123 456 7890

SJK-vetoinen jalkapallolukio yhdessä Kuortaneen urheilulukion kanssa, on jälleen mukana kevään yhteishaussa. Hakuaika alkaa 22.helmikuuta. ja päättyy 22.maaliskuuta 2022. Kuortaneen urheilulukion yleiselle jalkapallolinjalle voi tänä vuonna hakea myös tytöt.

Tämän vuoden yhteishaku on jalkapallolukiolle järjestyksessään jo viides. Kaikkiaan jalkapallolukiossa opiskelee tällä hetkellä yhteensä 24 oppilasta, joista suurin osa, tai lähes kaikki, ovat mukana SJK:n joukkueissa. Heistä 15 pelaaja on lukiossa täydellä SJK:n stipendillä.

Tällä hetkellä meillä on jalkapallolinjalla erittäin motivoitunut pelaajaryhmä, joka harjoittelee hyvin ja on tekemisessään tavoitteellinen. Ryhmässä on myös erittäin hyvä ryhmähenki, sanoo SJK:n jalkapallolukion toiminnasta vastaava valmentaja Arttu Aromaa.

On mielestäni myös hyvä asia, että SJK-juniorit aloittaa jalkapallolukiossa nyt tyttöjen linjan. Näin saamme pidennettyä pelaajapolkua myös tyttöpuolelle, Aromaa jatkaa.

Jalkapallolukioon hakeminen tapahtuu normaalissa yhteishaussa, ja asiasta kiinnostuneet voivat ottaa etukäteen yhteyttä toiminnasta vastaavaan valmentajaan Aromaahan.

Meillä on tavoitteena, että Kuortaneen urheilulukioon hakisi tavoitteellisia ja motivoituneita urheilijoita, Aromaa sanoo.

Lukiossa meillä on kaksi linjaa. SJK-linja, joka muodostuu sopimuspelaajista sekä haastajalinja, jossa pelaajille ei vielä ole sopimusta. Ryhmät harjoittelevat samalla tavalla yhdessä ja jokaisella pelaajalla on täysin yhtäläiset mahdollisuudet olla mukana SJK:n joukkueissa.

Kuortaneen urheilulukion toiminnasta vastaan minä, sekä fysiikkavalmennuksesta vastaava Mika Hormalainen. Myös Asko Ristimäki on mukana valmennuksessa. Meidän kolmen lisäksi säännöllisesti on mukana fysioterapeutti Jouko Kangasniemi.

Joukkueiden kanssa harjoitellessa, toiminnassa on mukana myös kunkin joukkueen omat valmennusryhmät, kertoo Aromaa jalkapallolinjan valmentajista.

SJK Akatemia uutisoi alkuviikosta uudesta vahvistuksesta pelaajapolun osalta, kun seurayhteistyösopimus Kakkosessa pelaavan Vasa IFK:n kanssa julkistettiin. Sopimuksen myötä SJK:lla on tarjota nuorille lupauksille peliaikaa B-nuorten SM-tasolla, SJK-junioreiden mukana miesten Kolmosessa, Vasa IFK:n mukana Kakkosessa ja SJK Akatemian mukana Ykkösessä. Lippulaivana toimii SJK:n Veikkausliigassa pelaava edustusjoukkue. Tyttöjen puolella pelaajapolku lähtee pienimmistä SJK-junioreista alkaen, edeten aina Naisten Kakkosessa ja Ykkösessä pelaaviin joukkueisiin.

Mielestäni meillä on nyt nuorille pelaajille paljon eri tasoja tarjota. Pystymme löytämään pelaajille omaa tasoa ja kehitystä tukevan tason peleille. Nuorille pelaajille kuitenkin tärkeää on päivittäinen harjoittelu ja työ, että sen tekee hyvin ja huolellisesti, niin sitä kautta tulee kehitystä. Mutta samalla tulee olla harjoittelun tueksi pelejä oikealla sarjatasolla, päättää Aromaa.

Jalkapallolukio ja SJK Akatemia tarjoavat kansainväliseen mallin mukaisesti nuorille pelaajille paikan kehittyä ja pelata huippuolosuhteissa ja -valmennuksessa, opiskelua unohtamatta. Seinäjoella OmaSp Stadion ja vieressä sijaitseva harjoituskeskus Wallsport Areena sekä Kuortaneen Urheiluopiston jalkapallohalli takaavat yhdessä sen, että Jalkapallolukio pystyy tarjoamaan nuorille ja heidän valmentajilleen huippuolosuhteet saavuttaa yhteiset tavoitteensa.

Jalkapallolukio tarjoaa valmennus-ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto on yksi maamme johtavista urheiluvalmennuksen- ja koulutuksen keskuksista, jossa vierailee säännöllisesti useita maailman huippuvalmentajia eri lajeista. Pelaajakehityksen ohella SJK Akatemia haluaa olla myös paikka tulevaisuuden huippuvalmentajille. Yhteistyö Kuortaneen kanssa tarjoaa loistavat olosuhteet myös tähän.

 

Hakeminen jalkapallolukioon:

1 Kuortaneen urheilulukion pääsyvaatimuksena on vähintään 7.0 keskiarvo peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.

2 Lukioon haetaan täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavake osoitteessa: www.opintopolku.fi. Hakuaika on 22.2. – 22.3. 2022.

3 Opiskelijaksi valittavan ylin mahdollinen pistemäärä on 20, joka muodostuu peruskoulutodistuksen keskiarvosta sekä urheilu- ja soveltuvuuspisteistä. Urheilu- ja muut soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja Palloliiton yhteistyönä.
Hakija voi saada urheilullisista ansioistaan ja lahjakkuudestaan 0-5 pistettä (lajiliittopisteet) ja jalkapallolukion harkinnan mukaan 0-5 soveltuvuuspistettä (oppilaitospisteet). Lisätietoja osoitteesta: Suomen Olympiakomitea

4 Hakuvaiheessa toimi näin:
• Täytä sähköisen yhteisvalinnan lomake osoitteessa www.opintopolku.fi (Kuortaneen lukio, urheilulinja, erityinen koulutustehtävä)
• Tulosta alustava ainevalintakaavake lukion kotisivulta (www.kuortaneenlukio.fi), täytä se ja lähetä Kuortaneen lukioon (Keskustie 91, 63100 Kuortane) hakuaikana.

Voit hakea urheilulukioon myös myöhemmin 2. tai 3. vuodelle. Tulosta ja täytä hakulomake ja lähetä se, Hakijan tiedot -lomake sekä todistus tämän hetkisistä lukiosuorituksistasi hakuaikana Kuortaneen lukiolle.

Lisätiedot:
Valmentaja Arttu Aromaa, arttu.aromaa@sjk.fi