123 456 7890

SJK Akatemian Ykkösessä pelannutta joukkuetta kaudella 2023 menestyksekkäästi valmentanut 36-vuotias skotlantilainen Stevie Grieve siirtyy edustusjoukkueen valmennukseen ja ottaa vetovastuun veikkausliigajoukkueen aloittaessa harjoituskautensa joulukuussa.

–Stevie suoriutui viime kaudella ilmiömäisesti ja hän on kaikilta osin sopiva palanen strategiaamme ja toimintatapoihimme. Hänen ominta aluettaan on nuorten pelaajien kehittäminen sekä aggressiivinen hyökkäävä jalkapallo. Tätä haluamme myös edustusjoukkueeltamme Veikkausliigassa. Alamme näkemään viitteitä valmentajiemme kehityspolun toimivuudesta ja siitä, miten valmentajat voivat systeemissämme edetä, sanoo Seinäjoen Jalkapallokerhon tekninen johtaja Richie Dorman.

SJK jatkaa työtä valmennusryhmän rakentamiseksi ja kehittämiseksi siten, että Veikkausliigan lisenssiehtojen vaatimukset tulevat täyttymään myös valmennuksen osalta. Stevie Grievellä ei tällä hetkellä vielä ole UEFA Pro -lisenssiä, joka vaaditaan UEFA:n alaisen pääsarjajoukkueen vakituiselta päävalmentajalta. SJK auttaa Grieveä aloittamaan vaadittuun lisenssiin tarvittava koulutus mahdollisimman pian.

–Teemme nyt töitä sen eteen, että täytämme Veikkausliigan lisenssiehdot tavalla, joka mahdollistaa Stevien osaamisen hyödyntämisen edustusjoukkueessamme, kertoo Dorman.

Toni Lehtinen siirtyy Jyväskylän JJK:n päävalmentajan roolista Seinäjoen Jalkapallokerhon valmentajaksi. Grieven tavoin aiemmin SJK Akatemian valmentajana toiminut Toni Lehtinen muistetaan myös pelikentiltä. TP-Seinäjoen kasvatti Lehtinen on pelannut yli 200 ottelua Veikkausliigassa, edustaen pääsarjassa FC Hakaa ja IFK Mariehamnia ennen kotiinpaluutaan Seinäjoen Jalkapallokerhoon kausille 2014–2016. Peliuran jälkeen hän valmensi SJK:ssa monia eri joukkueita ennen siirtymistään Jyväskylään.

Stevie Grieven edustusjoukkueeseen siirtymisen myötä Arttu Aromaasta tulee SJK Akatemian Ykkösliigassa kaudella 2024 pelaavan joukkueen vastuuvalmentaja. 28-vuotias Jalasjärvellä syntynyt Arttu Aromaa on niin ikään entinen SJK-pelaaja.

Valmentajien joukkoon liittyy Niko Hasa, joka ottaa vastuulleen Kakkosessa pelaavan SJK Akatemia 2:n valmentamisen sekä Kuortaneen Jalkapallolukion kehittämiseen liittyvät asiat. Aiemmin myös TPV:ssä ja Ilveksessä valmentanut 30-vuotias Hasa on viimeksi valmentanut FC Hongan U17-joukkuetta sekä ollut mukana Ilveksen miesten edustusjoukkueen ja naisten reservijoukkueen valmennuksessa.

Englantilainen Ash Civil ottaa vastuulleen pelaajien tukemisen siirtymävaiheessa SJK Akatemia 2 -joukkueesta SJK Akatemian Ykkösliigassa pelaavaan joukkueeseen. Lisäksi hän tulee toimimaan seuran talenttivalmentajana, jonka toimenkuvaan kuuluu yksilöllisempää henkilökohtaista pelaajavalmennusta. 32-vuotias Civil on viimeksi toiminut TPV:n päävalmentajana. Sitä ennen hän on ehtinyt kartuttamaan kokemusta Islannista sekä useista seuroista Englannista.

SJK ja osa viime kauden taustaryhmien jäsenistä käyvät vielä neuvotteluja jatkoon liittyen. SJK tiedottaa valmennuskokonaisuuden rakentumisesta sekä joukkueiden toiminnasta ja keskinäisestä vuorovaikutuksesta lisää tammikuussa.

Artikkelia muokattu 4.12. klo 10:01: Ash Civilin valmennustaustaa tarkennettu/korjattu.