123 456 7890

SJK Akatemia aloittaa Ykkösen kauden ja matkaa Paraisille 2.pääsiäispäivänä, siellä maanantaina 18.4. klo 16:00 pelattavaan Pargas IF vierasotteluun. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta. 

Ykkösen kausi alkaa SJK Akatemian osalta hieman erikoisesti, kun kaksi seuraavaa ottelua avausottelun jälkeen, on jouduttu siirtämään. Alta siirtyi pois Jaro-vierasottelu, jonka kotijoukkue halusi heinäkuulle Jaakonpäivät -tapahtuman aikaan sekä SJK Akatemian oma kotiottelu, kun OmaSp Stadionilla on parhaillaan käynnissä kentän pinnoitteen vaihtotyöt. SJK Akatemia matkaa kuitenkin Paraisille hyvässä iskussa ja valmiina, ja tarkoituksena on aloittaa kausi voitolla. Avausottelun jälkeen SJK Akatemia kohtaa lauantaina 23.4. harjoitusottelussa juuri FF Jaron Pietarsaaren Länsikentällä klo 10:45 ja on mukana Suomen Cupin 4.kierroksella, joka on pelattava 30.4.-8.5. välisenä aikana. Seuraava Ykkösen ottelu on merkitty juuri sunnuntaille 8.5., kun SJK Akatemia matkustaa MP:n vieraaksi. 

On mahtava saada kausi viimein käyntiin. Sen näkee kaikkien pelaajien tunnelmista, kuinka he ovat iloisia ja innostuneita, kun pääsevät kiinni uuteen haasteeseen Ykkösessä, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page

Saamme hienon pelin PIF:a vastaan. Stefan Strömborgin joukkue on organisoitu, kurinalainen ja aika taitava. Näimme juuri heidän ottelunsa Suomen Cupissa IFK Mariehamnia vastaan, ja siinä he pystyivät luomaan heille ongelmia. Eli me tiedämme, että he voivat olla vaarallisia, ja meidänkin pitää olla hyvin peliin valmistautuneita. Mutta samalla haluamme aloittaa kauden pelaamalla, kuten me parhaimmillaan pelaamme. Me haluamme dominoida peliä ja palloa, ja haluamme tehdä sen hyvin. 

Siitä tulee hyvä testi, ja odotamme sitä innolla. Ja kuten tiedän, meidän pelaajamme tulee antamaan siinä kaikkensa niin itsensä kuin joukkueen ja seuran puolesta. Joten voimme vain odottaa avauspotkua tällä hetkellä innostuneena, sanoo Page vielä lopuksi. 

SJK Akatemian joukkue on hyvässä iskussa, ja se kaatoi juuri Suomen Cupin 3.kierroksen ottelussa AC Oulun reservijoukkueen vieraskentällä dominoivalla esityksellä. Vaihdosta tuolloin sisään tulleen Borry Saballyn voittomaali oli komea ja siinä ensin sahattiin kotijoukkueen puolustus hienosti puhki. Loukkaantuneita ei tätä kirjoittaessa joukkueessa ole ja joukkue saattaa saada maanantain peliin vahvistuksia myös SJK:n edustusjoukkueesta, jolla on oma pelinsä jo perjantaina 15.4. Lisäksi SJK:n edustusjoukkueen seuraava peli siirtyi seuraavalta viikonlopulta pelattavaksi vasta maanantaina 25.4., joten osalle peliaika saattaa tulla tarpeeseen. 

Jo vuonna 1914 perustettu Pargas IF on SJK Akatemian tapaan nousijajoukkue Ykkösessä ja sitä valmentaa entinen SJK:n fysiikkavalmentaja Stefan Strömborg. Strömborg toimi SJK:n valmennusryhmässä kaudella 2018, ja siirtyi seuraavaksi kaudeksi juuri PIF:n päävalmentajaksi. Ennen SJK-pestiä hän oli työskennellyt päävalmentajana EIF:ssa ja apuvalmentajana FC Interissä. PIF:n valmennusryhmään kuuluu myös kokenut Kari Virtanen, jolla on meriittejä niin TPS:n, RoPS:n, FC Interin ja IFK Mariehamnin valmennuksesta. PIF lähtee lähes 30-vuoden tauon jälkeen Ykkösen kauteen sarjan pienimmällä budjetilla, ja pelaajisto koostuukin pääosin Paraisten ja Turun alueen nuorista lupauksista, sekä alempien sarjojen kokeneista pelaajista. SJK-laisittain pelaajista tutuin on Matej’n isoveli Tomas Hradecky, joka hänkin pelasi SJK:ssa kaudella 2017. Talvikaudella PIF ei ole voittanut yhtään ottelua, mutta sitä ei kannata aliarvioida, sillä joukkueesta löytyy monia pelaajia, joilla on kokemusta jopa Veikkausliigasta tai jo pidempään Ykkösen tasolta. Lisäksi valmennus osaa tehdä pelistä vaikean joukkueelle kuin joukkueelle tämän kauden Ykkösessä. 

Ykkösen sarja-avaus PIF – SJK Akatemia maanantaina 18.4. klo 16:00. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. 

Löydät kaikki SJK Akatemia tulevat ottelut SJK:n nettisivuilta, otteluohjelmat kohdasta. Kausikortit ja liput SJK Akatemian Ykkösen peleihin myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa.