123 456 7890

SJK ja Vision FC ovat jatkaneet ghanalaispuolustaja Terry Yegben lainasopimusta ja Yegbe jatkaa siten myös kaudella 2023. 21-vuotias ja 195-senttinen puolustajajärkäle siirtyi Seinäjoelle viime keväänä lainasopimuksella ja Yegbe pelasi SJK Akatemian riveissä Ykkösessä. Nyt solmittu lainasopimus pitää Yegben Seinäjoella kauden 2023 loppuun ja siinä on mahdollisuus tehdä siirrosta pysyvä.

Pelaajalle itselleen SJK-pesti oli ensimmäinen kerta kotimaan ulkopuolella ja Euroopassa.

Olen todella nauttinut tästä vuodesta, ja minulla on hyvät ajatukset myös tulevasta. Täällä on hyvät olosuhteet, ja hyviä pelaajia pelikavereina, jotka ottivat minut heti tervetulleeksi joukkueeseen. Tietenkin aluksi oli vähän hankaluuksia sopeutua, erityisesti säät ovat olleet semmoinen, mihin vaati hieman aikaa tottua. Mutta olen kyllä viihtynyt, ja odotan innoissani tätä uutta kautta, sanoo Terry Yegbe.

Yegbe pelasi SJK Akatemian kanssa Ykkösessä, mutta harjoitteli myös Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen kanssa.

Joukkueiden tasossa on mielestäni suuri ero. Edustusjoukkueessa pelaajat ovat vielä paljon parempia ja erityisesti paljon voimakkaampia. Erityisesti puolustajalle se ero tuntuu heti. Ghanassa meillä on samanlainen systeemi, ja olen pelannut akatemiajoukkueissa ennenkin. Joten, senkään kautta ei ole tullut mitään yllätyksiä.

Olen silti asettanut itselleni tavoitteeksi päästä edustusjoukkueen mukaan. Siksi täällä ollaan, ja haluan mennä niin pitkälle urallani kuin mahdollista.

Viihdyn täällä kyllä hyvin, täällä on tullut heti paljon kavereita ja pelikaverit ovat hyviä. Odotan kauden alkua innolla, Yegbe sanoo vielä lopuksi.

Kaikkiaan Terry Yegbelle kertyi pelejä Ykkösessä ja kevään cupeissa yhteensä 24 ja Ykkösessä syntyi myös debyyttimaali vierasottelussa Pargas IF:aa vastaan. Nuoren miehen ison koon lisäksi, erityisesti Yegben huikeat rajaheitot jäivät mieleen viime kaudelta.

Terry on todellakin iso ja voimakas, vasenjalkainen keskuspuolustaja, joka liittyi mukaamme viime kaudella ja esiintyi erittäin hyvin. Hän kehittyi mahtavasti peli peliltä kauden aikana, ja nyt tämän talven harjoitusjaksolla, hän on lyhyessä ajassa mennyt vielä entistä enemmän eteenpäin. Joten on hienoa, että saamme jatkaa hänen kehittämistään myös ensi kaudella, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Uskomme, että Terryllä on kaikki ne ominaisuudet mitä vaaditaan, että hänestä tulee huippupuolustaja ja hän tulee vielä etenemään pelaajapolullamme. Terry on äärimmäisen voimakas, hän pitää palloa todella hyvällä itseluottamuksella ja vasen jalka on erinomainen. Kun niiden lisäksi pystymme kehittämään vielä muita pikkuominaisuuksia hänen pelissään, uskon, että hän tulee todellakin etenemään jo ensi kauden aikana, kuvailee Page Yegbeä.

– Isot kiitokset kaikille seurassamme, jotka tekivät hyvää työtä sen eteen, että voimme jatkaa Terryn kanssa myös ensi kaudella. Ja samalla iso kiitos myös Terrylle itselleen, että hän uskoo meidän olevan oikea paikka auttamaan häntä urallaan, sanoo Page vielä lopuksi.

Ghanan Voltan alueella Akatsissa 25. tammikuuta 2001 syntynyt Terry Yegbe, on pelipaikaltaan keskuspuolustaja ja pituutta on 195 senttiä. Yegbe on aloittanut jalkapallon kotikaupunkinsa Kickers FC:ssa, mutta siirtyi sieltä Ghanan pääsarjaseura West African Football Academyyn, joka on lähtöisin samalta alueelta Sogakopesta. WAFA:sta hän siirtyi myöhemmin kaudelle 2020 – 2021 Vision FC:n riveihin. Vision FC tulee Ghanan pääkaupunki Accrasta ja se toimii jalkapalloakatemiana lupaaville nuorille pelaajille, pelaten samalla Ghanan sarjoissa. SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman kävi Ghanassa Vision FC:n vieraana marraskuun puolivälissä ja samalla jatkettiin Yegben sopimusta. Voit lukea Dormanin matkasta ja Vision FC:sta lisää tästä linkistä.

Ykköseen ja talven Ykköscupiin valmistautuvat SJK Akatemia harjoittelee vielä joulukuun puoleen väliin asti, ja pelaa 17.12. klo 17:00 harjoitusottelun Veikkausliigaseura VPS:aa vastaan Vaasassa. Tuon jälkeen joukkue jää talvitauolle, palaten taas tammikuun alusta. Tammikuussa SJK Akatemia kohtaa toisen Veikkausliigaseuran, eli AC Oulun Oulussa 14.1. klo 14.00 ja Ykköscup alkaa FF Jaro – SJK. SJK:n edustusjoukkue palaa harjoitustauolta 12. joulukuuta.