123 456 7890

Otteluennakkon tarjoaa InterSport Seinäjoki.

SJK matkustaa perjantaiksi Turkuun, ja kohtaa siellä FC Interin klo 18:30 alkavassa ottelussa. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Seinäjoella peliä voi suunnistaa katsomaan Vekseli Plazan kisakatsomoon. Paikalla matkaavaa tai Turun suunnalta peliin tulevaa SJK-väkeä pyydetään hankkimaan lippunsa Veritas Stadionin Pääkatsomon F-lohkoon, ja siellä katsomon yläosaan. Liput ostetaan ennakkoon Tiketin verkkokaupasta, tästä linkistä.

SJK kaatoi viime maanantaina Ilveksen ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen OmaSp Stadionilla ja nousi voiton turvin mukaan Veikkausliigan ylemmän puoliskon kahinoihin. Perjantaina vastaan tuleva FC Inter puolestaan hävisi maanantaina KuPS:lle. FC Inter on sarjassa toisena, neljän pisteen päässä sarjaa johtavasta HJK:sta ja seitsemän pisteen päässä kuudentena olevasta SJK:sta. SJK:lla on tosin peli vähemmän pelattuna. SJK:n edellä on KuPS ja FC Lahti kahden pisteen päässä ja kolmanneksi tiistaina voitolla noussut HIFK, jolla on kolme pistettä eroa SJK:hon.

FC Inter ja SJK kohtasivat ennen Veikkausliiga-kauden alkua Turussa pelatussa Suomen Cupin puolivälierässä ja silloin FC Inter voitti ottelun 1-0 tuloksella, jatko-ottelun toisessa erässä. 90-minuutin jälkeen peli oli 0-0. Viime kaudella SJK kävi hakemassa Veikkausliigassa FC Interiltä pisteet 0-1 tuloksella ja Seinäjoella SJK voitti 3-2 tuloksella.

Mielenkiintoinen ottelu tulossa totta kai. Tietenkin aina näin kun mennään otteluruuhkassa, ja pelit tulee nopeasti, niin ei aina tiedä miten kaveri valmistautuu peliin, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Olen katsonut heidän aiempia pelejään ja olen kuullut, että heillä on joitain loukkaantumisia. Mutta Inter on taatusti laadukas joukkue. Hyvä puolustus, jossa on Rick Ketting, Juuso Hämäläinen ja Antti Hoskonen, ja se on muutenkin tasaisen vahva sekä työteliäs joukkue. He pelaavat aika miesvartiointi-orientoituneesti, eli puolustaa hyvin, ja sitten hyökkää koko joukkueen voimin.

Hyökkäyksessä Taiki Kagayama liikkuu paljon ja aiheuttaa siten ongelmia. Ja yläkerran kaksikko Timo Furuholm-Benjamin Källman, on varmasti Veikkausliigan parhaita, tai ei sitä kyllä montaa joukkuetta voi nimetä, jolla olisi hirveästi parempi kärkikaksikko. Furuholm on ihmejätkä. Vuodesta toiseen hän haistaa hyvin niitä paikkoja, jatkaa Honkavaara.

SJK joutuu lähtemään otteluun ilman viime pelissä voittomaalin järjestelleitä Cristhian Valenciaa ja Muriloa. Kaksikko on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Sivussa on todennäköisesti myös edelliset ottelut loukkaantumisten vuoksi missanneet keskikenttäpelaajat Jude Arthur ja Daniel Håkans, jotka ovat kuitenkin toipumassa takaisin pelikuntoon. Samoin keväällä juuri FC Interiä vastaan pelatussa cup-ottelussa loukkaantunut Walter Viitala on jo palaamassa harjoituksiin, mutta perjantain ottelu tulee liian nopeasti. Kaikki muut pelaajat ovat valittavissa kokoonpanoon.

Loukkaantumisista palaavien kanssa katsotaan, että mikä on tilanne. Pelikiellossa olevat ovat poissa, mutta tälläistä se on välillä. Meillä on siihen suunnitelmat, sanoo Honkavaara.

Me ollaan tällä hetkellä Veikkausliigan parhaiten puolustava joukkue. Ilvestäkin vastaan meidän päästettyjen tilanteiden maaliolettama oli InStatin mukaan 0,7 xG ja itse luotiin 2,4 xG. Vaikka se oli tasainen peli, niin silti hirveän vähän me annetaan vastustajalle tilastojen mukaan maaliodottamaa, muistuttaa Honkavaara lopuksi.

FC Inter – SJK perjantaina 18.6. klo 18:30 Turun Veritas Stadionilla.

SJK:n seuraavakin ottelu pelataan vieraissa, kun SJK matkustaa Ahvenanmaalle juhannusviikolla ja kohtaa IFK Mariehamnin torstaina 24.6. vierasottelussa. IFK Mariehamn kohdataan myös seuraavalla viikolla Seinäjoen OmaSp Stadionilla, keskiviikkona 30.6. klo 18:30 ja tuon ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja Epstorin SJK Storessa. SJK Store palvelee maanantaista perjantaihin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-16. SJK Storessa myös uusia SJK-fanituotteita, joita löydät myös SJK:n verkkokaupasta.

SJK Shop OmaSp Stadionilla on suljettu OmaSp Stadionin laajennustöiden vuoksi. Samasta syystä stadionin lounaat siirtyvät Seinäjoen keskustan Torikeskuksesta löytyvään Wenla Café & Bistroon.

