123 456 7890

SJK Akatemian otteluohjelma kauden 2022 Ykkösessä on nyt selvillä. Kausi alkaa vierasottelulla Paraisilla toisen sarjanousija Pargas IF:n vieraana 2.pääsiäispäivänä, maanantaina 18.4. klo 16:00. Ykkönen pelataan 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi jakaannutaan Ylempään jatkosarjaan ja Alempaan jatkosarjaan, joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjojen ohjelmat julkaistaan syyskuussa runkosarjan päättymisen jälkeen.

Se on aina hieno hetki, kun saa sarjaohjelman ja tietää ketä vastaan aloitetaan, sekä kuinka aloitetaan. Voimme sen jälkeen jatkaa valmistautumista tulevissa Ykköscupin otteluissa tietäen, että ensimmäinen peli on Pargas IF:aa vastaan, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

PIF on itseasiassa erittäin mielenkiintoinen avausvastustaja, koska heitä valmentaa Stefan Strömborg, jolla on hyvät suhteet tänne oman SJK-aikansa vuoksi ja tunnemme toisemme hyvin. Eli siitä tulee mielenkiintoinen avaus, Page jatkaa.

SJK Akatemia joutuu aloittamaan oman Ykkösen kautensa hieman erikoisesti, kun ensimmäisen ja toisen pelin välissä on pidempi tauko. Kaksi välissä ollutta ottelua siirtyi pelattavaksi myöhemmin. Ensimmäinen OmaSp Stadionin kentän uusimisesta johtuen ja toinen Jaro-vieraspelin siirtymisestä pelattavaksi vasta myöhemmin heinäkuussa.

Alussa oleva parin viikon tauko avauspelin jälkeen hieman harmittaa, mutta näin se nyt menee, ja me sopeudumme siihen. Samalla se antaa meille mahdollisuuden valmistautua seuravaan otteluun hyvin; korjata jotain mitä tarvitsee korjata avauspelin suhteen ja vahvistaa niitä asioita entisestään, missä toimimme hyvin, Page sanoo.

Suurimman mielenkiinnon tulevan kauden peleistä nostaa varmasti Pohjanmaan derbyt Pietarsaaren Jaron ja Kokkolan KPV:n kanssa. Mutta myös pelit ennakkosuosikkeja ja viime vuosina Veikkausliigaakin pelanneita joukkueita vastaan. Ensimmäinen Pohjanmaan derby OmaSp Stadionilla pelataan 2.7. kun FF Jaro saapuu vieraaksi.

Tästä tulee meillä erittäin mielenkiintoinen ja haastava kausi, hyvällä tavalla. Olemme nuori ja lahjakas ryhmä, ja Ykkösessä pääsemme pelaamaan todella kovia joukkueita vastaan. Siten jokainen ottelu tulee olemaan meille iso.

Tietenkin paikallispelit aina sytyttää vielä entisestään. Ja Jarossa Jimmy Wargh on kokoamassa todella mielenkiintoista joukkuetta, joka voi kamppailla koko sarjan voitosta. Siten siitä tulee varmasti meille erinomainen testi. Samoin KPV Christian Sundin valmennuksessa on kova joukkue, josta näimme jo hieman esimakua cupissa. Molemmat derbyt tulevat olemaan vaikeita otteluita, mutta olemme innoissamme päästessämme pelaamaan heitä vastaan, kommentoi Page paikallisotteluita.

Myös pelit muita ennakkoon kärkipäähän ajateltuja joukkueita vastaan sytyttää. Nämä ovat kaikki sellaisia otteluita, joita haluamme nuortemme pääsevän pelaamaan.

SJK Akatemia pelasi Ykkösessä viimeksi kaudella 2020, mutta jäi lopulta kymmenen pisteen päähän säilymisestä. Nyt joukkuetta on vahvistettu Ykkösessä jo aiemmin pelanneilla nuorilla pelaajilla, ja kaksi vuotta sitten mukana olleet ovat entistä kokeneempia kamppailemaan sarjapaikasta. Pelaajaryhmän pelaajille pystytään tarjoamaan pelejä myös SJK:n edustusjoukkueessa Veikkausliigassa sekä uuden seurayhteistyösopimuksen myötä Kakkosessa pelaavan Vasa IFK:n riveissä.

Meillä on täällä oma tapamme toimia, ja jokainen pelaaja on seurassamme siksi, että he etenisivät pelaajapolullamme eteenpäin. Etenisivät edustusjoukkueeseen, ja siitä vielä tulevaisuudessa kohti suurempia asioita. Se on meidän tapamme. Mutta samalla ymmärrämme, että tarvitsemme hieman kokeneemman joukkueen. Sellainen meillä on niistä pelaajista, jotka ovat yhtä täällä edellisestä Ykkösen kaudestamme ja olemme tuoneet sisään nuoria pelaajia, joilla on jo kokemusta tasolta, jota tarvitsemme, toteaa Page.

Olemme siten hieman valmiimpia kuin edelliskerralla. Haluamme myös saada paremman alun kauteen kuin edelliskerralla, mikä antaa meille taas mahdollisuuden kamppailla vahvempana kaudella eteenpäin, Page jatkaa.

Ottelutapahtumissa pyritään hyödyntämään OmaSp Stadionin uutta tapahtuma-areenaa ja näin myös SJK Akatemian otteluihin saadaan näin paremmin todellista juhlan tuntua. Lisätunnelmaa tuo aktiivisesti mukana olevat SJK-juniorit, joiden seurakorteilla pääsee kannustamaan myös SJK Akatemian pelaajia kotiotteluissa. Toivottavasti myös muut SJK-kannattajat innostuvat mukaan kannatukseen. SJK:n kausikorttilaiset voivat lisätä Ykkösen ottelut pienellä lisämaksulla Veikkausliigajoukkueen kausikorttiin. Kausikortti on mahdollista hankkia myös pelkästään Ykkösen otteluihin. Kaikki kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa.

Mielestäni on hienoa, että pyrimme saamaan SJK:n juniorit myös Ykkösen peleihin ja mukaan kannustamaan. Junnupääty tuo valtavasti energiaa itse kannattajille, mutta samalla myös pelaajille kentällä. Omasta mielestäni jalkapalloseuran tärkein tehtävä on tuoda yhteisö yhteen, ja juuri sitä SJK on tehnyt, sanoo Page.

Samalla se, että nämä nuoret pääsevät näkemään toisten SJK-nuorten pelaavan, on merkittävää. Pienimmät juniorit ovat vielä kaukana edustujoukkueesta, mutta meidän akatemiajoukkueemme on kenties hieman lähempänä. Siksi uskon, että se on heille erinomainen kokemus nähdä peleissämme toiset lahjakkaat nuoret pelaamassa. Ja kenties jonain päivänä he ovat itse mukana kamppailemassa joukkueessa, ja antamassa näyttöjä edustusjoukkueelle, päättää Page.

Talvella SJK Akatemia kamppailee Ykköscupissa, jossa se kohtaa seuraavaksi ensi lauantain kotiottelussa Mikkelin Palloilijat Wallsport Areenalla. Ottelu alkaa klo 15:00 ja se on samalla ensimmäinen tapahtuma, johon pääsee sisään pieni määrä yleisöä. Otteluennakko peliin tulossa myöhemmin torstaina SJK:n sivuille ja siitä voit lukea lisää ottelutapahtuman järjestelyistä ja asetelmista. Kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15.

Ykkösen otteluohjelma 2022:

Ma 18.04. klo 16:00, PIF – SJK Akatemia, Parainen
Su 08.05. klo 18:30, MP – SJK Akatemia, Mikkeli
Ke 11.05. klo 18:30, SJK Akatemia – PK-35, OmaSp Stadion
Su 15.05. klo 18:30, SJK Akatemia – TPS, OmaSp Stadion
La 21.05. klo 17:00, KPV – SJK Akatemia, Kokkola
Su 29.05. klo 18:30, SJK Akatemia – Gnistan, OmaSp Stadion
Pe 03.06. klo 18:30, JäPS – SJK Akatemia, Järvenpää
La 11.06. klo 17:00, SJK Akatemia – KTP, OmaSp Stadion
La 18.06. klo 17:00, EIF – SJK Akatemia, Raasepori
To 23.06. klo 18:30, SJK Akatemia – PEPO, OmaSp Stadion
La 02.07. klo 17:00, SJK Akatemia – FF Jaro, OmaSp Stadion
Ke 06.07. klo 18:30, PK-35 – SJK Akatemia, Helsinki
Ma 11.07. klo 18:30, SJK Akatemia – MP, OmaSp Stadion
Pe 15.07. klo 18:30, TPS – SJK Akatemia, Turku
Ke 20.07. klo 18:30, FF Jaro – SJK Akatemia, Pietarsaari
Ma 25.07. klo 18:30, SJK Akatemia – KPV, OmaSp Stadion
Su 31.07. klo 18:30, Gnistan – SJK Akatemia, Helsinki
La 06.08. klo 17:00, SJK Akatemia – JäPS, OmaSp Stadion
Pe 12.08. klo 18:30, KTP – SJK Akatemia, Kotka
Ti 23.08. klo 18:30, SJK Akatemia – PIF, OmaSp Stadion
La 27.08. klo 17:00, SJK Akatemia – EIF, OmaSp Stadion
La 03.09. klo 16:00. PEPO – SJK Akatemia, Lappeenranta

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan, joissa kuusi joukkuetta pelaa vielä yksinkertaisen sarjan. Loppusarjojen ohjelmat ja jaot tehdään runkosarjan päättymisen jälkeen syyskuussa.