123 456 7890

Lauantaina 5.3. klo 14:45 pelattavassa Liigacupin puolivälieräottelussa SJK – HIFK, kerätään lahjoituksia Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon Ukrainan hyväksi. SJK:n joukkue on lisäksi kerännyt oman lahjoitussumman, joka lahjoitetaan ennen ottelun alkua SPR:n katastrofirahastoon. Myös muu SJK:n yhteisö haastetaan mukaan antamaan apua Ukrainan hyväksi.

Suomen Punainen Risti on välittänyt kriisiapua Ukrainaan kansainvälisen Punaisen Ristin kautta. Tällä avulla turvataan ihmisten perustarpeita siellä. Alueelle toimitetaan vettä, ruokaa, suojaa, kuten esimerkiksi telttoja sekä terveyspalveluita. Lisäksi Punainen Risti auttaa kadonneiden etsinnässä, kertoo Teija Matalamäki Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiristä.

Meillä on jo ensimmäiset avustustyöntekijät lähteneet matkaan. Heidät on lähetetty sinne nimenomaan tämän katastrofirahaston varoilla. Avustustyöntekijät varmistavat paikan päällä että saapuneet avustustarvikkeet varastoidaan oikein, ja että ne jaetaan siellä eteenpäin eniten apua tarvitseville. Apua tarjotaan sekä pakolaisille Ukrainan naapurimaissa että maahan yhä jääneille.

Punainen Risti on jakanut paikan päällä kymmeniä tuhansia hygienia- ja ruokapakkauksia. Parantanut veden jakelua, järjestänyt ensiapukoulutuksia sekä evakuoinut ihmisiä. Myös Ukrainan naapurimaissa, Punaiset Ristit ovat auttaneet pakenevia ihmisiä, heille on järjestetty hätämajoitusta sekä toimitettu vaatteita, ruokaa, juomaa ja terveydenhuoltoa, Matalamäki jatkaa.

Even amid fighting that limits humanitarian response, the Ukrainian Red Cross is supporting people and communities affected by conflict. Ukrainian Red Cross is providing food and basic necessities to thousands of people hiding in bomb shelters and metro stations.1.3.2022.
Kuvaaja: Maksym Trebukhov for LB.ua and Ukrainian Red Cross

Punainen Risti on lisäksi valmiudessa auttamaan täällä kotimaassakin. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja meidän vapaaehtoiset kaikkialla Suomessa ovat valmiudessa auttamaan. Tuemme kansalaisten henkistä hyvinvointia ja kriisinkestävyyttä. Jaamme tilanteesta tietoa, sekä henkisen tuen ohjeita. Punaisella Ristillä on myös valmius auttaa ja vastaanottaa täällä konflikteista pakenevia sekä auttaa viranomaisia turvaa hakevien vastaanotossa.

Pohjalaisissa vastaanottokeskuksissa on aloitettu valmiussuunnitelmien mukaiset järjestelyt Ukrainasta saapuvien pakolaisten vastaanottamiseksi, mm. tarkasteltu majoitustilannetta ja sosiaali- ja terveyspalveluja, kertoo Matalamäki.

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan johtuva kriisitilanne, on saanut ihmiset Suomessa ja maailmalla reagoimaan voimakkaasti ja halu auttaa on monilla vahva. Myös Seinäjoella on järjestetty avustuskuljetuksia ja ihmiset etsivät tapoja osoittaa tukeaan. SJK:n kohdalla Ukrainan tilanne on tullut erityisen läheiseksi ukrainalaishyökkääjä Denys Oliinykin sekä hänen perheensä kautta.

Helpoin tapa auttaa ovat nämä hätäapukeräykset tässä vaiheessa. Ja sitten kun pakolaiset alkavat kriisialueilta saapua, niin meillä on Punaisessa Ristissä esimerkiksi ystävätoimintaa Suomeen tulleille. Ystävätoiminnan kautta voi lähteä ystäväksi kotoutujalle tai ryhmänohjaajaksi ryhmätoimintoihimme, kertoo Matalamäki keinoja, joilla voi olla avuksi.

Olemalla yhteydessä meidän paikallistoimistoihimme, omalla paikkakunnalla, saa tietoa minkälaisia toimintamahdollisuuksia on tarjolla. Yksi tapa auttaa on ryhtyä Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi.

Red Cross volunteers are giving food and water for people arriving from Ukraine at the border crossing point in Petea, Romania. Romanian Red Cross has deployed volunteers from all branches along the border to distribute food, water, basic aid items and hygiene products to people in need. They’re also distributing SIM cards so people can keep in touch with their loved ones. 27.2.2022
Kuvaaja: Romania Red Cross

Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä SJK:n kanssa, järjestämällä muun muassa nälkäpäivä-keräystapahtumia SJK:n kotipeleissä, joiden kautta SJK yhteisö on auttanut SPR:n katastrofirahastoa. Olemme myös järjestäneet yhdessä veripalveluun liittyviä infoja ja kotipeleissä on aina Punaisen Ristin ensiapupäivystys paikalla. Mainittakoon myös että SJK on ainut suomalainen urheiluseura, joka on saanut Punaisen Ristin valtakunnallisen, kerran vuodessa jaettavan Inhimillinen kädenojennus -huomionosoituksen, Matalamäki kertoo SJK:n kanssa tehdystä yhteistyöstä.

Lauantain otteluun tuomme keräyslippaat ja keräysliivit, ja kuka vain voi lähteä auttamaan kerääjänä. Ei tarvitse olla aiempaa kokemusta Punaisen Ristin toiminnasta. Riittää vain puhdas halu auttaa. Joten kaikki lämpimästi tervetuloa keräyslippaiden luo peliin, toivottaa Matalamäki lopuksi.

Lisätietoa Suomen Punaisen Ristin toiminnasta Ukrainassa, saat tästä linkistä.

Lahjoita Punaisen Ristin katastrofirahastoon:
Lahjoita Punaisen Ristin verkkosivujen kautta
• Lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499 (20 €)
• MobilePayllä numeroon 10900
• Soita numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm)
• Lahjoita suoraan tilille OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186.
• Suomen Punainen Risti ei toimita Ukrainaan vaate- tai tavaralahjoituksia. Mikäli haluat lahjoittaa vaatteita tai tavaraa Punaisen Ristin Konttiin, lahjoitukset käsitellään tavalliseen tapaan. Kontin tuloksesta 1/3 ohjataan katastrofirahastoon, 2/3 auttamistyöhön Suomessa.

Liigacupin puolivälierä SJK – HIFK pelataan Seinäjoen Wallsport Areenalla lauantaina 5.3. klo 14.45. Sisäänpääsy kaikilla SJK:n kausi- ja seurakorteilla sekä osakaskorteilla. Lisäksi lippuja myydään portilla hintaan 12€. SJK ei takaa kaikkien kausikorttilaisten sisäänpääsyä, sillä Wallsport Areenan yleisökapasiteetti on rajallinen. Koronarajoituksia ei ole tapahtumassa voimassa. Sisäänpääsy tulojärjetyksen mukaan, ja ovet aukeavat klo 13.45. Ottelun voittaja kohtaa Liigacupin välierässä FC Hongan. Voit lukea lisää ottelusta sekä sen järjestelyistä torstai-iltaan mennessä SJK:n sivuille tulevasta otteluennakosta.