123 456 7890

Lupaava laitapuolustaja Sami Sipola, siirtyy kauden mittaisella lainasopimuksella Ykkösessä pelaavan RoPS:n riveihin. SJK Akatemia puolestaan kohtaa sunnuntaina harjoitusottelussa Närpes Kraftin OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana livestreamina.

19-vuotias Sami Sipola on Suomen poikamaajoukkueiden pelaaja ja valmistunut SJK:n jalkapallolukiosta. Sipola on syntynyt Oulussa ja siirtyi kasvattajaseurastaan OLS:sta SJK:n akatemiaan sekä jalkapallolukioon kaudeksi 2018. Sopimus SJK:n kanssa jatkuu edelleen, joten Sipola lähtee nyt hakemaan RoPS:n mukana tärkeitä peliminuutteja Ykkösestä ja palaa SJK:n riveihin kauden jälkeen.

– Tosi hyvin mielin lähden sinne ja on todella kiva päästä pelaamaan taas tällä kaudella kovia pelejä. Tarkoituksenani on pelata RoPS:ssa tosi vahva kausi ja sitten tulla takaisin ottamaan paikka edustusjoukkueesta, kommentoi Sami Sipola siirtoa.

Viime kaudella 2020 Sipola pelasi SJK Akatemian mukana Ykkösessä 20 ottelua ja onnistui maalinteossa kertaalleen, sekä antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Sitä edellisellä kaudella 2019, Sipola pelasi SJK Akatemian kanssa Kakkosessa kaikkiaan 25 ottelua. Debyytti SJK:n edustuksessa virallisissa otteluissa on vielä tekemättä.

Meille tärkeintä on pelaajien kehittyminen pidemmällä tähtäimellä, emmekä halua itsekkäästi ajatella vain tämän hetken joukkueen etua, ja voittojen hakemista. Niissä olisimme ehdottomasti tarvinneet Samia tulevalla kaudella, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja ja akatemian johtaja Brian Page.

Mutta Samin oman kehittymisensä kannalta on nyt ehdottomasti tärkeää saada hänelle pelejä hyvällä sarjatasolla, joka laittaa hänet hyvään testiin. Olemme keskustelleet RoPS:n valmennusryhmän kanssa, ja uskomme, että he pystyvät auttamaan Samia, ottamalla huomioon hänen taitonsa, vahvuutensa sekä ne kehityskohteet, joissa näemme hänellä vielä tarvetta kehittyä entisestään.

– Siksi meille tämä siirto on erinomainen Samin kehityksen kannalta, ja tulevaisuudessa kun hän palaa tänne, uskomme, että hän on askeleen lähempänä pelaajapolulla kohti edustusjoukkuettamme, Page jatkaa.

Sunnuntaina klo 13:15 SJK Akatemia – Närpes Kraft

SJK Akatemia kohtaa sunnuntaina harjoitusottelussa Närpiön Kraftin. Ottelu pelataan sunnuntaina 28.3. klo 13:15 OmaSp Stadionilla ilman yleisöä. Ottelusta on kuitenkin maksullinen livestream, jonka voit hankkia tästä linkistä. Hinta on 4,90€ ja se menee palvelun tuottajalle.

Me emme tunne tällä hetkellä kovinkaan hyvin Kraftin joukkuetta, mutta halusimme saada tähän väliin pelin oman sarjatasomme joukkuetta vastaan. Olemme pelanneet talven aikana kovia otteluita muun muassa cupissa, ja olemme kohdanneet Ykköseen valmistautuvan Jaron pariin kertaan, viimeksi viime viikonloppuna, joten halusimme nyt saada pelin joukkuetta vastaan, joka on enemmän meidän tasoamme, kertoo vastuuvalmentaja Brian Page.

Olemme tällä hetkellä kauteen valmistautumisessa siinä vaiheessa, että haluamme antaa peliaikaa mahdollisimman monelle pelaajalle. Siksi varmaankaan kaikki pelaajat eivät pelaa koko ottelua. Mentaalisesti ja fyysisesti olemme kuitenkin hyvässä tilanteessa juuri nyt. Tässä pelissä näemme, missä menemme, kun kohtaamme oman sarjatason joukkueen. Samalla me tietenkin lähdetään aina hakemaan voittoa ja kehittämään omaa peliämme entisestään.

Meillä ei ole myöskään tässä pelissä mukana edustusjoukkueen pelaajia, ja itseasiassa osa meidän nuorista pelaajista on tällä viikolla harjoitellut kovaa edustusjoukkueen mukana, joten he saattavat olla sivussa tästä ottelusta. Se taas avaa mahdollisuuksia muille pelaajille. Mukana on kuitenkin testipelaajana ghanalainen Kingsley Ofori, joka on 19-vuotias laitapelaaja. Hän on harjoitellut kanssamme tämän viikon ja on vaikuttanut oikein hyvältä pelaajalta, kertoo Page lopuksi.

Sunnuntain vastustaja Kraft

Sunnuntaina vastaan tuleva naapuriseura Kraft, pelaa alkavalla kaudella Kakkosessa, samassa C-lohkossa SJK Akatemian kanssa. Kraft on nousijajoukkue, sillä se voitti viime kauden päätteeksi oman karsintalohkonsa Kolmosessa. Joukkue ei osallistunut talven Kakkosen Cupiin.

Joukkuetta valmentaa Peter Sundlin, ja vaikka joukkue koostuu pääosin varsin nuorista pelaajista, on mukana muutamia kokeneita pelaajia, joilla on pelejä korkeammiltakin sarjatasoilta. Kuten keskikenttäpelaajat Muhamed Omic, Kim Böling ja Kakhaber Samsonia, puolustaja Jens Nygård ja maalivahti Karl-Philip Eriksson.

Jo 43-vuotias Jens Nygård on Kraftin ryhmän kokenein pelaaja, jolla on Veikkausliigapelejäkin vyöllään VPS:n riveissä yli 150. Myös Kim Bölingillä on tilillä yli 50 Veikkausliigan ottelua. Georgialainen, 34-vuotias laitapelaaja Kakhaber Samsonia on tuttu kaudelta 2013, kun hän pelasi AC Kajaanin paidassa Ykkösessä kaudella SJK:ta vastaan. Samsonia edusti AC Kajaania muutenkin seuraa pitkään, siirtyen Kraftiin kaudeksi 2017. Keskikentän keskustassa puolustavassa roolissa pelaa 35-vuotias bosniaherzegovinalainen Muhamed Omic, jolla on kotimaansa kakkossarjan mestaruus sekä Serbian kakkosarjan mestaruus. Omic on Nygårdin ohella joukkueen kokeneimpia pelaajia ja takana on useita vuosia balkaninalueen sarjoissa.

Harjoitusottelu SJK Akatemia – Närpes Kraft suorana tästä linkistä. Lähetys alkaa sunnuntaina noin klo 13:10 ja ottelu klo 13:15. Tervetuloa seuraamaan.