123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki.

SJK kohtaa HJK:n vierasottelussa lauantaina 31.7. klo 17:00. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella lähetystä voi seurata Vekseli Plazan skriineiltä. Lähetys alkaa Ruudussa jo klo 16:15 Onside Studiolla, jossa peliä on ennakoimassa Tero Karhu, Pekka Lagerblom ja Sami Ristilä. Lähetys näkyy myös valtakunnallisella Jim TV-kanavalla, mutta siellä lähetys alkaa vasta klo 16:30. Paikalle lähtevälle SJK-väelle ja pääkaupunkiseudulla asuville SJK-kannattajille, on varattu paikat Helsingissä Bolt Areenan Itäkatsomon lohkoon 120. Sisäänkäynti sinne on Itäkatsomon takaa keskiosasta, ja liput tulee ostaa ennakkoon HJK:n lippukaupasta. Lippukauppa vaatii rekisteröitymisen.

Lauantain pelissä SJK lähtee murtamaan HJK:n kotitaikaa, joka on pitänyt jo kaksi kautta putkeen Veikkausliigassa. HJK:n edellinen kotitappio liigassa on kaudelta 2019. SJK ei ole myöskään koskaan voittanut HJK:ta Helsingissä. Kohtaamisia Helsingissä on yhteensä 11 ja niistä HJK on voittanut 9. Kaksi kertaa on päädytty tasapeliin, viimeksi kaudella 2019. Viime kaudella SJK hävisi Helsingissä 2-0 ja tällä kaudella Seinäjoella HJK oli parempi 1-2 luvuin. Viidestä viimeisimmästä kohtaamisesta HJK on voittanut kolme ja kahdesti on pelattu tasan. Nyt SJK:lla on kuitenkin paikka lähteä murtamaan HJK:n kotilinnoitusta, sillä SJK:n käyrä on osoittanut Veikkausliigassa ylöspäin, ja HJK:lla on parhaillaan menossa kova europeliruuhka.

Tietenkin tiedetään HJK:n eurokiireet, ja varmasti ne jotenkin vaikuttaa, mutta on tosi vaikea sanoa kuinka se sitten vaikuttaa heidän kokoonpanoon. Mielestäni HJK on ollut europeleissä tosi hyvä, ja suomalainen jalkapallo voi olla kyllä tosi ylpeä siitä, mitä he ovat siellä esittäneet. Uskon, että sinne on kuitenkin niitä henkisiä voimavaroja uhrattu niihin europeleihin. Mutta samalla uskon, että virtaa heillä riittää silti vielä Veikkausliigaankin, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaaara.

Oulu-pelistä he eivät selvinneet, mutta Haka-pelistä selvisivät. Nämä välipelit ovat aina hankalia. Ja varmasti he joutuvat kuormitusta miettimään ja muuta. Mutta HJK:lla on semmoista laajuutta, että sapluuna ei muutu, vaikka ne miehet kentällä ehkä muuttuu.

Eihän meillä viime vuonna ollut hirveän hyvä saldo SJK:n kanssa Helsingissä. Tänä vuonna emme ole siellä vielä käyneetkään. Sitä sopii parantaa, toteaa Honkavaara.

Nyt me myös muutetaan hieman valmistautumista siten, että mennään sinne junalla samana päivänä kuin peli on, ja katsotaan miten se vaikuttaa meidän valmistautumiseen. Ouluun me mentiin vähän pidempi matka junalla, ja se toimi hyvin. Pelaajat tykkäsivät siitä, että se oli hieman erilainen tapa valmistautua.

Hyvä pössis meillä on joukkueessa. Ja HJK on tietenkin semmoinen vastustaja, että se sytyttää aina. Heidän kokoonpanollaan voisi tietenkin spekuloida vaikka loputtomiin, mutta se on ihan ajan haaskausta. Siellä on paljon hyviä pelaajia, päättää Honkavaaara.

Pelikieltoja ei SJK:lla ole, ja loukkaantumisten osalta tilanne hyvä, kun ainoastaan Mehmet Hetemaj’lla on pienempää vammaa joka pitää hänet sivussa. SJK:n riveihin liittyi viikonloppuna uutena pelaajana australialaisenglantilainen keskikenttäpelaaja Brandon Wilson, joka on päässyt uuden joukkueen harjoituksiin kuluvan viikon aikana. Pyry Hannola puolestaan on SJK:ssa lainasopimuksella juuri HJK:sta, eikä hän saa siten sääntöjen mukaisesti pelata lauantaina, joten nähdäänkö Wilsonilta debyytti jo HJK:ta vastaan?

