123 456 7890

SJK Akatemia ja SJK kohtaavat toisensa Suomen cupin 5.kierroksen ottelussa keskiviikkona 25.5. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Ottelun voittaja etenee Suomen cupin 6.kierrokselle ja se peli pelataan siten ratkaisuun saakka. Otteluun pääsee molempien joukkueiden kaikilla kausi-, osakas ja seurakorteilla. Ennakkoliput ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Opiskelijat ja alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. 

Ottelussa on auki Pääkatsomo ja Kannattajapääty. Pääkatsomon mustat penkit ovat varattuna vain osakkaille. Portit ja palvelut, sekä tapahtuma-areena aukeavat klo 17:00. Tapahtuma-areenalla on tässä ottelussa auki ennen ottelua ja sen aikana yksi juoma- ja ruokapiste, sekä DJ nostaa tunnelmaa ennen peliä. DJ jatkaa pelin jälkeen Carlsberg Sports Barissa. Myös Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 17:00 ja se palvelee myös ottelun jälkeen. Atria Lounge palvelee osakkaita normaalisti, mutta ruokaa ei tässä ottelussa siellä tarjota.

Ykkösessä pelaava SJK Akatemia eteni Suomen cupissa jatkoon, kaatamalla ensin OLS:n Oulussa ja sitten Vasa IFK:n Vaasan Fennia Areenalla. Veikkausliigassa pelaava SJK puolestaan aloittaa Suomen cupin vasta nyt 5.kierrokselta, saatuaan eurojoukkueena yhden kierroksen etua. Muut Veikkausliiga-joukkueet tulivat mukaan jo kierrosta aiemmin. Suomen cupin sääntöjen mukaan, saman seuran joukkueet tai seurat, joilla on keskenään yhteistyö- tai farmisopimus, asetetaan automaattisesti vastakkain. Siten SJK joutuu kohtaamaan heti oman akatemiajoukkueensa. Ottelu on virallisesti alempisarjalaisena SJK Akatemian kotiottelu. Vain toinen joukkueista etenee jatkoon tältä kierrokselta, ja siten keskiviikon kamppailussa ratkaisua haetaan tarvittaessa rangaistuspotkukilpailulla. Jatkoon menijän vastustaja Suomen cupin 6.kierrokselle, selviää ensi viikolla arvonnoissa ja runkopäivä sille kierrokselle on 15.6. Ensi viikolla arvotaan myös mahdolliset otteluparit 29.6. pelattaviin Suomen cupin puolivälieriin. Suomen cupin finaali pelataan 17.9. Helsingin Olympiastadionilla.

Meille Akatemiassa tämä peli on aika hauska sekä samalla tietenkin haastava ja innostava. Tiedämme vastustajan todella hyvin, olemme pelanneet heitä vastaan monta kertaa ja tunnemme jokaisen pelaajan, miten kovaa laatua siellä on. Tämä ottelu antaa meille täyden vapauden tehdä omia juttuja vapaasti, ilman paineita. Me haluamme näyttää, että pystymme haastamaan heidät, ja pystymme siten auttamaan heitä menemään joukkueena eteenpäin sekä menestymään tällä kaudella, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Voimme nauttia pelistä täysin rinnoin, ja pistää kaiken peliin, olla erittäin hyökkääviä ja aktiivisia. Käy tässä ottelussa miten vaan, olemme esiintyneet jo loistavasti tässä cupissa. Pelaaminen omaa edustusjoukkuetta vastaan, on vain innostavaa kaikin puolin. Tämä antaa myös kaikille meidän pelaajillemme mahdollisuuden näyttää mitä he osaavat, näyttää omia tulevia sarjapelejä, ja edustusjoukkuetta varten. 

Olemme kaikki tästä pelistä erittäin innoissamme, ja toivommekin, että koko Seinäjoki tulee paikalle kannustamaan molempia joukkueita sekä näkevät erittäin viihdyttävän ottelun, Page päättää. 

Parissa viime pelissä SJK:n mukana Veikkausliigassa ollut Samson Ebuka, on jo pelannut SJK Akatemian mukana Suomen cupissa.

