123 456 7890

SJK Naiset kohtaa kaksiosaisen nousukarsinnan ratkaisevassa, toisessa osaottelussa HJK:n kakkosjoukkueen sunnuntaina 15.10. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Ensimmäinen osa päättyi Helsingissä maalittomana, joten tämän ottelun voittaja nousee Naisten Ykköseen kaudeksi 2024. Tarvittaessa ottelu pelataan ratkaisuun saakka, eli 2 x 15 min jatko-ottelu ja rangaistuspotkukilpailu.

OmaSp Stadionilla palvelee ottelun aikana Carlsberg Sports Bar ja sisään pääsee kaikilla SJK Naisten, SJK:n ja SJK Akatemian kausikorteilla. Kaikki juniorijoukkueiden pelaajat pääsevät seuravaatteissa ilmaiseksi. Lisäksi irtolippuja myydään portilla hintaan 7€ / 5€. Palvelut ja portit aukeavat klo 14:00. Paikalle kannustamaan tuleva SJK:n kannattajaryhmä Klopit sekä Mini-Klopit, voivat sijoittua Kannattajapäätyyn, missä kuitenkaan ei ole erillisiä palveluita.

SJK Naiset tukevat Suomen Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräystä nousukarsintojen yhteydessä ja joukkue pelaa karsintapelit Roosa nauhat rinnassa. Kutsumme kaikki mukaan tukemaan kanssamme suomalaista syöpätutkimusta perustamamme keräyksen kautta SJK Naiset syöpäsäätiön keräys. Keräys päättyy 21.10. Toivomme, että mahdollisimman monella olisi myös yleisössä Roosa nauha mukana.

Tervetuloa kaikki paikalle, ja kannustamaan toistaiseksi tappioitta koko kauden pelannut SJK:n naisten joukkue Ykköseen!

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Helsingissä päättyi 0-0 tasapeliin, vaikka monissa ennakkoarvioissa HJK:a pidettiin selkeänä ennakkosuosikkina ottelupariin. HJK:n kakkosjoukkueessa pelaajia on paljon, ja vaihtuvuus pelienkin sisällä suurta, kun taas SJK on ollut jo pidempään yhtenäinen joukkue, ja nimenomaan joukkueena se on menestystä sarjassa saanutkin.

Vastaan tulevaa joukkuetta on nytkin vaikea arvioida, sillä siellä on varmasti niitä samoja HJK 2:n pelaajia, jotka aloittivat joukkueessa kauden. Sitten mukaan tulee HJK:n tyttöjen B-nuorten joukkueen pelaajia, jotka voittivat juuri mestaruuden, ja takuuvarmasti siellä on nyt myös HJK:n naisten Kansallisen Liigan joukkueen pelaajia, jotka voittivat hopeaa. Eli näitä heidän nuorempia pelaajiaan. Onhan tämä siinä mielessä hieman haastava tilanne, pohtii SJK Naisten päävalmentaja Jari Risikko tulevan kohtaamisen ennakkoasetelmia.

Kyllä tuo meidän tuloksemme vierasottelusta oli hyvä. Se oli meiltä pelinä juuri sellainen, kuin sen yritin joukkueen kanssa etukäteen käsikirjoittaa. Totta kai olisin halunnut, että olisimme pystyneet sen maalin vielä tekemään, mutta lähtökohtana meillä oli, että he pysyvät siinä ottelussa mahdollisimman kauan nollilla. 

Sitten taas täällä Seinäjoella, on tosiaan hieman vaikea vielä arvioida, millä ryhmällä he tänne tulevat, mutta se tiedetään, että HJK on iso seura, joka pelaa aina tietyllä tavalla ja liikkuu paikasta toiseen samalla tavalla. Ei se heidän pelaamisensa ainakaan muutu hirveästi missään tapauksessa; pelijärjestelmä tai tapa. Meidän taas pitää tässä ottelussa ottaa jo hieman enemmän riskienhallintaa eteenpäin, ja miettiä, että jos tässä joutuu jonnekin rankkareille ratkaisua hakemaan, niin se on siinä vaiheessa sitten arpapeliä, sanoo Risikko.

Eli kunhan peli ratkaistaan peliajan jälkeen, eikä mennä rankuille, niin se ei jätä jossiteltavaa. Kyllä jos ajattelee meidänkin kauttamme, että tappioitta on menty koko kausi, ja sitten viimeisessä pelissä ratkaistaisiin nousu rankkareilla. Siinä mielessä tämä sarjajärjestelmä ei ole kyllä onnistunut, vaan se pitäisi olla niin, että lohkojen voittajat nousevat ja alas tulee saman verran joukkueita, Risikko pohtii.

Joukkue meillä on kunnossa, ja meidän pitää lähteä peliin uskomalla omaan tekemiseen. Tehdä kentällä nöyrästi loppuun asti hommia, vaikka se välillä tuntuisi, että se kestää. Mopo ei saa lähteä nyt kuitenkaan keulimaan. Silloin HJK rankaisee heti. Siellä on varmasti paljon pelaajia, jotka ovat kenties teknisesti parempia. Me olemme kuitenkin joukkue. Olemme viime marraskuusta lähtien tehty töitä tällä samalla pelaajaryhmällä. Siinä olemme etuasemassa. Tämä on myös naisten joukkue, ja meillä on oikeasti naisia tässä joukkueessa, ei vain junioreita, toteaa Risikko vielä lopuksi.

Myös joukkueen pelaajistossa uskotaan joukkueen voimaan, ja selkeisiin tavoitteisiin, jotka on asetettu jo lähes vuosi sitten.

Meillä on selkeä tavoite joukkueella, ja se on nostaa tätä eteläpohjalaista naisten jalkapalloa. Ja sitä kautta tavoitteena on ollut, että yritämme nousta. Meillä on ollut koko ajan todella hyvä joukkuehenki, ja ehkä muutenkin se ykkösjuttu on ollut, että me olemme kokonainen joukkue. Jokainen antaa itsestään kaiken, ja me tiedetään se joukkueen sisällä, että jokainen meistä antaa itsestään kaiken likoon. Sunnuntain pelissä haluamme antaa kaiken mitä tankista on vielä jäljellä, kommentoi SJK Naisten joukkueen kapteeni Emma Kunnaspuro joukkueen jo nyt menestyksekästä kautta.

Yleisesti on tosi mahtavaa, että tälläkin alueella tyttöjalkapalloilu on isossa nousussa, seurakin tukee sitä ja haluaa, että tytöt harrastavat jalkapalloilua, Kunnaspuro lisää.

Joukkue saanee sunnuntaina tuekseen ison määrän seinäjokisia ja kannattajia. Jo edellisessä kotipelissä oli junioreista koostunut Mini-Klopit naisten tukena, samaan tapaan kuin useammassa SJK Akatemian miesten Ykkösen otteluissa.

Se on kyllä aivan mahtavaa. Mini-Kloppien kannustus todellakin vaikutti. Se piti hyvää fiilistä ja tsemppiä päällä, kiittelee Kunnaspuro vielä loppuun, toivoen kovaa kannustusta myös sunnuntaille OmaSp Stadionille.

SJK:n joukkueen tähtipelaajaksi voitaneen laskea 19 maalia sarjassa ja kolme lisäksi cupissa tehnyt hyökkääjä Helena Hakala. NJS Kortesjärven kasvatti toimii myös SJK Naisten sometekemisen taustalla, ja se palkittiin juuri tämän vuoden SJK-junioreiden kauden päätöstilaisuudessa Vuoden Somejoukkue-palkinnolla. Kannattaa ottaa seurantaan SJK Naisten somekanavat Facebookissa ja Instagramissa.

Kyllä tämä on suurimaalisin kausi itselleni, jos ei lasketa jotain junnuvuosia. Kausi on ollut hyvä koko joukkueelle, ja se on tässä omassa maalimäärässäkin taustalla. Se on meidän vahvuutemme, että tämä sama joukkue on jatkanut tässä jo viime vuodesta lähtien, että tavallaan toinen vuosi jo putkeen. Muutama lähti ja muutama uusi tuli, ja ne ketkä ovat tulleet mukaan, ovat olleet vahvistuksia, toteaa SJK Naisten hyökkääjä Helena Hakala. 

Tähän asti ei olla peliäkään hävitty, ja tämä HJK on nyt se kovin vastus. Toivottavasti kausi jatkuu loppuun saakka parhaalla mahdollisella tuloksella. Itselläni on ainakin niin sanotusti ”all-in, fyysisesti, henkisesti ja jopa taloudellisesti. Huomenna minulla on palkaton vapaapäivä töistäkin, että saa keskittyä tähän otteluun, jatkaa Hakala, joka työskentelee luokanopettajana.