Kyllä minä luulen, että Brandon on heti mukana, vastaa Honkavaara suoraan kysymykseen.

Lisää keskustelua SJK:sta ja siirtoikkunasta, sekä Veikkausliigan voimasuhteista, uusimmassa Nottajoki-podcastin jaksossa. Podcast kuunneltavissa Spotifysta, Podbeanista ja nyt myös uutena Apple Podcastissa.

Veikkausliigan ottelu HJK – SJK lauantaina 31.7. klo 17:00 Helsingin Bolt Areenalla.

Myös SJK:n seuraava ottelu pelataan Helsingissä, kun SJK kohtaa ensi viikolla vierasottelussa HIFK:n. Seuraava kotiottelu on lauantaina 14.8. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu FC Honka. Ottelun liput SJK Storesta Epstorilta tai Lippu.fi-kanavista. SJK Store palvelee arkisin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-16.

Tim Sparvilla vahvistunut euro-HJK vastassa lauantaina

Toni Koskelan valmentama HJK on parhaillaan europelikiireissä, kun se pelasi vielä tiistaina Mestareiden Liigan karsintaa Malmö FF:aa vastaan kotistadionillaan. Ottelu oli toinen osaottelu ja se päättyi 2-2 tulokseen. Harmillisesti ensimmäinen osa Ruotsissa päättyi kotijoukkueen 2-1 voittoon, joten HJK ei jatka enää seuraavalle kierrokselle Mestareiden Liigassa.

HJK jatkaa silti edelleen europelejä. Jo ensi viikolla joukkue matkustaa kauas Azerbaidžaniin, ja kohtaa siellä torstaina FK Neftchin Eurooppa-Liigan karsinnassa. Jos HJK voittaa kaksiosaisen otteluparin, pääse se seuraavalle kierrokselle Eurooppa-Liigassa, ja siinä ottelussa on panoksena paikka Eurooppa-Liigan lohkovaiheeseen. Seuraava kierros takaisi myös paikan suoraan uuden Conference-Liigan lohkovaiheeseen. Jos HJK häviää, jatkaa se edelleen Conference-Liigan karsintaan, ja tavoittelee lohkopaikkaa sitäkautta. HJK:lla on siten hyvät asetelmat hankkia itselleen paljon lisää euro-otteluita tälle syksylle, ja se taas tietää paljon rahaa, millä voi vahvistaa joukkuetta nyt ja tulevaisuudessa. Toki se tarkoittaa myös kiireistä syksyä, sillä HJK kamppailee Veikkausliigan voitosta, ja joukkue on parhaillaan kuuden pisteen karkumatkalla sarjan kärjessä.

Pelkkää voittoa ei HJK:n heinäkuu ole ollut, sillä Malmö FF -tappion lisäksi se hävisi yllättäen kuun puolivälissä sarjan viimeisenä olevalle AC Oululle. Tuo tappio osoittaa, että jos HJK:n keskittyminen alkaa herpaantumaan, voi se näkyä Veikkausliigassa pistemenetyksinä, sekä tarjota siten takana tuleville iskupaikkoja. Toisaalta HJK sitten voitti viime viikolla välipelissä FC Hakan ilman ongelmia.

HJK vahvisti rivejään todella kovalla pelaajalla siirtoikkunan alussa, kun Suomen A-maajoukkueen kapteenin, ja juuri EM-kisoissa pelanneen Tim Sparvin siirto HJK:n riveihin julkistettiin. Sparv ei ollut vielä pelikelpoinen Malmöa tai AC Oulua vastaan, mutta saattaa tehdä debyyttinsä juuri SJK:ta vastaan lauantaina.

Pelikieltoja ei HJK:lla ole, mutta Malmö-ottelu, sekä tuleva Netchi-ottelu varmasti pakottaa heitä kierrättämään joukkuetta. HJK:lla kuitenkin pelaajia riittää ja vaihtopenkillä istuu yleensä pelaajia, jotka muualla olisi ehdottomia tähtipelaajia. HJK:n paras maalintekijä on ollut Interistä vapaalla siirrolla HJK-paitaan täksi kaudeksi vaihtanut Filip Valencic, jolla on viisi maalia. Toisena on entinen SJK-hyökkääjä Roope Riski, jolla on neljä maalia, eli yhtä monta kuin SJK:n Jake Jervisillä. Veikkausliigan maalipörssiä johtaa FC Interin Benjamin Källman kuudella maalillaan.