123 456 7890

SJK:n akatemian SJK U17-joukkueen pelaajat alkavat suorittaa pelaamisensa ohessa jalkapallon valmentajakoulutusta, jonka tarkoituksena on opettaa heille lisää pelin taktisesta puolesta sekä valmistaa heitä mahdollisesti tulevaisuudessa valmennuspolulle.

Pelaajat aloittavat opiskelemaan pelaamisen ohella myös valmennusta, mikä auttaa heitä ymmärtämään paremmin jalkapallon taktista puolta sekä ymmärtämään paremmin heidän omia valmentajiaan, kun he opettavat heitä. He saavat siten paremman käsityksen siitä, mitä valmentajat haluavat erilaisissa tilanteissa ja miksi joitain päätöksiä tehdään. Uskomme, että tämä auttaa heitä tulemaan paremmiksi pelaajiksi, samalla tavalla kuin annamme heille oppia siitä, miten tulee pitää huolta omasta kehostaan, tai kun annamme heille ravinto-oppia ja opetamme, kuinka valmistaudutaan ja palaudutaan urheilusuorituksista, sanoo SJK:n akatemian johtaja ja Kakkosessa pelaavan joukkueen vastuuvalmentaja Brian Page. 

Valmentajakoulutus antaa heille myös lisää itseluottamusta kommunikoida toisten ihmisten kanssa, sekä opettaa antamaan ja vastaanottamaan ohjeita. Samalla kun se auttaa heitä pohtimaan taktista puolta lajista, Page jatkaa.

Kaikki tämä kasvattaa heistä hyviä nuoria ihmisiä, joilla on entistä laajempi lajiymmärrys sekä mahdollisuudet kasvaa huippupelaajiksi. Tai auttaa heitä kasvamaan vaikkapa valmentajiksi joskus tulevaisuudessa, päättää Page.

B-nuorten valmentajakoulutusta johtaa SJK-juniorien valmennusosaamisen kehittäjä Tuomas Nikupeteri. Nikupeteri vastaa SJK:n seurayhteisössä valmentajakoulutuksesta, seuran valmentajapolusta sekä hän toimii koko Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan alueen seurayhteistyön kehittäjänä.

Tämä kasvattaa mielestäni koko seuran yhteisöllisyyttä, samalla kun on mahdollisuus saada lisää pelaajataustan omaavia mukaan junioritoimintaan. Sitä kautta myös pelaajille tarjoutuu mahdollisuus pienen taskurahan ansaitsemiseen, pelaamisen ohella. Tämä myös vahvistaa heidän kiinnittymistään seuraan, sanoo Tuomas Nikupeteri. 

Koulutuksiin kuuluvat harjoituksien johtamiset, on tarkoitus tehdä junioreille syksyn aikana. Ensimmäisessä kurssissa painottuu yhden harjoituksen suunnitteluosaaminen sekä se kaikki mitä siihen kuuluu. Lisäksi myös aiemmin jo Brianin mainitsemat vuorovaikutustaidot, Nikupeteri jatkaa, kertomalla koulutuksen sisällöstä.

Meillä on tarkoitus jollain aikajänteellä tarjota valmentajakoulutusta myös SJK Akatemian ja edustuksen pelaajille. Nykyäänhän Futisvalmentajan Starttikurssi vaaditaan myös kaikilta huippupelaajilta, jotka ovat siirtymässä valmentajapolulle. Esimerkiksi SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj on tämän suorittanut jo meidän kauttamme, kertoo Nikupeteri.

SJK:n B-nuorten joukkueessa on useita poikamaajoukkueen pelaajia ja SJK:n jalkapallolukion opiskelijoita. Viimeisimpänä poikamaajoukkueisiin valittiin 2005 syntynyt Oskari Väistö, joka lähtee Suomen U16-maajoukkueen mukaan. Samaan joukkueeseen on varalla Asseri Heinämäki. B-nuoria valmentaa Toni Lehtinen ja hänen kanssaan mukana on Arttu Aromaa. Molemmat entisiä pelaajia, jotka aloittivat valmennushommat jo pelaamisen ohella.

Tämä valmentajakoulutus antaa pelaajille mahdollisuuden ajatella ja ymmärtää peliä vähän syvällisemmin. Samalla heille ehkä avautuu paremmin se, että mikä on aina minkäkin asian taustalla. Sitä kautta, jos pystyy samalla myös vaikuttamaan siihen, että miten ajatellaan peliä, niin se toimii pelaajakehityksen välineenä myöskin, kommentoi B-nuorten valmennusvastuun ja jalkapallolukiotoiminnasta vastaava Toni Lehtinen. 

Samalla he ehkä oppivat katsomaan muitakin pelejä vähän analyyttisemmin. Kärjistetysti; kyllähän me aina heille koitamme sanoa, että katsokaa niistä peleistä muutakin kuin pelkät kohokohdat. Tähän tämä varmasti antaa mahdollisuuden. Tämä myös tutustuttaa pelaajat tähän valmentajaympäristöön. Sitä ei koskaan tiedä, kuka heistä innostuu siitä hommasta. Ja kun on vähän vielä lajitaustaakin takana, niin kuka tietää, heistä voi tulla myös uusia valmentajiakin meille, Lehtinen pohtii.

Pojat toimivat toisilleen malliryhminä, eli saavat vetää toisilleen välillä harjoituksia, niin siinä he samalla näkevät millaista se on vetää niitä harjoituksia. Ja se lisää ymmärrystä siihen, että miksi joitain tiettyjä juttuja tehdään ja toistetaan. Mielenkiinnolla odotan, miten pojat pärjäävät toisenlaisessa roolissa kentällä, jatkaa Lehtinen.

 

SJK U17 kohtaa keskiviikkona Lapuan Virkiän OmaSp Stadionilla

SJK U17 pelaa kauden kolmannen ottelun keskiviikkona, kun se kohtaa todellisessa Etelä-Pohjanmaan derbyssa Lapuan Virkiän U17-ryhmän. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla keskiviikkona 23.6. klo 18.30 ja otteluun on vapaa pääsy. Peli näkyy lisäksi suorana Spiideo-livestreamina hintaan 4,90€. 

Lapuan Virkiä vastassa ja kotikentällä, niin kyllä siitä tulee mielenkiintoinen peli. Siellä on paljon meidän entisiä pelaajiamme ja pojille tuttuja kavereita, kommentoi Toni Lehtinen lopuksi tulevaa ottelua.

Viime viikonloppuna SJK U17 vieraili Hämeenlinnassa HJS:n vieraana ja voitti ottelun 4-1 luvuin. Kauden avauksessa kaatui Rauman Pallo-Iirot peräti 12-0 tuloksella. Sarjaa johtaa kuitenkin FC Haka, jolla on peli enemmän pelattuna. Keskiviikkona kohdattava Lapuan Virkiä puolestaan on kolmantena, kahden pisteen päässä SJK:sta, joten mielenkiintoinen ottelu on tulossa. Virkiä on pelannut jo kolme ottelua sarjaa, joista se on voittanut yhden, pelannut yhden tasan ja hävinnyt kertaalleen.

B-nuorten Ykkösen kevään lohkojen parhaat pelaa syksyllä SM-karsintapaikasta ja saa lähtöpisteitä sijoituksien mukaan kevään lohkoista. Tänä vuonna talvella pelattava SM-karsintasarja, jäi pelaamatta koronan vuoksi ja sarjoja jatkettiin viime vuoden joukkueilla. SJK:n tavoitteena on palata SM-sarjaan ensi kaudeksi.

SJK U17 – Virkiä U17 keskiviikkona klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa.