123 456 7890

SJK ja 26-vuotias puolalaishyökkääjä Rafał Wolsztyński, ovat tehneet pelaajasopimuksen, joka kestää kesäkuuhun 2022. Sopimus sisältää option. Siirron ehtona on kansainvälisten pelaajasiirtomenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan.

Puolan pääsarjassa urallaan 10 peliä pelannut Wolsztyński siirtyy Seinäjoelle Puolan toisella sarjatasolla pelanneesta Arka Gdyniasta vapaalla siirrolla. Hän saapui Seinäjoelle keskiviikkona, ja sopimus syntyi torstaina iltapäivällä kaikkien tarvittavien testien jälkeen. Wolsztynski liittyy joukkueen mukaan perjantaina. Myöhemmin häntä seuraa Seinäjoelle hänen vaimonsa sekä 2- ja 3-vuotiaat tyttärensä.

Olen aloittanut urani Puolassa pelaamalla aika isoissa seuroissa, ja edennyt urallani askel askeleelta kohti tavoitteitani. Tämä on kuitenkin nyt itselleni vasta ensimmäinen kerta, kun tulen pelaamaan Puolan ulkopuolella. Uskon, että tämä on uralleni hyvä askel, sillä SJK pelaa maansa pääsarjassa. Edellinen seurani Puolassa ei pelannut pääsarjassa, ja siksi koen, että tämä on itselleni askel ylöspäin, sanoo SJK:n uusi hyökkääjä Rafał Wolsztyński.

Haluan todella näyttää SJK:n kannattajille osaamiseni ja taitoni, sekä tehdä sukunimeni täällä tunnetuksi. Samalla uskon, että tätä kautta voin joskus tulevaisuudessa päästä vielä entistä isompiin sarjoihin. 

Olen kunnianhimoinen pelaaja. Omasta mielestäni parhaat ominaisuuteni on hyvä itseluottamus ja rohkeus, joten uskon sopeutuvani tänne hyvin. Ainakin ensivaikutelmani Suomesta on, että tämä on kaunis maa, päättää lempinimellä Rafa tunnettu Wolsztyński.

Voit tutustua Rafaan paremmin oheisesta videohaastattelusta.

Wolsztyński on urallaan edustanut Puolassa Górika Zabrea pääsarjassa sekä Puolan toisella sarjatasolla Widzew Lodzia ja Arka Gdyniaa. Kaikkiaan hänellä on ammattilaisuralta yhteensä 128 ottelua, joissa hän on iskenyt 35 maalia. Viime vuonna hän auttoi Widzewia sarjanousussa Puolan pääsarjaan yhdeksällä maalillaan ja kesäkuussa päättyneellä kaudella Arka sijoittui toisella sarjatasolla neljänneksi. Wolsztyński on pelannut viimeksi kuluvan vuoden kesäkuussa ja teki myös maalin kauden toiseksi viimeisessä ottelussa.

Rafa on vasenjalkainen vahva hyökkääjä. Uskon, että hän on hyvä vaihtoehto sekä sentteriksi että laidalle. Mutta tietenkin isoin odotus on, että hän tekee meille maaleja, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Olemme iloisia saadessamme Rafan mukaan joukkueeseemme. Hän antaa syvyyttä meidän hyökkäyspäämme vaihtoehtoihin, mikä on alue mitä olemme halunneet vahvistaa ennen kuin kausi siirtyy viimeiselle puoliskolle, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman. 

SJK:n lauantain kohtaaminen FC Hongan kanssa siirtyi pelattavaksi maanantaina 16.8. klo 18:30, viranomaisten määräämän karanteenin vuoksi. Osa SJK:n pelaajista on asetettu karanteeniin korona-altistumisten vuoksi. Seuraava vierasottelu on ensi viikon lauantaina, ja silloin SJK matkustaa Kotkaan KTP:n vieraaksi. Löydät SJK:n otteluohjelman nettisivujen Ottelut kohdasta.


Rafał Wolsztyński

Puolan Knurówissa 8. joulukuuta vuonna 1994 syntynyt Rafał Wolsztyński, on 180-senttinen hyökkääjä. Nyt 26-vuotias Wolsztyński on aloittanut jalkapallon aikoinaan yhdessä kaksoisveljensä Lukaszin kanssa kotikaupunkinsa Concordiassa, mutta siirtynyt 15-vuotiaana Górnik Zabrzen akatemiaan yhdessä veljensä kanssa.

