123 456 7890

Vasemmalta oikealle: Denys Oliynyk, Peter Opiyo ja Shahdon Winchester.

SJK on solminut kolme uutta pelaajasopimusta, kun Trinidad ja Tobagon maajoukkuemies Shahdon Winchester, kenialainen Peter Opiyo ja ukrainalainen Denys Oliynyk liittyvät mukaan. Winchester ja Opiyo ovat pelanneet Veikkausliigaa aiemmin FF Jaron paidassa. Oliynyk on pelannut Ukrainan, Hollannin ja Saksan pääsarjoissa. Sopimukset ovat tämän kauden loppuun ja ne sisältävät option ensi kaudesta.

26-vuotias Shahdon Winchester on laitahyökkääjä tai keskushyökkääjä, joka pelasi Jarossa kausilla 2013 ja 2014 yhteensä 55 liigaottelua, joissa syntyi 17 maalia ja 4 maalisyöttöä. Winchester pelaa Trinidad ja Tobagon maajoukkueessa, jossa edellinen maali syntyi MM-karsinnoissa Meksikoa vastaan viime lokakuussa. Hän siirtyy Seinäjoelle vapaalla siirrolla, sopimuksen meksikolaisen Murcielagosin kanssa päätyttyä kesäkuussa.

25-vuotias Peter Opiyo voi pelata keskikentän keskustassa useampaa roolia. Hän pelasi Jarossa kausilla 2014 ja 2015 yhteensä 51 ottelua. Sopimus Jaron kanssa päättyi joukkueen putoamiseen. Hän on pelannut Kenian maajoukkueessa yhdeksän ottelua, joista kuusi on MM-karsinnoissa. Maajoukkueessa on syntynyt myös yksi maali. Näistä kuusi on MM-karsintaa. Viimeisin maaottelu on vuodelta 2014. Jaron jälkeen hän on pelannut Qatarissa, ja siirtyy Seinäjoelle vapaalla siirrolla.

31-vuotias Denys Oliynyk on vasemman laidan hyökkäävä pelaaja. Hän on pelannut Ukrainan pääsarjan lisäksi Hollannin pääsarjassa Vitesse Armheimissa kahden kauden ajan ja kaudella 2016-2017 Saksan pääsarjassa Darmstadt 98:n riveissä. Hän on lisäksi pelannut Ukrainan maajoukkueessa 12 ottelua. Seinäjoelle hän siirtyy vapaalla siirrolla.

Peter ja Shahdon ovat minulle hyvin tuttuja pelaajia jo Jaro ajoilta. Olisin jo silloin halunnut jatkaa työskentelyä heidän kanssaan, mutta Jaron kohtalona on löytää hyviä pelaajia, jotka sitten lähtevät sieltä muualle talousvaikeuksien vuoksi, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Peter on keskikenttäpelaaja, joka ajattelee todella nopeasti. Hän on todellinen syöttökone laadukkaine syöttöineen ja tekee erittäin kovasti töitä. Hän yleensä juoksee eniten kilometrejä joukkueesta, eikä koskaan luovuta. Luonteeltaan hän on myös hyvin ystävällinen ja erittäin hyvä pukukoppipelaaja. Hän pysyy kentällä rauhallisena, eikä mene koskaan paniikkiin, joten hän tuo meille paljon varmuutta kentälle. Shahdon taas pystyy pelaamaan molempia laitoja ja keskellä hyökkäystä. Hän on tosi hyvä sijoittumaan, nopeat ensimmäiset askeleet ja hän hyppää korkealle. Molemmat jalat toimii hyvin, eikä hän koskaan pelkää yrittää mennä ohitse puolustajista. Erityisesti hän on todella nopea, joten hän tuo meille nopeutta yläkertaan ja monipuolisena pelaajana, hän pystyy pelaamaan useassa roolissa, kuvailee Eremenko entisiä valmennettaviaan.