Keskiviikon ottelussa Seinäjoen väki pääseekin näkemään kerralla suuren osan SJK:n pelaajia. Suomen cupissa pelaajat saavat edustaa vain yhtä joukkuetta kilpailussa, ja siten kaikki ne pelaajat, jotka ovat jo pelanneet Suomen cupissa SJK Akatemian kanssa, ovat lukittuja SJK Akatemiaan, eivätkä he voi edustaa SJK:ta Suomen cupissa. SJK voi toki ottaa mukaan pelaajia, jotka eivät ole vielä kilpailussa pelanneet. Yksi semmoinen on SJK U17-joukkueen Eemeli Honkola, joka on nostettu tälle viikolle mukaan harjoittelemaan edustuksen kanssa. Honkola johtaa B-nuorten SM-sarjassa maalipörssiä 18:sta maalillaan ja hän teki viime lauantain pelissä hattutempun Herculeksen verkkoon. 17-vuotias Honkola saatetaan siten nähdä SJK:n mukana keskiviikkona SJK Akatemiaa vastaan. Honkola teki miesten pääsarjadebyyttinsä viime kaudella Kakkosessa SJK Akatemian mukana. 

Onhan tämä hieman erikoista, sillä et näe missään muualla maailmassa tämmöistä, että saman seuran joukkueet kohtaavat. Voisimme pelata toisiamme vastaan periaatteessa koska vaan. Jos joukkueet voivat osallistua kilpailuun, olisi hyvä, että he saisivat silloin myös pelata vapaasti niin pitkälle kilpailussa, kuin se on mahdollista, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez heti alkuun. 

Harmillista on, että yleensä näillä alkukierroksilla voisimme antaa juuri mahdollisuuksia nuorille lupaaville Akatemian pelaajille, mutta nyt se ei onnistu. Mutta tämä on mitä on, ja valmistaudumme tähän peliin kuin mihin peliin tahansa. Analysoimme kaiken tekemämme ja vastustajan samalla tavoin kuin minkä tahansa ottelun alla. Kuten olemme nähneet muualla, näissä peleissä voi käydä myös huonosti, ja me haluamme olla varmoja, että mitään sellaista ei pääse tapahtumaan meille, muistuttaa Gómez.

Meille Suomen cup on kuitenkin tärkeä kilpailu. Tiedämme miten hienosti SJK Akatemia on pelannut, ja miten hyvä joukkue se on. Haluamme hoitaa tämän ottelun ja samoin tulevan viikonlopun ottelun, ja päättää tämä jakso hienosti.

Haluamme hyvän esityksen pelistä, sillä olemme hyvässä iskussa juuri nyt ja haluamme sen jatkuvan, päättää Gómez. 

Suomen cupin ottelu SJK Akatemia – SJK OmaSp Stadionilla keskiviikkona 25.5. klo 18:00. Liput SJK Storesta tai Lippu.fi-kanavista. Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta ja ottelun selostaa Oskari Koski. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään keskiviikkona klo 13:00 mennessä. 

SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran kotiottelun tulevana sunnuntaina, ja se on samalla Ykkösen kärkikamppailu, kun sarjaa johtava Gnistan saapuu OmaSp Stadionille. Ottelu alkaa klo 18:30. Liput SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. 

SJK puolestaan matkustaa lauantaiksi AC Oulun vieraaksi Veikkausliigassa. AC Oulu – SJK alkaa lauantaina 28.5. klo 17:00 ja se näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Ottelun jälkeen Veikkausliiga jää maajoukkuetauolle, ja seuraavan kerran SJK pelaa OmaSp Stadionilla lauantaina 18.6. klo 17:00, kun FC Inter saapuu vieraaksi. Ottelu on samalla jälleen Superlauantai, ja illan esiintyjistä tiedotetaan lisää myöhemmin tällä viikolla. 

Löydät molempien joukkueiden tulevat ottelut SJK:n nettisivuilta, ottelut-kohdasta.