123 456 7890

Viron pääsarjassa viime kaudella pronssimitalit SJK:n tapaan napannut Paide Linnameeskond kaatui Wallsport Areenalla 2-0 lukemin. Molemmat SJK:n maalit teki chileläiskärki Josepablo Monreal, ja molemmat osumat syntyivät rangaistuspilkulta. Peli oli hyvätasoinen, fyysinen kamppailu, jossa molemmilla oli omat hallintajaksot. SJK oli kuitenkin lähempänä maalintekoa ilman rangaistuspotkujakin. Kertaalleen Monrealin hyvä maalipaikka purettiin maaliviivalta, ja myös Jake Dunwoodyn kaukolaukaus meni vain muutamia senttejä ohi takatolpan. Harjoitusottelussa nähtiin myös entinen SJK-pelaaja Mihkel Aksalu, joka pelasi avauksessa Paiden maalitolppien välissä, ja tuli vaihtoon noin tunnin pelin jälkeen. Paiden riveissä oli muitakin tunnettuja Viron maajoukkuepelaajia, kuten entinen Liverpool-toppari Ragnar Klavan. SJK pelaa vielä sunnuntaina sisäisen harjoitusottelun SJK Akatemian kanssa, jossa saa peliaikaa ilman minuutteja Paide-ottelussa jääneet pelaajat. Liigacup alkaa ensiviikonloppuna lauantaina, ja silloin Seinäjoelle saapuu AC Oulu.

SJK – Paide Linnameeskond 2-0 (1-0)
1-0 32 min Josepablo Monreal rp.
2-0 89 min Josepablo Monreal rp.

Ottelun avausmaali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen. Ensin hyvä pystysyöttö Cristhian Valencialta laitaan, lähes päätyviivalle Pablo Andradelle, joka tuli sisään kohti Paiden maalia päätyviivaa pitkin. Andrade syötti pallon takaviistoon Kingsley Oforille, jonka kuitenkin virolaisten Karl Mööl kaatoi. Tuomari Mikko Juusola osoitti pilkkua, ja siitä Josepablo Monreal ampui pallon vasempaan alakulmaan, ohi Mihkel Aksalun. Mööl sai tilanteessa myös varoituksen.

SJK:n ensimmäinen varoitus tuli hetkeä myöhemmin Mehmet Hetemaj’lle, joka joutui kaatamaan varsin hyvällä pelipäällä olleen Paiden Deabeas Owusu Sekyeren. Ajaxin kasvatti, hollantilainen Owusu Sekyere, oli läpi ottelun Paiden parhaimpia pelaajia vasemmalla laidalla. Tilanteesta seuranneesta sivuvaparista ei kuitenkaan vaaraa tullut SJK:n maalille. Tauolle mentiin tilanteessa 1-0.

Heti toisen puoliajan alussa, SJK sai hyvän tilanteen keskityksestä vasemmalta laidalta, kun pallo tuli aivan maalin eteen, siellä sitä odottaneille Oforille ja Denys Oliinykille. Kumpikaan ei palloon ehtinyt, kun Paide siivosi pallon päädystä yli. Tämän jälkeen SJK sai kaksi kulmaa putkeen, ja niistä toisesta maalin jo tehnyt Monreal pääsi puskemaan. Virolaiset ehtivät kuitenkin estämään maalin, siivoamalla pallon ilmasta, maaliviivalta tai sen tuntumasta.

74. minuutilla Paide sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta, vasemmalta puolelta kuudentoista alueen karta, noin 20 metristä. Kevor Palumets oli sitä juonimassa, mutta lopulta tilanteesta syntynyt veto meni suoraan SJK:n maalissa pelanneen Jesse Östin syliin.

Kymmenisen minuuttia ennen pelin loppua, vaihdosta sisään tullut, ja samalla ensiesiintymisensä SJK-paidassa tehnyt Tuomas Kaukua tuli hyvin kohti maalia ja hän antoi kuudentoista viivalla pallon sivussa mukana olleelle Jake Dunwoodylle. Dunwoodyn veto oli kova, mutta se meni hieman ohi taka-alakulman. Tämän jälkeen Paide sai jälleen vapaapotkun SJK:n päädyssä. Nyt kuitenkin aivan sivurajan tuntumasta vasemmalta puolelta. Pallo pelattiin siitä hyvin vapaana takatolpalle hiipineelle Kristian Peltille, mutta tämän ohjaus meni maalin sivuverkkoon tai jopa suoraan päätyverkkoon.

Aivan ottelun viimeisillä minuuteilla, SJK tuplasi johtonsa ja iski loppuluvut, kun Tuomas Kaukua kaadettiin aivan päätyviivan tuntumassa, lähellä Paiden maalia. Kaukua tuli hyvin sisään vasemmalta laidalta, ja eteni päätyviivaa pitkin. Pallo jälleen pilkulle, ja sama mies, eli Josepablo Monreal pallon taakse kuin ensimmäisessäkin maalissa. Ottelu päättyi muutama minuutti maalin jälkeen.

Tämä oli mielestäni hyvää kehitystä viime viikosta. Kun olet tässä vaiheessa harjoituskautta, niin sitä haluaa kehittyä viikko viikolta. Ja jos verrataan viime viikon harjoitusotteluun, me hallitsimme tätä ottelua samaan tapaan kuin viime viikolla, mutta erona nyt oli, että emme päästäneet vastustajaa samalla tapaa vastaiskuihin. Silloin ne maksoivat meille voiton, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

Toisaalta, meidän pitäisi olla vielä hieman armottomampia maalin edustalla, ja rankaista maalipaikoista tehokkaammin. Varsinkin kun hallitsemme peliä, tulisi meidän kääntää se hallinta maaleiksi. Silloin pelikin olisi entistä helpompaa. Kokonaisuutena olen kuitenkin erittäin tyytyväinen esitykseemme, Gómez päätti.

SJK:n Facebook- ja Instagram -tarinoissa on katsottavissa videomuodossa lisää kommentteja Joaguín Gómezilta, kaksi maalia tehneeltä Josepablo Monrealilta, sekä Paide Linnameeskondin entisiltä SJK-pelaajilta, urheilutoimenjohtaja Gert Kamsilta ja maalivahti Mihkel Aksalulta.

SJK: Jesse Öst MV, Pablo Andrade, Niko Markkula (69’ Serge Atakayi), Mehmet Hetemaj (75’ Jude Arthur), Cristhian Valencia (58’ Martti Haukioja), Matej Hradecky, Jake Dunwoody (86’ Oliver Günes), Vertti Hänninen, Denys Oliinyk (75’ Tuomas Kaukua), Kingsley Ofori (65’ Nooa Laine) ja Josepablo Monreal.