123 456 7890

SJK Akatemia aloittaa pelinsä Ykkösliigan jatkosarjassa tänään kotiottelulla, jossa vastaan asettuu KäPa. OmaSp Stadionilla pelattava ottelu alkaa kello 18.30. Ottelun liput myy Ticketmaster. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta. Kakkosessa pelaava SJK Akatemia puolestaan päätti runkosarjataipaleensa viime viikolla ja jatkaa otteluitaan ylemmässä jatkosarjassa.

SJK Akatemia on pelannut viimeksi reilu pari viikkoa sitten, jolloin joukkue kohtasi runkosarjan viimeisessä ottelussaan MP:n 2–1 ja varmisti itselleen yhden ylimääräisen kotiottelun Ykkösliigan jatkosarjaan. Voit lukea Akatemian lähtökohdista illan otteluun ja jatkosarjaan viime viikon Akatemia-katsauksesta

Akatemia myös vahvistui juuri ennen jatkosarjan alkua nigerialaisella Shehu Sulaimanilla. Vuonna 2006 syntynyt keskikenttäpelaaja siirtyi Seinäjoelle nigerialaisesta Stars Builders Academysta.

Akatemia 2 ylempään jatkosarjaan viidenneltä paikalta

SJK Akatemia 2 päätti runkosarjansa Kakkosessa viime lauantaina, jolloin seinäjokelaiset vierailivat Närpiössä. Närpes Kraft oli lopulta vahvempi maalein 4–2.

Kotijoukkueen ratkaisevasta osumasta vastasi Tobias Björkqvist toisen jakson alussa. Kraftin kapteeni osui kertaalleen myös avausjaksolla. Närpiöläisiltä maalinteossa onnistuivat myös Antonio Westerholm ja Lucas Pomba. SJK:n molemmat maalit iski Onni Hänninen, joka sai onnistumiset ensimmäisen puoliajan lopussa ja toisen puoliajan alussa.

Tappion myötä Akatemia jäi C-lohkossa 29 pisteeseen ja viidennelle sijalle. Lohkon kuusi parasta eteni ylempään jatkosarjaan, jossa joukkueet pelaavat pelaavat yksinkertaisen sarjan. Kerätyt sarjapisteet pysyvät voimassa. Ylemmän jatkosarjan jälkeen jokaisen kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta pelaavat pudotuspelit, jossa kaksi parasta nousee ensi kaudeksi Ykköseen.

Akatemia 2:lla on edelleen hyvät saumat yltää mukaan pudotuspeleihin, sillä C-lohkossa kolmospaikka on viiden pisteen päässä. A-lohkon kolmosella FC Kiffenillä on kasassa yhtä monta pistettä kuin SJK:lla. B-lohkon kolmonen Tampere United on kerännyt jo 37 sarjapistettä.

C-lohkossa ylemmässä loppusarjassa pelaavat SJK:n ohella GBK, JBK, Kraft, TP-47 ja Kuopion Elo. GBK on kärkipaikalla 42 pisteellään, ja JBK pitää toista sijaa 36 pisteellään. Kraft on toistaiseksi kolmospaikalla 33 pisteellään, ja sen perässä tulee TP-47 vain pisteen päässä. Viidentenä oleva SJK on kolme pistettä Kuopion Eloa edellä.

Runkosarjan kolme parasta joukkuetta pelaa jatkosarjassa kolme kotiottelua, kolme heikointa kaksi kotiottelua. Näin ollen SJK pelaa viidestä ottelustaan kaksi kotona ja kolme vieraissa.

Ylemmän jatkosarjan otteluohjelma julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.