123 456 7890

5-1 vierasvoitto GBK:sta nosti SJK Akatemian Kakkosen C-lohkon kärkeen. SJK Akatemia täydensi samalla voitollaan SJK:n koko seuran täydellisen viikonlopun, kun ensin lauantaina edustusjoukkue kaatoi FC Hongan ja nousi Veikkausliigassa neljänneksi, ja sunnuntaina päivällä SJK U17 aloitti oman sarjakautensa murskavoitolla. Kokkolassa voittomaali syntyi jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta lopullinen niitti pelille tuli vasta viimeisen 20 minuutin aikana. SJK Akatemia pelaa ensi sunnuntaina 6.6. klo 18:30 OmaSp Stadionilla, ja silloin vieraaksi saapuu Vasa IFK.

1-5 85 min Joonas Sundman

SJK Akatemia sai otteluun hyvin alun ja se sai useamman erikoistilanteen GBK:n päädyssä. Ensin muutaman vapaapotkun ja kulman, ja lopulta kuuden pelatun minuutin jälkeen rangaistuspotkun, kun Denys Oliinyk kaadettiin. Oliinyk teki itse siitä myös avausosuman. Oliinyk huilasi edustusjoukkueen lauantain ottelun, ja halusi mennä auttamaan SJK Akatemiaa ja pitämään samalla yllä pelituntumaa.

Toinen maali syntyi, kun pallo pelattiin ensin boksiin takatolpalle, mutta sitä ehti GBK pelaajat purkamaan. Pallo tuli kuitenkin boksin sisäpuolella odottaneelle Valentín Gascille, joka tälläsi sen taka-alakulmaan.

Jonkin aikaa näytti jo siltä, että SJK Akatemia menee menojaan, mutta GBK puolusti koko joukkueen voimin ja SJK Akatemian peli meni kenties hieman pieneen tilaan ja kikkailuksi. GBK tulikin vielä mukaan erikoistilanteesta. Pallo pelattiin kaukaa keskialueelta lähteneestä vapaapotkusta SJK Akatemian boksiin, missä kokenut Petteri Jokihaara voitti pääpallon ja puski pallon maaliin.

SJK Akatemia sai vielä ennen taukoa pari erikoistilannetta ja hieman painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta 1.puoliaika päättyi 1-2 lukemissa.

Toisella puoliajalla SJK Akatemia hallitsi, ja loi tilanteitakin, mutta viimeistely ontui. GBK puolestaan oli vaarallinen muutamissa harvoissa vastahyökkäyksissä. 64.peliminuutilla Oliver Günes kaadettiin noin kolmessa kymmenessä metrissä ja SJK Akatemia sai vapaapotkun. Siitä Valtteri Olsbon keskitys tuli maalin eteen Kingsley Oforille hyvään paikkaan, mutta tämän puskun nappasi GBK:n maalivahti syliinsä.

Lopulta, kun pelattiin jo 72. peliminuuttia, sai SJK Akatemia vapauttavalta tuntuneen 1-3 maalin. Siinä ensin Oliinyk toi pallon laidasta boksin rajalle, ja antoi sen Gascille boksin sisään pilkun kohdille. Tämä siirsi pallon sivuun, vapaaseen paikkaan ehtineelle Kingsley Oforille, joka nosti pallon verkkoon. Samantien kun peliä jatkettiin, pääsi GBK jälleen vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta William Rosenlöf tuli hyvin vastaan maaliltaan ja torjui yrityksen.

SJK Akatemia tappoi GBK:n vastarinnan lopullisesti 1-4 maalilla, jonka kapteeni Georg Westerlund pääsi laittamaan rangaistuspotkusta. Vielä vähän ennen loppua Joonas Sundman nousi puolustuksesta pallon kanssa mukaan hyökkäykseen, ja antoi pallon laitaan Oliinykille. Oliinykin keskitys tuli Sundmanin päähän maalin eteen, ja pallo siitä varmasti maaliin. Loppuluvut 1-5 vei samalla SJK Akatemian Kakkosen C-lohkon kärkeen.

SJK Akatemia: William Rosenlöf MV, Kaarlo Rintamäki, Joel Laitinen, Joonas Sundman, Valtteri Olsbo (87’ Antti Takala), Robbie Malolo (65’ Tuukka Pahkala), Valentín Gasc, Oliver Günes (87’ Endrit Rrustemi), Denys Oliinyk, Kingsley Ofori (80’ Topias Uusi-Autti) ja Georg Westerlund (87’ Daniel Säily).