123 456 7890

SJK kuittasi viime viikon kirvelevän tappion HJK:lle viime hetkillä, ottamalla nyt itse voiton 90.minuutin maalilla. Maalintekijänä oli Emmanuel Ledesma, joka prässäsi pallon keskialueella itselleen ja juoksi yksin läpi koko Hongan puoliskon. Voitto maistui todella hyvältä viime viikon pettymyksen jälkeen. Samalla SJK nousi Veikkausliigassa neljänneksi, vain parin pisteen päähän kärkisijoista. SJK:n seuraava ottelu on torstaina 10.6. klo 18:30, kun Seinäjoen OmaSp Stadionille saapuu KuPS. Viiden pelatun pelin jälkeen KuPS on SJK:n takana yhdellä pisteellä. SJK – KuPS peliin saadaan katsomoihin ensimmäistä kertaa myös katsojia normaalisti, uusien koronaohjeistuksien mukaisesti. Ennakkoliput tulevat myyntiin maanantaina 31.5. klo 10:00 Lippu.fi-kanaviin ja Epstorin SJK Storeen.

EDIT: KuPS hävisi FC Hakalle lauantaina, ja kun HIFK hävisi Interille suurinumeroisesti, nousi SJK neljänneksi. KuPS on pelannut pelin enemmän ja on pisteen päässä SJK:n takana, ennen keskinäistä kohtaamista.

FC Honka – SJK 0-1 (0-0)
0-1 90 min Emmanuel Ledesma

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun molemmat joukkueet saivat nopeasti hyökkäykset aikaan. SJK kuitenkin jatkoi vauhdin pitämistä ja sai aikaan useamman tilanteen, joista seurauksena muutama kulma ja vetokin kohti maalia. Paras paikka syntyi 22. minuutin jälkeen, kun ensin Cristhian Valencia pääsi koittamaan lähietäisyydeltä kulman jälkeen. Ja kun Honka purki pallon ulos boksista, pääsi vielä Jude Arthur vetämään kaukaa. Hongan Tim Murray kuitenkin venytti kätensä vedon eteen.

Kun SJK jatkoi hyvää hyökkäyspeliä ja puolusti tiiviisti, pysyi peli ensimmäisen puolituntia Hongan päädyssä. Jake Jervis toi hyvin palloa pariin kertaan vasenta laitaa ylös ja vetopaikkoja syntyi.

Puoliajan loppua kohden peli kuitenkin hieman tasaantui, ja Honka sai pari vaarallista erikoistilannetta. 40 minuutin kohdilla Ville Tikkanen sai Hongan hyökkääjä Jean-Marie Dongoulta muutaman potkun nilkoille pallontavoittelussa, ja joutui tulemaan vaihtoon. Kokonaisuutena kuitenkin puoliaika mentiin SJK:n kontrollissa, vaikka maaleja ei nähtykään. Jesse Öst ei SJK:n maalilla joutunut kertaakaan torjuntatöihin, kun Murray torjui kolme kertaa.

Toisen puoliajan alussa SJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta, ja siitä Pyry Hannola laukoi kovaa pystypuuhun.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia, sai Honka pystysyötöllä tilanteen Demba Savagelle. Savagen rinnalla juoksi Matias Vainionpää, ja kun pallo karkasi Savagen ulottumattomiin, hän koitti kalastella rangaistuspotkua kaatumalla maahan. Erotuomari ei tähän kuitenkaan mennyt ja peliä jatkettiin maalipotkulla. Muutama minuutti tuon jälkeen, Jude Arthur loukkasi itseään laidalla pallontavoittelussa Honka-pelaajan kanssa, ja joutui tulemaan hetken päästä vaihtoon.

Tunnin kohdalla Hongan Duarte Tammilehto repi Lepistön kumoon painiotteella ja SJK sai vapaapotkun aivan kuudentoista kulmalta. Siitä Emmanuel Ledesma antoi hyvän vaparin maalin eteen, ja pallo pomppasi takatolpalle Lepistöä kohti. Lepistö ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa palloon ja peli jatkui Hongan maalipotkulla.

Vaihtojen myötä peli meni hieman sekavaksi. SJK:n syötöt eivät löytäneet enää kohteitaan, ja Honka pääsi luomaan muutamia tilanteita. Kumpikaan ei päässyt kuitenkaan luomaan varsinaista vaaraa toisen maalille.

80. minuutin kohdalla SJK sai ensin kulmapotkun, josta ei saatu tilannetta aikaan. Mutta sen jälkeen Ledesma vaihtoi puolta toiselle laidalle, ja siellä Rodrigo Arciero pääsi vetämään. Veto meni vain hieman yli maalin. SJK otti kuitenkin samalla kontrollin takaisin itselleen.

Pari minuuttia ennen loppua, Honka sai hieman yllättäen paikan, kun pallo pomppi maalin eteen, siellä aivan vapaana olevalle Demba Savagelle. Savage veti kuitenkin rehdisti pallosta ohi, ja SJK selvisi näin säikähdyksellä.

Lopulta SJK pääsi piinasta, kun Emmanuel Ledesma prässäsi pallon Hongan Nasiru Banaheneltä omalla puoliskolla, keskiympyrän kaarella, ja pääsi karkuun. Ledesma juoksi läpi koko Hongan puoliskon täysin yksin ja sijoitti pallon ohi Tim Murrayn.

Vielä loppuhetkillä nähtiin pientä draamaa, kun Hongan Juan Alegria lensi ulos suoralla punaisella, kun pelattiin jo viidettä lisäajan minuuttia. Alegria pukkasi Cristhian Valenciaa kasvoihin. Ottelu päättyi tuon tilanteen jälkeen.

Matias Vainionpää ja Lucas Kaufmann pallokamppailussa. Raportin kuvat Juhani Järvenpää.

Eipä sitä paljoa paremmalta voisi maistua, totesi SJK:n puolustaja Matias Vainionpää Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

– Toinen puoliaika oli vähän nihkeämpi, mutta oli kyllä huikea fiilis kun Manu Ledesma pääsi tekemään maalin. Onneksi peli päättyi näin. Viime viikolla tilanne oli meille toisinpäin pelin lopussa, niin oli kiva kääntää tämä nyt itselle tällä tavoin lopussa, Vainionpää jatkoi.

Ehdottomasti tärkeä pisteet oli, ja tiedettiin se ennen matsia jo, että emme hyväksy muuta kuin voiton tästä matsista. Oli hieno nähdä kuinka koko joukkue taisteli ja tottakai tästä on nyt hyvä lähteä rakentamaan eteenpäin. Osa joukkueesta pääsee pitämään paripäivää lomaa, ja itse menen painamaan vähän lisää hommia, päätti Vainionpää, joka lähtee suoraan pelin jälkeen Suomen U21-maajoukkueen mukaan.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Ville Tikkanen (40’ Matias Vainionpää), Cristhian Valencia, Rodrigo Arciero, Murilo, Jude Arthur (58’ Nooa Laine), Pyry Hannola, Jake Jervis, Gustaf Backaliden (58’ Emmanuel Ledesma) ja Joonas Lepistö (85’ Ariel Tuco Ngueukam).