123 456 7890

SJK nostaa 19-vuotiaan oman kasvattinsa, Matias Vainionpään pysyvästi edustusjoukkueeseen. Samalla SJK on ottanut käyttöön Ville Tikkasen, Joonas Lepistön, Daniel Håkansin ja Jeremiah Strengin sopimuksissa olevat optiot ja näin koko viisikko jatkaa SJK:ssa myös kaudella 2021.

Suomen U21-maajoukkueeseen ja SJK:n avauskokoonpanoon ryminällä noussut Matias Vainionpää on Seinäjoella syntynyt seuran oma kasvatti ja käynyt myös SJK:n jalkapallolukion. Päävalmentaja Jani Honkavaara huomasi nuoren miehen potentiaalin talven harjoituksissa ja nosti hänet mukaan edustusjoukkueen Suomen cupin karsintaryhmään. Hän pelasikin edustuksen mukana yhden ottelun karsinnoissa ja nousi lopulta mukaan myös Veikkausliiga-ryhmään. Pelejä Veikkausliigassa tuli kasaan 15 ja debyyttiottelu oli heti kauden avannut TPS-kotiottelu heinäkuun alussa. Vainionpää pelasi myös SJK:n A-nuorissa ja yhden ottelun Ykkösessä SJK Akatemian mukana.

Matias Vainionpää on hyvä esimerkki siitä pitkäjänteisestä työstä, mitä pelaaja on itse tehnyt. Hän on itse mahdollistanut suurelta osalta sen. Matiaksesta huokuu se asenne työntekemiseen ja se, että hän haluaa parantaa omia ominaisuuksiaan. Se näkyi hänestä jo silloin talvella, mutta en olisi ihan rehellisyyden nimissä uskonut, että se hänen kehitys on noin nopeaa, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Tämä vain alleviivaa sitä, että nuorelle pelaajalle ne kehitysaskeleet voi tulla hyvinkin nopeasti. Ihan yhdessä kahdessa kuukaudessa, nuori pelaaja voi ottaa isoja askeleita. Masa on todellakin hyvä erimerkki siitä. Hänelle tapahtui paljon kauden aikana, mutta ne parhaat pelit on häneltä vielä edessä, Honkavaara jatkaa.

Vainionpään tavoin Seinäjoella syntynyt ja seuran oma kasvatti Joonas Lepistö, täytti kesällä 22-vuotta, ja hän ehti tehdä Veikkausliiga-debyytin jo kauden 2019 lopulla. Päättyneellä kaudella syntyi kuitenkin uran ensimmäinen liigamaali RoPS:n verkkoon, OmaSp Stadionilla pelatussa yhteisöllisyysottelussa. Kaikkiaan maaleja syntyi neljä ja sillä määrällä Lepistö jakaa seuran sisäisen maalipörssin kakkossijan Veikkausliigan otteluista.

21-vuotias Ville Tikkanen on iästään huolimatta jo kokenut liigapelaaja ja ensi kausi on hänellä SJK:n edustusjoukkueessa jo viides, sillä hän siirtyi Seinäjoelle Oulun OLS:sta talvella 2016-2017. Kaudella 2020 Tikkanen pelasi SJK:n keskuspuolustuksessa 14 ottelua. SJK:n valmennusjohto valitsi Tikkasen 2020 vuoden kehittyjäksi ja SJK:n kannattajaryhmä Klopit nosti Tikkasen omassa kauden pelaajaäänestyksessä kolmanneksi, heti Emmanuel Ledesman ja Mehmet Hetemaj’n jälkeen.

20-vuotias Daniel Håkans aloittaa SJK:ssa ensi kaudella kolmannen kautensa. Vaasalaissyntyinen Håkans, nousi kaudella 2020 todenteolla SJK:n pelaavaan kokoonpanoon, pelaamalla 11:sta Veikkausliigaottelussa. Vielä kaudella 2019 pelejä edustuksessa kertyi vain kaksi. Håkans pääsi myös Veikkausliigan tehotilastoihin heti kauden avausottelussa, syötettyään voittomaalin TPS-kotiottelussa.

Juuri 19-vuotta täyttänyt Jeremiah Streng on Håkansin tavoin vaasalaislähtöinen VIFK:n kasvatti. Kaudella 2019 Streng murtautui sensaatiomaisesti SJK:n ykköshyökkääjäksi, pelaamalla peräti 17 ottelua. Kaudella 2020 Streng johti kuitenkin SJK Akatemian hyökkäystä Ykkösessä. Strengin kausi oli erinomainen. Nuoren miehen ensimmäinen kausi Ykkösessä tuotti 12 maalia ja 2 maaliin johtanutta syöttöä, pelaamissaan 21:ssa ottelussa. Sillä maalimäärällä Streng otti myös Ykkösen maalipörssissä kolmannen sijan kauden päätteeksi.

Kaikissa näissä meidän nuorissa on vielä käyttämätöntä potentiaalia. Jokaisen näiden kohdalla, se käyttämätön potentiaali on kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Periaatteessa he kaikki ovat jo ihan valmiita pelaamaan Veikkausliigaa, mutta voimaa ja urheilullisuutta voi olla vielä lisää. Juonikkuutta pelata tätä peliä ja röyhkeyttä. Tällaisia ominaisuuksia, sanoo Jani Honkavaara.

Jokaisella heistä on täydet mahdollisuudet tulla hyväksi Veikkausliigan pelaajaksi, ja sen vuoksi me haluamme jatkaa heidän kanssaan, koska haluamme nähdä, minne asti se kehitys voi heidän kohdallaan johtaa, päättää Honkavaara.

SJK:n joukkue on parhaillaan vuosilomalla ja palaa harjoituksiin joulukuussa 2020.

Nuorten pelaajien pelissä käytetyt paidat ovat mukana tänään perjantaina 13.11. klo 22:00 loppuun tulevassa SJK:n pelipaitahuutokaupassa. Huutokaupassa on mukana kaikki kaudella 2020 käytössä olleet, historialliset kolmospeliasut, joilla kunnioitettiin Seinäjoen kaupungin ja Seinäjoen jalkapalloilun juhlavuosia. Esimerkiksi Joonas Lepistön debyyttimaali Veikkausliigassa syntyi tällä paidalla. Löydät kaikki huutokaupan kohteet tästä linkistä.