Meidän sosiaalisenmediamme juttuja tehdään rakkaudesta lajiin. Siitä myös tykkään kovasti. Jos katsoo vaikka neljä vuotta taaksepäin mitä on silloin tehty, niin nyt tätä nykymenoa kehtaa jo itsekin katsella. Monella joukkueella naisten puolella some-kanavat ovat jääneet vähälle tekemiselle. Itselle joskus vaikeinta on se, että pitää itsestään kirjoittaa. En tosiaankaan ole kauheasti huudellut, että on 19 maalia tullut tehtyä, nauraa Hakala, joka tekee myös koko SJK-junioreiden some-päivityksiä pelaamisen ja oman työnsä ohella.

Toivotaan, että sunnuntain peliin tulee paljon yleisöä ja myös kannattajia. Jos HJK ei kauhean paljoa enempää tuo mukanaan niitä liigapelaajia, mitä viime viikonloppuna oli viisi kappaletta, niin odotan tasaista peliä ainakin. Muutamme myös hieman omaa pelaamistamme, niin toivottavasti se tuo vain lisää hyvää. Pitää yrittää ratkaista peli ainakin aiemmin, ettei pilkkukisaan asti päädytä, toivoo Hakala vielä lopuksi.

Jukka-Pekka Hankomäen valmentamalla HJK:n kakkosjoukkueella pelaajia tosiaan riittää, ja siellä on useita Naisten pääsarja Kansallisen Liigan kokemusta omaavia sekä eri ikäkausimaajoukkueiden pelaajia.

Seuran Kansallisen Liigan joukkueen kausi on jo päättynyt, ja siellä HJK voitti SM-hopeaa. B-tytöissä kausi päättyi myös juhliin, kun joukkue otti SM-kultaa. Näistä joukkueista moni nuorempi pelaaja, joka ei ole parhaillaan käynnissä olevan maajoukkuetauon aikana mukana eri ikäluokkien maajoukkueissa, voi olla mukana Seinäjoella nousukarsintaottelussa. Joukkueen paras maalintekijä ja kapteeni Heini Toivonen on osunut Kakkosessa 17 kertaa, ja ennen tätä kautta hän on pelannut FC Hongan sekä ONS:n riveissä naisten pääsarjaa useamman kauden. Pelejä naisten pääsarjassa hänellä on 120.

Täysin ilman tappioita ei HJK:n kausi ole Kakkosessa sujunut, kun Turun Weikot kaatoi joukkueen Helsingissä peräti 0-3 tuloksella. Seuran tavoitteena kauteen on kuitenkin ollut pelkästään sarjanousu, kun HJK haluaa Kansallisen Liigan joukkueensa tueksi joukkueen myös Ykköseen. Seura on yhtiöittänyt naisten Kansallisen Liigan joukkueen omaksi yksikökseen, ja se on saanut jopa miljoonan euron tuen taakseen.

Naisten Ykkösen nousukarsinnan ratkaiseva toinen osa ottelu, SJK – HJK 2 sunnuntaina 15.10. klo 15:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ensimmäinen osa päättyi Helsingissä 0-0 tulokseen, joten tämän ottelun voittaja nousee suoraan ensi kaudeksi Ykköseen. Ottelussa ei ole voimassa vierasmaalisääntöä, ja se pelataan tarvittaessa ratkaisuun saakka. Kausi päättyy myös tähän otteluun, ja häviäjä jatkaa ensi kaudella Kakkosessa.

Kaikki SJK Naisten, SJK:n Veikkausliigan joukkueen sekä Miesten Ykkösessä pelaavan SJK Akatemian kausikortit käyvät sellaisenaan otteluun Juniorit pääsevät sisään ilmaiseksi seuravaatteissa. Irtoliput ovelta 7€ / 5€ ja OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bar palvelee ottelun aikana.

SJK Naiset tukevat Suomen Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräystä nousukarsintojen yhteydessä ja joukkue pelaa karsintapelit Roosa nauhat rinnassa. Kutsumme kaikki mukaan tukemaan kanssamme suomalaista syöpätutkimusta perustamamme keräyksen kautta SJK Naiset syöpäsäätiön keräys. Keräys päättyy 21.10. Toivomme, että mahdollisimman monella olisi myös yleisössä Roosa nauha mukana.

SJK-juniorien alaisuudessa tyttöjen ja naisten jalkapallo aloitettiin 2019 ja tänä päivänä seurassa pelaa yli 300 tyttö- ja naisfutaria. SJK-juniorit ovat siten yksi Palloliiton läntisen alueen suurimpia tyttöjen- ja naistenjalkapalloilun toimijoita. Seuran tavoitteena on pystyä tarjoamaan tulevaisuudessa vastaava pelaajapolku tytöille kuin pojillekin.