123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho nimittää päävalmentajakseen joulukuussa takaisin valmennusryhmään palanneen Toni Lehtisen.

SJK kertoi joulukuussa, että skotlantilainen Stevie Grieve ottaa vetovastuun edustusjoukkueen valmennuksesta. Grievellä ei kuitenkaan ole Veikkausliigan lisenssiehdoissa vaadittua UEFA Pro -lisenssiä tai jo alkanutta siihen tähtäävää koulutusta, joka vaaditaan päävalmentajan tehtävään. Suunnitelmana oli, että Grieve voi aloittaa koulutuksen ennen kauden alkua siten, että lisenssiehdot täyttyvät. Koulutukseen soveltuvaa mahdollisuutta ei kuitenkaan löydetty laajasta kartoituksesta huolimatta.

–Ennakoimme nykytilanteen mahdollisuuden jo aiemmin, ja olemme valmistautuneet siihen etukäteen. Asiat eivät aina mene kuten haluamme, mutta tämä mukautustoimenpide ei vaikuta suuresti päivittäiseen tekemiseemme – pyrkimykseen pärjätä kilpailuissa ja kehittää pelaajia, sanoo Seinäjoen Jalkapallokerhon tekninen johtaja Richie Dorman.

Edustusjoukkueen valmennusryhmään kuuluva Toni Lehtinen täyttää lisenssiehdoissa vaaditut UEFA Pro -vaatimukset, ja täten hänet nimitetään päävalmentajaksi. Lehtinen palasi Seinäjoen Jalkapallokerhoon takaisin Jyväskylän JJK:n päävalmentajan roolista joulukuussa. Toni Lehtinen on aiemmin toiminut SJK Akatemian vastuuvalmentajana ja lisäksi hän on tehnyt pitkän uran pelaajana. TP-Seinäjoen kasvatti Lehtinen on pelannut yli 200 ottelua Veikkausliigassa, ja hänen edustamiaan seuroja pääsarjassa SJK:n lisäksi ovat FC Haka ja IFK Mariehamn. Stevie Grieven tavoin Toni Lehtisellä on vankka kokemus nuorten pelaajien kehittämisestä, joka palvelee SJK:n pelaajastrategiaa.

–Olen tietenkin onnellinen ollessani takaisin Seinäjoella ja päästessäni tekemään töitä edustusjoukkueen kanssa. On kunnia että saan jatkossa olla seuran ja edustusjoukkueen kasvot julkisuudessa, sanoo päävalmentaja Toni Lehtinen.

Myös Stevie Grieve jatkaa suunnitelman mukaisesti merkittävässä roolissa edustusjoukkueen valmennusryhmässä. SJK pyrkii löytämään ratkaisun, jossa Grieve voi aloittaa UEFA Pro -koulutuksen mahdollisimman nopealla aikataululla.

Sekä Lehtisen että Grieven sopimukset kattavat kaudet 2024 ja 2025.

SJK:n edustusjoukkueessa jatkavat työtään myös huoltaja ja joukkueenjohtaja Pekka Lehtinen, maalivahtivalmentaja Luis Fernando, fysiikkavalmentaja Risto-Matti Toivonen sekä fysioterapeutti Tiitus Lehtinen.

SJK pelaa harjoitusottelun Viron Paide Linnameeskondia vastaan Wallsport Areenalla lauantaina 13.1. klo 19:45. Cramo tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn otteluun (max. 500 katsojaa).