Denysin tunnen ajalta jolloin Losa (Alexei Eremenko Junior) pelasi Metalist Harkovassa. Hän on erittäin kokenut pelaaja, joka on pelannut huippuseuroissa Ukrainan pääsarjassa ja pääsarjaa Hollannissa sekä Saksassa. Se miksi hän ei lopulta pelannut Saksassa paljoa, johtui loukkaantumisesta ja sen jälkeen hän taas odotteli liian pitkään ”parempaa sopimusta” maailmalta. Jäätyään siirtoikkunan aikana ilman sopimusta, joutui hän ottamaan paikan sieltä mistä sai. Jalkapallo on joskus sellaista, ja joskus tulee huonoja päätöksiä. Mielestäni hän tuo meidän joukkueeseen asennetta, henkeä ja laatua, Eremenko arvioi.

Kolme uutta pelaajaa ja hieman herätystä joukkueelle. Samalla me ajattelemme jo ensi kautta, joten nämä pelaajat eivät ole täällä pelkästään loppukautta ajatellen, vaan katsastamme heitä samalla ensi kaudeksi. Heillä on kaikilla optiot ensi kaudesta täällä. On tärkeä nähdä heitä pidemmän aikaa, sillä joskus voi käydä siten, että joku asia ei toimikaan ja todellisuus iskee vasta hieman pidemmän ajan päästä. Siksi on hyvä että voimme tehdä tälläisen ratkaisun. Ja olen kyllä aika varma, että nyt saimme mukaan kolme laatupelaajaa, päättää Eremenko.

Kolmikko on ollut SJK:n harjoituksissa mukana tästä viikosta alkaen. SJK pyrkii saamaan koko kolmikon peliluvat mahdollisimman pian ja osa voi olla jo mukana, kun SJK kohtaa vierasottelussa IFK Mariehamnin klo 19:00 alkavassa ottelussa.

Pelaajista kahdelle SJK on ennestään tuttu, samoin päävalmentaja Eremenko.

Tykkään tästä ryhmästä heti ensivaikutelmalta. Joukkue on kuin perhe ja olen saanut heti hyvän vastaanoton. Tunnen olevani tervetullut ja tämä tuntuu heti kotoisalta. Haluan auttaa joukkuetta parhaani mukaan, sillä siksi minut on tänne kiinnitetty. Eremenko valmentajana oli tietenkin suurin vaikuttava tekijä miksi halusin tänne, mutta tunsin myös seuran ennestään Jaro-ajoiltani. Tiesin myös etukäteen millaiset olosuhteet tänne on rakennettu, joten myös ne vaikutti suuresti päätökseeni tulla tänne, kertoo SJK:n uusi hyökkääjä Shahdon Winchester.

Olen pelannut SJK:ta vastaan aiemmin urallani ja tiedän että se on suuri seura. Erittäin ammattimainen seura. Ja se oli suurin syy miksi halusin tulla tänne, kuten myös tuttu valmentaja. Tämä on minulle hieno haaste ja uusi koti minulle. Tiedän että SJK on seura joka haluaa aina voittaa, ja se sopii minun omaan kunnianhimooni. Haluan että voitamme jatkossa yhdessä, sanoo SJK:n uusi keskikenttäpelaaja Peter Opiyo.

Yhdelle kolmikosta Suomi on uusi kokemus peliuralla.

Olen erittäin iloinen ollessani täällä. Kun pelasin Saksassa Darmstadtissa, koin ikävän loukkaantumisen, joka piti minut sivussa kentiltä melkein neljä kuukautta. Sen jälkeen, vaikka pääsin takaisin kuntoon, oli vaikea löytää sopivaa uutta seuraa. Viime kaudella pelasin sitten Ukrainassa, mutta se ei ollut kovin hyvä vuosi, sillä emme pelanneet kovinkaan hyvää jalkapalloa ja se ei sopinut minulle. Tärkeintä oli kuitenkin, että sain itseni takaisin täyteen kuntoon, pääsin taas pelaamaan ja juoksemaan normaalisti. Nyt olen täällä ja tämä on minulle uusi kokemus. Tunnen Euroopan jalkapallon kuitenkin hyvin, vietettyäni pari vuotta Hollannin Eredivisiessä. Siten uskon sopeutuvani tänne hyvin. Lupaan tehdä kaikkeni joukkueen ja tämän seuran eteen. Tarvitsen toki hiukan aikaa päästäkseni parhaaseen iskuun, mutta aion tehdä joka päivä kovasti töitä jokaisessa harjoituksessa ja pelissä, ollakseni hyvä pelaaja tälle seuralle, vakuuttaa SJK:n uusi laitahyökkääjä Denys Oliynyk.

Jos pelaajien pelilupaa ei saada vielä tällä viikolla, niin kolmikko saattaa olla mukana kun SJK pelaa seuraavan kotiottelun 3.8. klo 20:00 kun SJK ja VPS iskevät yhteen Pohjanmaan derbyssä OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa. VPS-kannattajat sijoitetaan Itäpäätyyn ja sinne myy liput VPS omissa kanavissaan.

Shahdon Winchester

Tinidad ja Tobagon Princes Townissa tammikuussa 1992 syntynyt Shahdon Shane Andre Winchester on 26 vuotias hyökkääjä tai laitapelaaja.

Hän on edustanut Trinidad ja Tobagoa A-maajoukkueessa 21 kertaa ja tehnyt niissä viisi maalia. Lisäksi hän on pelannut maansa U20-maajoukkueessa, vaikka tekikin debyyttinsä A-maajoukkueessa vain 18-vuotiaana. A-maajoukkueringissä hän oli jo 17-vuotiaana ja istui vaihtopenkillä vuonna 2009 Meksikoa vastaan MM-karsinnoissa. Häntä on pidetty yhtenä maansa lupaavista hyökkääjistä. Edellinen maajoukkuemaali syntyi Meksikoa vastaan MM-karsinnoissa lokakuussa 2017. Meksiko voitti ottelun 3-1 ja eteni lopulta MM-kisoihin. Trinidad ja Tobago pelasi MM-kisoissa vuonna 2006.

Winchesterin ammattilaisura alkoi Trinidad ja Tobagon pääsarjassa pelaavan W Connection FC:n kanssa. Sieltä hän siirtyi lainasopimuksella vuonna 2013 Suomen pääsarjassa pelanneeseen FF Jaroon ja pelasi Suomessa kaksi kautta, kunnes lainasopimus päättyi joulukuussa 2014. Kaudella 2013 Jaro oli 10., ja Winchester teki kahdeksan maalia ja syötti kaksi. Kaudella 2014 Jaro sijoittui kuudenneksi ja Winchester oli toisena perättäisenä vuotena seuransa toisiksi paras maalintekijä 9 maalillaan ja kahdella syötöllä. Kaikki kilpailut mukaan laskien, Winchester pelasi Suomessa yhteensä 61 ottelua ja teki niissä 19 maalia sekä antoi neljä syöttöä. Pääosin hän pelasi hyökkääjänä tai oikealla laidalla. Lainasopimuksen päätyttyä hän palasi kotimaahansa W Connection FC:n joukkueeseen.

Kotimaassaan hän pelasi puolitoista kautta, pelaten mm. kaudella 2015-2016 CONCACAF alueen Mestareiden Liigaa seitsemän ottelun verran. Sarja on Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliiton suurin seurajoukkuekilpailu. Maansa pääsarjassa hän iski puolessatoista kaudessa yhteensä 14 maalia ja joukkue voitti mestaruuden 2014-2015 kaudella sekä sai pronssimitalit ja voitti paikallisen cupin kauden 2015-2016 kauden päätteeksi.

Sopimuksen loputtua hän siirtyi heinäkuussa 2016 Meksikon Murciélagos FC:n riveihin kahden vuoden sopimuksella. Joukkue pelasi Meksikon toisella sarjatasolla. Meksikon matka oli virhe, sillä seura ei maksanut hänelle palkkoja ja kahdessa kaudessa pelejä siellä tuli kasaan vain kuusi ja niissä syntyi yksi maali sekä yksi maaliin johtanut syöttö. Murcielagos oli muutenkin muutoksien kourissa tuona aikana. Joukkue vaihtoi kotikaupunkia juuri vuoden 2015 lopussa ja sen johdosta se oli tiputettu toiselle sarjatasolle. Seura on maailmanlaajuisesti tunnettu ensimmäisenä seurana, joka antoi kannattajiensa äänestää internetissä joukkueensa avauskokoopanot.

Meksikosta hän siirtyi tämän vuoden helmikuussa Azerbaidzhanin pääsarjassa pelanneen Kapaz Ganjan riveihin lainasopimuksella. Siellä hän ehti pelata kauden lopusta kahdeksan ottelua, kunnes sopimus Murcielagosin kanssa päättyi heinäkuussa 2018 ja hän on nyt vapaa siirtymään kesän siirtoikkunassa.

Peter Opiyo

Kenian Bondossa 1. elokuuta vuonna 1992 syntynyt Peter Opiyo Odhiambo on 25-vuotias keskikentän keskustan pelaaja.

Hän on edustanut maataan maajoukkueessa kaikkiaan 27 kertaa, mutta FIFA:n alaisia virallisia pelejä on näistä vain yhdeksän. MM-karsinnoissa hän on pelannut kuusi ottelua.

Ura alkoi Keniassa, jossa hän on pelannut pääsarjaa kolmessa joukkueessa, FC Tuskerissa, Thika Unitedissa ja A.F.C. Leopardsissa. Hän on myös käynyt lainasopimuksella Intiassa Viva Keralassa. Hän oli vasta 18-vuotias, kun hän voitti ensimmäisen mestaruutensa Thika Unitedin paidassa. Toinen Kenian mestaruus tuli, kun hän palasi Thikasta takaisin kasvattajaseuraansa FC Tuskeriin ja voitti heidän kanssaan mestaruuden 2012. Suomen Veikkausliigassa hän pelasi kausilla 2014 ja 2015 FF Jaron paidassa yhteensä 51 ottelua ja niissä syntyi kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Suomessa hän pelasi paljon keskikentän pohjalla, mutta hänet nähtiin myös ylempänä keskikentän keskustassa. Jaron pudottua Veikkausliigasta, hän oli palata takaisin kotimaahansa, mutta Qatarin toisella sarjatasolla pelaava Al Markhiya kiinnitti hänet riveihinsä kaudeksi 2016-2017.

Nyt hän on harjoitellut Kenian Nairobissa Posta Rangers FC:n kanssa, jossa pelasi myös hänen veljensä. Hän oli lähellä sopimusta Kenian 13-kertaisen mestarijoukkueen kanssa, mutta ei suostunut sopimusehtoihin ja odotteli parempaa tilaisuutta ulkomailta.

Nyt hän siirtyy vapaalla siirrolla SJK:n riveihin.

Denys Oliynyk

Ukrainan Zaporizhiassa, Neuvostoliitossa, 16 kesäkuuta 1987 syntynyt Denys Viktorovych Oliynyk, on 178 senttinen laitahyökkääjä. Pelipaikka löytyy yleensä vasemmalta laidalta hyökkäystä.

Hän on pelannut Ukrainan maajoukkueessa viimeksi 2014 ja 2015. Koossa on kaikkiaan 12 maajoukkuepeliä. U21 maajoukkueessa hänellä on 18 peliä ja 5 maalia.

Uransa hän aloitti Ukrainassa Dynamo Kievissä ja teki ensimmäisen ammattilaissopimuksensa seuran kanssa vuonna 2006. Dynamosta hän kävi useammalla lainalla, kunnes siirtyi tuohon aikaan erittäin kovatasoisessa Ukrainan pääsarjassa, Metalist Harkovan riveihin 2009. Siellä pelejä kertyi 68 ja maaleja 21.
Ura jatkoi toisessa pääsarjajoukkueessa, Dniprossa, kunnes kaudella 2014 hän siirtyi Hollannin pääsarjaan.

Hollannissa ura lähti hienoon lentoon ja puolessatoista kaudessa Oliynyk pelasi 56 ottelua, tehden 8 maalia. Hän pelasi vasemmalla laidalla ja osallistui hyökkäysten rakenteluun. Saksan pääsarjaan noussut Darmstadt 98 nappasi Oliynykin riveihinsä kaudeksi 2016-2017. Siellä hän kuitenkin loukkaantui pahasti ja pelit jäi vain neljään. Niissä hän kuitenkin onnistui tekemään yhden maalin.

Hollannin ja Saksan pääsarjojen jälkeen edessä oli paluu kotimaahan Ukrainaan, missä hän pelasi tyngäksi jääneellä kaudella kuusi ottelua Desna Chernihivin ja Helios Kharkovan riveissä kaudella 2017-2018.

Hän on vapaa siirtymään SJK:n riveihin.