123 456 7890

SJK:n akatemiapelaajien pelaajapolku vahvistuu seurayhteistyösopimuksella Kakkosessa pelaavan Vasa IFK:n kanssa.

Jatkossa SJK:n eri-ikäiset nuoret lupaukset voivat saada peliaikaa joko SJK:n Veikkausliigajoukkueen, SJK Akatemian Ykkösen joukkueen, Vasa IFK:n Kakkosen joukkueen tai SJK-junioreiden Kolmosessa pelaavan joukkueen mukana. Tämä mahdollistaa kullekin pelaajalle tasoaan vastaavia otteluita kauden 2022 aikana, ja vahvistaa SJK:n pelaajapolkua entisestään. Nyt tehty sopimus vahvistaa myös entisestään SJK:n ja Vasa IFK:n välillä ollutta pidempiaikaista yhteistyötä, joka hyödyttää molempia seuroja.

Tämä yhteistyö innostaa meitä kovasti. Pääsemme tekemään yhteistyötä Vasa IFK:n tapaisen hienon seuran kanssa, ja tämä vain vahvistaa sitä, mitä me itse haluamme tehdä täällä. Uskomme, että tämä tulee auttamaan myös heitä saavuttamaan tavoitteensa, ja menemään entisestään eteenpäin seurana, kommentoi SJK Akatemian johtaja Brian Page yhteistyösopimusta.

Meillä on nyt tarjota nuorille pelaajille pelaajapolku, jossa on mahdollista pelata U17 SM-sarjassa, Kolmosessa, Kakkosessa, Ykkösessä tai jopa Veikkausliigassa. Haluamme myös, että nuoremme pääsevät säännöllisesti pelaamaan isoja minuutteja joka viikko, joten tämä yhteistyö, ja sen kautta mahdollisuus pelata myös Kakkosessa VIFK:n kanssa, sopii meille täydellisesti. Ja vielä kun tiedämme, että Max Peltonen on erinomainen valmentajana sekä ihmisenä loistava persoona, joten, voimme luottaa täysin siihen, että pelaajamme ovat siellä oikeissa käsissä, Page jatkaa.

Ennestään SJK:n ja Vasa IFK:n välillä on ollut yhteistyötä muun muassa pelaajasiirtojen osalta sekä jokavuotisten harjoitusotteluiden myötä. Vasa IFK:n valmennuksesta vastaa myös entinen SJK:n akatemiatoiminnan johtaja ja -valmentaja Max Peltonen.

Yhteistyö SJK Akatemian kanssa on meille hieno asia. Pystymme näin paikan tullen tarjoamaan peliaikaa myös SJK Akatemian pelaajille. He ovat Brianin ja SJK Akatemian ammattimaisessa ja laadukkaassa valmennuksessa, joten tiedämme miten laadukkaita pelaajia sieltä voi tulla vahvistamaan meitä, sanoo Vasa IFK:n päävalmentaja Max Peltonen.

Haluamme myös antaa meidän pelaajillemme mahdollisuuden hyvien suoritusten kautta päästä kokeilemaan sarjaporrasta ylempänä Ykkösessä. Toivon myös, että seuramme käyttävät tätä yhteistyötä hyväkseen, kehittyäkseen entistä enemmän sekä kentällä, että kentän ulkopuolisissa haasteissa, päättää Peltonen.

Vasa IFK:n kausi miesten Kakkosessa alkaa toukokuun alussa ja sarja pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa, kaksinkertaisena sarjana. Lohkojen voittajat nousevat Ykköseen kaudeksi 2023.

SJK Akatemian kausi Ykkösessä alkaa jo huhtikuun puolella ja sarja pelataan ensin 12 joukkueen kaksinkertaisena runkosarjana, jonka jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen yksinkertaiseen ylempään- ja alempaan loppusarjaan. Loppusarjojen jälkeen ylemmässä loppusarjassa ykköseksi sijoittunut joukkue nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2023 ja joukkueet sijoilla 2., 3. ja 4. karsivat liigakarsintapaikasta Veikkausliigan 11. sijoittunutta vastaan. Alemman loppusarjan joukkueista kolme viimeksi sijoittunutta putoaa Kakkoseen kaudeksi 2023.

SJK U17-joukkue aloitti jo tammikuun lopulla B-nuorten SM-karsintasarjassa, joka päättyy kesäkuussa. Sen jälkeen varsinaiseen SM-sarjaan selviytyy 12 joukkuetta ja SM-sarja pelataan syksyllä yksinkertaisena sarjana.

SJK-junioreiden Kolmosessa pelaava joukkue puolestaan aloittaa keväällä. Tämän lisäksi SJK-junioreilla on myös miesten Vitosessa pelaava joukkue.

Kausikortit SJK:n Veikkausliigan ja SJK Akatemian Ykkösen kaudelle 2022 myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. SJK Store palvelee Seinäjoen Torikeskuksessa arkisin klo 9–16 ja lauantaisin klo 10–15.