123 456 7890

SJK matkustaa lauantaiksi Turkuun, missä se kohtaa FC Interin klo 17:00 alkavassa Suomen Cupin puolivälierässä. Ottelu pelataan ratkaisuun saakka ja voittaja etenee välierään. Myös välieräparit arvotaan lauantaina illalla. Ilman yleisöä pelattava ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. 

SJK:n edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua jo pari viikkoa, kun VPS kaatui 4-0 luvuin 20.3. pelatussa vierasottelussa. Sen jälkeen on pelattu sisäisiä harjoituspelejä ja pidetty tuntumaa yllä harjoittelemalla. FC Inter puolestaan on ollut koronakaranteenissa pari viime viikkoa.

Hyvät fiilikset on, eikä minulla ole ollenkaan semmoinen tunne, ettei oltaisi pariin viikkoon pelattu. Ollaan kuitenkin pelattu sisäisiä otteluita ja päästy ulos. Joskus on ihan hyväkin keskittyä vain harjoitteluun, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Olemme olleet nyt vähän reilu pari viikkoa ulkona, ja se on tässä se tärkein juttu. Ollaan otettu tuntumaa omaan stadioniin ja päästy harjoittelemaan jalkapalloa ulkona. Joten tämä on ollut hyvät pari viikkoa.

Interiä vastaan onnistuttiin hyvin viime kaudella, mutta samalla pitää kunnioittaa sitä, että Veikkausliigan hopeamitalisti ja viime vuoden cupin-finalisti kuitenkin vastassa. Toki heillä on ollut vähän vaikea valmistautuminen, mutta kyllä he ovat kuitenkin sen viikon saaneet tähän peliin valmistautua ulkona. Se, että Inter ei ole pelannut vähään aikaan, niin on paha sanoa, mitä sieltä tulee vastaan. Mutta kyllä uskon, että sieltä aika raikas joukkue tulee kuitenkin. Ovat varmasti saaneet aika paljon virtaa siitä, että ovat nyt päässeet koronakaranteenin jälkeen harjoittelemaan yhdessä, pohtii Honkavaara.

Se on laatujoukkue, ja laatupelaajia täynnä. Joten varmasti tulee tosi hyvä peli, Honsu jatkaa.

Pelaajatilanne on ainakin hyvä, sillä SJK saa otteluun takaisin Ilves-ottelussa loukkaantuneen Cristhian Valencian. Pelikuntoon on toipunut myös toipunut myös Robin Sid, mutta Ville Tikkanen ja Serge Atakayi toipuvat edelleen loukkaantumisista. Joonas Sundman ja Daniel Håkans saivat armeijan suoritettua loppuun, ja kaksikko pääsee jatkossa keskittymään täysillä pelihommiin.

Håkans oli myös viime viikolla Suomen U21-maajoukkueen mukana Eerikkilän harjoitusleirillä ja teki ensin U21-maajoukkuedebyytin Hakaa vastaan, sekä debyyttimaalin KTP:n verkkoon toisessa harjoitusottelussa. Samalla leirillä ollut Matias Vainionpää pelasi Suomen U21-maajoukkueen molemmissa otteluissa kapteeninnauha hihassaan, ja debyytin U21-maajoukkueessa teki myös Pyry Hannola. Koko hyvin esiintynyt SJK-kolmikko on myöhemmin tällä viikolla ilmestyvän Nottajoki-podcast jakson haastattelussa. Lainapelaaja Hannola on ehtinyt pelata jo Suomen Cupissa aiemmin HJK:n kanssa, eikä hän ole siten käytettävissä lauantaina.

Hannola ei saa pelata, se on ainoa selvä asia. Muuten meillä on pikku kolhuja ja ehkä hieman normaalia parempi tilanne, eikä ole mitään pitkäaikaisia loukkaantumisia kellään. Enemmänkin semmoisia ”päivän kunto” tyyppisiä ratkaisuja. Eli aika hyvä pelaajatilanne – ei ihan 100%;ne, mutta hyvä, arvioi Honkavaara pelaajatilanteen vielä lopuksi.

Suomen Cupin puolivälierä FC Inter – SJK lauantaina 3.4. klo 17:00. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Ottelun jälkeen suoritetaan myös Suomen Cupin välieräparien arvonta.

