123 456 7890

Ykkösliigan pelit jatkuvat tällä viikolla, kun sarjassa alkaa jatkokolmannes, jossa jokainen seura kohtaa toisensa kertaalleen. SJK Akatemia aloittaa pelinsä kuitenkin vasta tiistaina 13.8. kotiottelulla, jossa vastaan asettuu KäPa. OmaSp Stadionilla pelattava ottelu alkaa kello 18.30. Ottelun liput myy Ticketmaster. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK lähtee loppukauteen hyvässä vedossa. Akatemia voitti heinäkuussa kaksi viimeistä otteluaan ja nappasi neljästä viimeisestä koitoksestaan kolme voittoa. Neljän viimeisen ottelun aikana SJK tehtaili yhteensä 10 täysosumaa, joka tuplasi seinäjokelaisten runkosarjan maalimäärän.

Runkosarjan vahva lopetus nosti Akatemian sarjan viidenneksi ja takasi joukkueelle yhden kotiottelun lisää jatkosarjaan, jossa pelataan yhteensä yhdeksän ottelua. Akatemia voitti runkosarjan viimeisessä ottelussaan MP:n vieraissa 2–1 Kingsley Oforin ja Lucas Kyllösen osumilla. Sitä ennen Kerho kaatoi seuraavan vastustajansa KäPan Seinäjoella 4–0.

Tuossa ottelussa mentiin pitkään maaleitta, mutta Kyllönen avasi hanat 74. minuutilla, ja loppu oli täysin kotijoukkueen näytöstä. Sayibu Yakubu osui kymmenisen minuuttia myöhemmin, ja Onni Hänninen latoi 3–0-maalin 86. minuutilla. Denis Cukici iski viimeisen juuri ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

SJK ja KäPa kohtasivat runkosarjassa ensimmäisen kerran toukokuussa, jolloin päädyttiin 1–1-tasapeliin Helsingissä. SJK siirtyi avausjaksolla johtoon KäPan oman maalin turvin, mutta Willem Haapiainen nosti kotijoukkueen rinnalle toisen jakson aikana.

KäPa onnistui voittamaan runkosarjassa vain kaksi ottelua ja keräämään 12 sarjapistettä, kun taas Akatemia voitti viisi ottelua ja saalisti 21 pistettä. KäPa lähtee jatkosarjaan toiseksi viimeiseltä sijalta.

KäPa saapuu Seinäjoelle kolmen ottelun tappioputkessa, jonka aikana joukkue on päästänyt peräti 13 maalia ja tehnyt vain kaksi. Akatemian lisäksi KäPa on hävinnyt tappioputkensa aikana KTP:lle 1–5 ja Jipolle 1–4.

Ykkösliigan jatkosarja päättyy 19. lokakuuta, jonka jälkeen sarjan voittaja nousee Ykkösliigaan ja kakkonen etenee liigakarsintaan. Toiseksi viimeiseksi jäänyt joukkue karsii paikastaan Ykkösliigassa ja viimeiseksi jäänyt tippuu suoraan Ykköseen.

SJK Akatemia 2 palasi voittokantaan

SJK Akatemia 2 juhli viime viikonloppuna voittoa Kakkosen C-lohkossa, jossa joukkue on tuskaillut viime viikkoina. Kerho onnistui kaatamaan OTP:n Seinäjoella 3–2.

Kotijoukkueen kaikki maalit syntyivät avausjaksolla, joka meni SJK:lle puhtaasti 3–0. Emmanuel Akansase avasi maalitalkoot puolen tunnin paikkeilla, ja Muchipay Abdu iski kahdesti ennen taukoa. OTP tuli toisella jaksolla maalin päähän Ntambwe Yannickin ja Michael Ibiyomin onnistumisilla, mutta loppukiri jäi vajaaksi.

Samalla Akatemia 2 päätti kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, jonka aikana joukkue oli hävinnyt Kuopion Elolle, GBK:lle ja JBK:lle.Tappioputki tiputti SJK:n C-lohkon viidenneksi, mutta kärkikolmikko on vain parin pisteen päässä.

Tällä viikolla Akatemia 2 pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa ja kohtaa Närpes Kraftin lauantaina vieraissa. Ottelu alkaa kello 15. Kraft on sarjassa neljäntenä pisteen edellä SJK:ta.

Seinäjokelaisten kausi jatkuu varmuudella ylemmässä jatkosarjassa, johon yltää lohkon kuusi parasta joukkuetta. SJK:n ja Kraftin lisäksi C-lohkosta ylempään loppusarjaan yltävät GBK, JBK, TP-47 ja Kuopion Elo.