käyvät OmaSp Stadionin Itäpäädyn junioripäätyyn, missä on erityisesti lapsille suunnatut palvelut ja sinne on kulku Itäpäädyn portista, Pääkatsomon ja Itäpäädyn kulmauksesta. Opiskelijakortilla pääsee sisään kaikkiin katsomoihin, ja sillä saa lisäksi etua juoma- ja ruokapalveluista. Peliin on saatavana myös Kultaliput edullisempaan hintaan, joilla saa ottelulipun lisäksi ruuan ja muutaman juomalipun Carlsberg Sports Barissa. Myös alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhempiensa seurassa.

Paikalle tähän otteluun tulevat vieraskannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, minne sisäänkäynti on omasta ovesta katsomon takaa, ja siellä on omat palvelut anniskeluineen. Liput vieraskannattajille myynnissä omasta linkistä.

Hetki-areenalta löydät myös ruoka- sekä anniskelupisteitä ennen ottelua ja sen aikana. Ottelun jälkeen jatketaan stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä on pelipaita-arvontaa ja pelaajahaastatteluja.

Ottelutapahtumassa OmaSp Stadionin kaikki katsomot ovat käytössä, ja sisääntulo tapahtuu kolmesta eri portista. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista, mutta katsomoiden alla voi liikkua vapaasti. Hetki-areenalle pääsee ennen ottelua kaikilla ottelulipuilla ja kausikorteilla. Itäpäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksessa olevan vieraskannattajien alueen läpi ei ole kulkua, ja tarvittaessa sinne kulku tapahtuu omasta portista, katsomon osan takaa.

Jokaisessa katsomossa on tarjolla samat peruspalvelut, kioskit ja WC:t sekä osassa katsomoissa myös anniskelualueet. Jokainen katsomo on katettu, ja kaikille katsojalle löytyy katsomoista istumapaikka. Tämän lisäksi katsojat pääsevät käyttämään Carlsberg Sports Barin sisätiloja ja VIP-lippulaiset Atria Loungen VIP-ravintolaa kolmannessa kerroksessa.

Anniskelu löytyy Eteläkatsomon takaa, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta. Lisäksi Kannattajapäädyn keskiosa, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo, on anniskelualuetta ja sen vieressä olevan katsomon kaksi alinta penkkiriviä. Ennen ottelua ja ottelun tauolla, myös etupihan Hetki-areena palvelee janoisia tai nälkäisiä katsojia.

Junnupäädyn alta löytyy lapsille oma karkkikatu, pomppulinna sekä onnenpyörä, josta voi voittaa upeita SJK-palkintoja. Siellä on myös Meet & Greet -tapahtuma noin klo 17:15, missä on tavattavissa SJK-pelaajia. Tässä ottelussa Junnupäädyn eteen on rakennettu myös nopeustutkarata, missä voi testa kuinka lujaa oma potku lähtee.

Pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikioskin kautta. Ja sieltä heidät opastetaan turvallisesti Pääkatsomon hissiin ja katsomoon.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton antamia määräyksiä ja ohjeita ottelutapahtuman järjestämisestä, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Kaikenlainen syrjivä tai rasistinen huutelu on ehdottomasti kielletty, ja ottelutapahtumassa häiritsevästi käyttäytyvä katsoja voidaan poistaa alueelta.

Tapahtuman aikataulu

* 16:00 OmaSp Stadionin portit, Hetki-areena ja lipunmyynti aukeaa. Myös Carlsberg Sports Bar ja SJK Shop aukeaa
* 17:00 Stadionin katsomot ja niiden palvelut aukeavat. Kannattajien katsomossa happy hour hinnat klo 18:00 asti.
* 17:00 – 17:30 Pelaajatapaamiset ja -haastattelut tapahtuma-areenalla, junnupäädyssä ja VIP-tiloissa.
* 17:55 Joukkueet kentälle.
* 18:00 VEIKKAUSLIIGAN OTTELU SJK – KuPS KÄYNTIIN
* n.19:45 Veikkausliigan ottelu päättyy. Carlsberg Sports Barissa arvontaa, pelaajahaastatteluja ja jälkipelit.

OmaSp Stadionin Hetki-areenan ruokatarjontaa

Ottelun lipunmyynti ja -hinnat

Lippuja myydään ennakkoon Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksessa sijaitsevassa SJK Storessa. SJK Store on auki arkisin klo 9-16 ja lauantaina 10-15. Lippuja myydään myös OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikioskista pelipäivänä. Kaikki 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin.

Portilta tai SJK Storesta ostetuista normaalihintaisista ottelulipuista Pää- tai Eteläkatsomoon, saa S-Etukortilla -2 € alennuksen.
Pääkatsomossa on muutama pyörätuolipaikka ja pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikojun kautta.

Pääkatsomo

Portiltta tai SJK Storesta:
Aikuinen 35 €
Alennusryhmät 30 €
Lapset 7-12 v 17,50 €

Ennakkoon Lippu.fi:
Aikuinen 30 €
Alennusryhmät 25 €
Lapset 7-12v 15 €

Kultalippu 39 € (sisältää ruokailun ja 2 juomalippua Carlsberg Sports Barissa)
VIP-lippu 112,40€ (sisältää ruokailun ja 2 juomaa Atria Loungessa)

Eteläkatsomo
Portilta tai SJK Storesta:
Aikuinen 25 €
Alennusryhmät 20 €
Lapset 7-12 v. 12,50 €

Ennakkoon Lippu.fi:
Aikuinen 20 €
Alennusryhmät 15 €
Lapset 7-12 v 10 €

Kannattajapääty

Portilta tai SJK Storesta: 20 €
Lapset 7-12 v 10 €

Ennakkoon Lippu.fi: 15 €
Lapset 7-12 v. 7,50 €

Itäpääty
Portilta tai SJK Storesta: 20 €
Lapset 7-12 v 10 €

Ennakkoon Lippu.fi: 15 €
Lapset 7-12 v. 7,50 €
Lapset 7-12 v. 7,50 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 7-17 vuotta. 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin. Kaikki 12-17 vuotiaat kuuluvat alennusryhmän lippuihin.

Normaalihintaisista Pää- ja Eteläkatsomon lipuista 2 € alennus S-etukortilla SJK Storesta tai lipunmyyntikojusta (alennus ei koske Kannattaja- tai Itäpäädyn lippuja eikä verkkolippuja).

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.
Erilaiset kulttuurisetelit tai vastaavat, käyvät maksuvälineenä ainoastaan SJK Storessa tai porttilipunmyynnissä.

Itäpäädyn Junnupääty on räätälöity palveluiltaan lapsille ja nuorille.

Pysäköinti ja pyöräparkki

OmaSp Stadionin piha-alueille ei ole pysäköintiä. Stadionin etupiha on suljettu kokonaan autoilta ja polkupyöriltä. Pysäköintitila on rajattua ja sitä löytyy Wallsport Areenan ja Jääurheilukeskuksen pihasta sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevasta lisäparkkipaikasta. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan pyörätelineillä.

Stadionbussit

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n Veikkausliigan kotipeliin kauden 2022 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta. Stadionbussin kertamaksu on 5€ / suunta.

Lisäksi SJK:n kotipeleihin kulkee myös kaksikerroksinen aito Lontoon bussi. Lontoon bussi on ilmainen Vekselin asiakkaille ja se kulkee ennen ja jälkeen ottelun Vekselin sekä OmaSp Stadionin väliä.

Televisiointi

SJK – KuPS -ottelu näkyy maksullisesta Ruutu Urheilu-palvelusta. Ottelun selostaa Oskari Koski.

Median edustajat ja akkreditointi

Median edustajilta edellytetään tapahtumaan akkreditointi sähköpostitse viimeistään keskiviikkona 29.9. klo 12:00 mennessä. Akkreditoinnit tehdään SJK:n mediavastaavalle osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi.

Median sisääntulo tapahtuu päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneeseen, jossa saa passit ja kuvausliivit hyväksyttyjen akkreditointien mukaan. Mediahuone aukeaa klo 17:00 ja se on auki ottelun jälkeen työskentelyä varten noin tunnin. Ottelun jälkeen on lehdistötilaisuus mediahuoneessa, jonne tulee vuorotellen vieras- ja kotijoukkueen päävalmentaja. Kaikki muut haastattelut tehdään erillispyynnöstä ottelun jälkeen kenttäalueella. Pyyntö esitetään ottelun aikana toimivalle media officerille tai jo etukäteen ennen ottelua SJK:n mediavastaavalle. Median edustajista toimittajille on varattu paikat Pääkatsomosta, yläosasta löytyvästä Pressikatsomosta. Siellä on pöydät ja sähköpistokkeet. Kuvaajat puolestaan levittäytyvät kentän ympärille, kiertämällä mediahuoneesta ulkokautta, Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle laidalle.

Tervetuloa OmaSp Stadionin tunnelmaan!