Wolsztyńskin ensimmäinen ammattilaisseura Górnik, on historiassaan yksi Puolan menestyneimpiä seuroja, mutta vaikka Rafał pääsi siellä jo vuonna 2013 edustusjoukkueen mukaan, debyytti Puolan pääsarjassa syntyi vasta kaudella 2017-2018. Pääosin hän pelasi Górnikan reservijoukkueessa Puolan kolmostasolla sekä nuorisoakatemian joukkueissa. Maaleja kuitenkin syntyi mukavasti, ja hän pääsi edustusjoukkueen mukaan harjoittelemaan, sekä mukaan seuran harjoituspeleihin ja cupin-otteluihin. Debyytti edustusjoukkueen mukana syntyi jo toukokuussa 2014, kun Wolsztyński oli 20-vuotias, mutta debyytti pääsarjassa syntyi myöhemmin. Wolsztyński pelasi noina aikoina Górnikan reservijoukkueessa, sekä kahdella lainasopimuksella muissa seuroissa yhteensä 44 ottelua ja teki niissä 11 maalia.

Kaudella 2018-2019 Wolsztyński siirtyi Górnikista Widzew Lodzin riveihin, pelattuaan sitä ennen 10 pääsarjaottelua Górnikissa. Kaikissa Górnikin edustusjoukkueen virallisissa peleissä Wolsztyński pelasi yhteensä 16 ottelua, ja maaleja niissä syntyi 4.

Entinen pääsarjaseura Widzew Lodz oli tippunut rahavaikeuksien kautta aina Puolan kolmostasolle, 2.Ligaan, ja Wolsztyńskista tuli seuran ykköshyökkääjiä. SJK-väelle Widzew Lodz on tuttu keväältä 2011, jolloin tuolloin vielä Kakkosessa pelannut SJK kävi harjoitusleirillä Puolassa, ja kohtasi Lodzin reservijoukkueen harjoitusottelussa.

Kahden kauden aikana Wolsztyński teki Widzew Lodzin paidassa 43:ssa ottelussa 13 maalia ja antoi 6 maaliin johtanutta syöttöä. Widzev Lodz myös nousi kaudeksi 2020-2021 takaisin Puolan pääsarjaan. Wolsztynski auttoi tuossa merkittävästi, iskemällä 9 maalia nousukaudella. Wolsztyński ei kuitenkaan jatkanut Widzevissa, sillä Arka Gdynia huomasi Wolsztyńskin kyvyt, ja kiinnitti hänet seuraan kesken kauden 2020-2021.

Arka Gdynia pelasi sekin nyt Puolan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (1.Liga), ja oli tippunut edellisellä kaudella pääsarjasta. Seurassa oli rahavaikeuksia, mutta se oli juuri rakentanut uuden stadionin ja seura on yksi kannattajapohjaltaan suurimpia seuroja Puolassa. Valmentajat olivat vaihtuneet kevätkauden aikana ja Wolsztyński hankittiin seuraan kolmoshyökkääjäksi. Seuraan hankittiin myös Rafalin kaksoisveli Lukasz, joka pelasi Arkan keskikentällä.

Wolsztyński pääsi heti viime kaudella mukaan Arkan Puolan-cup menestykseen, kun joukkue pääsi aina finaaliin saakka, mutta hävisi finaalin Raków Częstochowalle. Wolsztyński ei kuitenkaan pelannut finaalissa tai välierissä. Arka sijoittui sarjassa vain neljänneksi, eikä noussut takaisin pääsarjaan. Wolsztyński pelasi kaudella 2020-2021 Arkan paidassa yhteensä 24 ottelua, teki niissä 3 maalia ja antoi 2 maaliin johtanutta syöttöä. Ensimmäisen maalinsa hän teki heti debyyttiottelussa, ja se oli voittomaali ottelun viime hetkillä, kun Wolsztynski tuli vaihdosta sisään. Valmentajien jälleen vaihduttua Arkassa, Wolsztyńskin peliaika jäi kauden loppupuolella kuitenkin vähiin, ja vaikka Wolsztyńskilla olisi sopimus myös juuri Puolassa heinä-elokuun vaihteessa alkaneesta uudesta kaudesta, on hän vapaa siirtymään SJK-paitaan.

Edellinen Wolsztyńskin pelaama sarjaottelu on Arka Gdynian kauden toiseksi viimeisessä ottelussa, 13. kesäkuuta 2021 Chobry Glogówia vastaan. Wolsztyński teki ottelussa myös maalin, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. Kaikkiaan tämän vuoden puolella virallisia pelejä on kertynyt 7.

Koko urallaan Wolsztyński on pelannut Puolan kolmella ylimmällä sarjatasolla yhteensä 128 ottelua, iskenyt niissä 35 maalia ja antanut 8 syöttöä. Seinäjoelle hän aikoo muuttaa yhdessä vaimonsa ja kahden alle kouluikäisen tyttärensä kanssa. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kuluvan kauden loppuun, sekä kauden 2022 kesäkuun loppuun saakka.  Sopimuksessa on myös seuran optio.