Koska samalla on pääsiäisviikonloppu, on SJK:n muu väki pääsiäisen vietossa, ja SJK Shop, OmaSp Stadionin lounas sekä keskustassa sijaitseva SJK Outlet ovat tauolla perjantaista maanantaihin, ja palvelevat taas normaalisti seuraavan kerran tiistaina 6.4.

FC Inter on ollut SJK:lle mieluisa vastus viime vuosina

Koronakaranteenista tälle viikolle vapautunut FC Inter, on ollut viime vuosina SJK:lle mukava vastus. SJK on voittanut 20:sta kohtaamisesta 11 ja FC Inter viisi. Neljä kertaa on päädytty tasapeliin. Turussa FC Inter on onnistunut voittamaan SJK:n vain kerran, ja huomioitavaa on myös se, että FC Inter ei ole onnistunut voittamaan SJK:ta kertaakaan espanjalaisvalmentaja José Riveiron alaisuudessa, vaikka Riveiro on valmentanut FC Interiä jo kahden viime kauden ajan. SJK on viimeksi hävinnyt Interille kaudella 2018, jolloin se hävisi kahdesti turkulaisryhmälle kolmesta kohtaamisesta.

Suomen Cupissa SJK ja FC Inter ovat kohdanneet vain kerran aiemmin, maaliskuussa 2017, kun SJK isännöi FC Interiä Suomen Cupin puolivälierässä OmaSp Stadionilla. SJK voitti tuolloin ottelun 3-2 luvuin ja SJK:n voittomaalin teki komealla tsippimaalillaan uruguaylainen Facundo Guichón. Ottelun maalimäärä kuvaa hyvin näiden kahden joukkueen kaikkia kohtaamisia, sillä maaleja on nähty usein. Kaikista 20:sta kohtaamisesta yhteismaalit ovat SJK:n hyväksi luvuin 31 – 22.

FC Inter on kuitenkin yksi ennakkosuosikeista haastamaan HJK alkavalla Veikkausliigakaudella. Riveiro, ja useammasta espanjalaisvalmentajasta koostuva valmennusryhmä, piiskasivat Interin viime kaudella Veikkausliigassa hopealle ja europeleihin. Hopealla se oli myös kaudella 2019, voitettuaan ensin runkosarjan. Lopulta Inter hävisi Jani Honkavaaran valmentamalle KuPS:lle kauden viimeisen ottelun kotikentällään, menettäen samalla mestaruuden.

Joukkue menetti hyökkäyspäästä Filip Valencicin HJK:hon viime kauden päätteeksi, ja nuori Elias Mastokangas puolestaan halusi lähteä hakemaan peliaikaa lainasopimuksella IFK Mariehamnista. Interillä kuitenkin riittää tulivoimaa kärkeen, sillä kokenut kapteeni Timo Furuholm, huippulupaus Benjamin Källman sekä japanilainen Taiki Kagayama ovat tehokas kolmikko yhdessä. Heidän lisäkseen FC Inter vahvisti joukkueen hyökkäystä täksi kaudeksi argentiinalaisella, mutta jo lapsesta asti Espanjassa asuneella, Agustín Pastoriza Cacabelosilla, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Pibe. Pibe on entinen Betisin akatemian kasvatti ja Riveirolle ennestään tuttu pelaaja Espanjasta. Piben lisäksi joukkueeseen on tullut espanjalainen keskikenttäpelaaja Alejandro Sanz, jolla on lähes 200 peliä Espanjan kolmostasolta. RoPS:sta Inter hankki puolustukseen Suomen U21-maajoukkueen Juho Hyvärisen ja IFK Mariehamnista Lassi Järvenpään. 

Tämän talven Suomen Cupissa FC Inter eteni jatkoon karsintalohkon voittajana, edeten siten suoraan tähän puolivälierään. Samassa lohkossa pelasti IFK Mariehamn, FC Haka ja FC Honka. Inter voitti kaikki kolme otteluaan, yhteismaalierolla 5-0.

Suomen Cupin välierä siis arvotaan heti tämän ottelun jälkeen Palloliiton toimesta. Välieriin on jo selvinnyt KuPS, joka voitti puolivälierissä Ykkösen Gnistanin. Lauantaina pelattavissa kahdessa muussa puolivälierässä kohtaavat HIFK ja HJK sekä FC Honka ja Ykkösen PK-35. Välierät on tarkoitus pelata vielä ennen Veikkausliigakauden alkua, joka alkaa SJK:n osalta 3.5. Europelijoukkueet aloittavat tynkäkierroksella viikkoa aiemmin.