Denys Oliinykilta löytyy onnistumisia FC Interiä vastaan.


Sarjassa toisena oleva FC Inter vastassa perjantaina

Espanjalainen José Riveiro on tehnyt FC Interistä parissa kaudessa vakiomenestyjän. Riveiro aloitti FC Interin peräsimessä tammikuussa 2019 ja FC Inter oli voittaa jopa mestaruuden heti hänen ensimmäisellä kaudella. KuPS vei kuitenkin voiton viimeisen kierroksen keskinäisessä ottelussa, ja Inter jäi hopealle. Toki FC Inter oli jo tuolloin hallitseva Suomen Cupin mestari edelliseltä kaudelta, Fabrizio Piccaretan ja John Allenin luotsaamalta kaudelta. Kaudella 2020 FC Inter oli jälleen toinen, jääden seitsemän pistettä mestaruuden voittaneesta HJK:sta.

FC Inter on samassa tilanteessa sarjataulukossa nyt, kuin se oli viime kauden päätteeksi. HJK johtaa ja FC Inter on toisena. Interin edellinen ottelu viime maanantaina päättyi tappioon KuPS:n vieraana, ja se oli heille kauden toinen tappio Veikkausliigassa. Myös FC Lahti on onnistunut kaatamaan Interin. Suomen Cupissa Inter selvisi jatko-ottelun jälkeen jatkoon SJK:ta vastaan, mutta hävisi sitten HJK:lle välierässä.

Joukkuetta on vahvistettu maltillisesti, ja runko on pysynyt kasassa jo pitkään. Uusista tulokkaista näkyvimpinä on ollut argentiinalainen Pipe Saez ja espanjalainen keskikenttäpelaaja Alejandro Sanz. Myös nuorten maajoukkueen laitapuolustaja Juho Hyvärinen liittyi joukkueeseen tammikuussa. Isoin menetys joukkueelle oli hyökkäävä keskikenttäpelaaja Filip Valencic, joka yllättäen teki sopimuksen HJK:n kanssa. Inter oli miehen jatkosta niin varma, että päästi oman kasvatin Elias Mastokankaan samalta paikalta koko kauden lainasopimuksella IFK Mariehamniin.

Timo Furuholm on ollut FC Inter kantavia voimia jo pitkään, ja on sitä edelleen. Kokenut kärkimies osaa kentällä keinot millä pelataan joukkueen eteen, eikä kaihda kovia otteita tai pientä kettumaisuutta. Kentällä vastustajille helposti vihattava persoona, mutta kentän ulkopuolella äärimmäisen pidetty ja omalle joukkueelle tärkeä johtaja. Interin peli on hyökkäävää jalkapalloa, ja se sopii Furuholmille joukkueen piikissä. Tukenaan hänellä on Suomen nuorten maajoukkueen Benjamin Källman, joka on hänkin on fyysinen voimanpesä. Toisella laidalla viilettää taitava japanilainen Taiki Kagayama. Hyökkäyskolmikko on ollut tehokas, sillä 22-vuotias Källman on tehnyt kolme maalia ja 33-vuotias Furuholm sekä 25-vuotias Kagayama kaksi maalia mieheen. Kolme maalia on tehnyt myös puolustaja Martti Haukioja.

Myös keskikentällä on FC Interillä kokenut pelimies, joka ei vastustajilta ihasteluja kaipaa. 34-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Anthony Annan pelaa kovaa ja välillä se näkyy korttitilastossa. Häntä tukee keskikentällä Matias Ojala ja Aleksi Paananen, joista Ojala on onnistunut iskemään kaksi maaliakin tällä kaudella. Vaihtoehtona keskikentälle on myös espanjalainen Alejandro Sanz. Alakerran johtajana on maalivahti Henrik Moisander, joka hänkin on jo 35-vuotias, ja osaa temput joilla vastustajaa ärsytetään.

Interin yksi heikko kohta on materiaalin kapeus, ja ainakin pitkässä juoksussa se tulee näkymään väsymisenä ja pelaajien puuttumisena. Inter pelaa myös europeleissä tällä kaudella ja kohtaa niissä ensimmäisenä unkarilaisen Puskás Akadémia FC:n. Sivussa on viime peleistä ollut puolustaja Juho Hyvärinen, keskikentältä Anthony Annan ja IFK Mariehamn pelissä itseään loukkasi Pipe Saez, eikä ollut maanantain KuPS-pelissä mukana. KuPS-pelistä puuttui myös Jesper Engström puolustuksesta. Vielä ei ole kuitenkaan tiedossa, onko joku heistä toipumassa pelikuntoon perjantaiksi. Pelikieltoja Interillä ei ole, mutta kortin päässä pelikiellosta on Haukioja ja juuri viime peliin pelikiellosta vapautunut Juuso Hämäläinen.

Mutta kuten sanottua, Interin vahvuus on kuitenkin hyökkäys, eikä sieltä ole toistaiseksi kukaan sivussa. Se on tehnyt 15 maalia, mikä on vain kaksi maalia vähemmän kuin HJK. Se on päästänyt 7 maalia, mikä taas on kaksi maalia enemmän kuin SJK. SJK taas on ollut Interille nihkeä vastustaja viime vuosina, sillä SJK voitti viime kaudella molemmat kohtaamiset ja samoin kävi kaudella 2019. Toivotaan, että historia toistaa itseään tällä kaudella.

Timo Furuholm on eri mieltä erotuomarin tuomiosta.