123 456 7890

Keskikenttäpelaaja Matej Hradecky ja hyökkääjä Ariel Tuco Ngueukam palasivat SJK-paitaan täksi kaudeksi. Molemmat valittiin samantien myös joukkueen kapteenistoon ja valinnan teki joukkueen pelaajat sekä valmennusjohto. Hradecky ja Tuco ovat myös erittäin pidettyjä pelaajia SJK:n kannattajien joukossa, sillä molemmat olivat voittamassa isoja asioita urallaan SJK:n kanssa jo aiemmin täällä ollessaan. Nyt molemmat uskovat, että hienot ajat palaavat Seinäjoelle muutaman heikommin menneen kauden jälkeen.

Nyt on hyvä fiilikset, kun kauden aloitus on tiedossa. Varsinkin kun pre-season on ollut niin pitkä ja on tuntunut, että kauden alku on siirtynyt koko ajan vain kauemmaksi ja kauemmaksi. Nyt avauspeli alkaa kuitenkin jo häämöttää, joten tosi positiivisilla fiiliksillä tässä on. Lauantaina oli harjoituspeli ja kauden alkuun on enää jotain parikymmentä päivää, kertoo Matej Hradecky.

Ennen lauantaita, olin viimeksi pelannut juuri täällä Seinäjoella viime kauden päätteeksi, joten siitä on jo vähän aikaa kun olen viimeksi pelannut, jatkaa Hradecky, viitaten viime kauden lopussa pelattuihin Ykkösen nousukarsintapelehin, joissa hän edusti TPS:aa. TPS nousi Veikkausliigaan, voittamalla KPV:n Seinäjoella pelatussa karsintaottelussa.

Viime kauden jälkeen Hradecky sopimus TPS:n kanssa kuitenkin päättyi ja hän aloitti neuvottelut mahdollisesta paluusta Seinäjoelle SJK:n paitaan. Sopimus syntyi SJK:n kanssa juuri ennen koronakriisin alkua, eikä hän ehtinyt siten pelata talvella otteluita SJK:n kanssa. Lauantaina 6.6. pelattu harjoituspeli FC Hakaa vastaan, oli siten hänelle ensimmäinen yli puoleen vuoteen.

Aivan älytöntä, toteaa Hradecky naurahtaen.

Mutta luulen, että itseasiassa tämä korona-aika on ollut ollut mulle vähän helpompaa, kuin muille, koska en ehtinyt vielä vetämään sitä ensimmäistä pre-seasonia. Liityin joukkueeseen maaliskuussa ja ehdin kaksiin joukkuetreeneihin, kunnes ne keskeytyivät. Me pidetiin ensin semmoinen noin viikon huili ja päätettiin, että jatketaan harjoituksia yksilöinä ja pienryhmissä ohjeistuksien mukaan. Nyt kun sitten ollaan päästy tämä viikko harjoittelemaan koko joukkueen kanssa, niin on ollut todella hyvä fiilis ja uskon, että kaikilla on todella hyvä fiilis nyt.

25-vuotias Matej Hradecky edusti SJK:ta aiemmin kausilla 2016 ja 2017, mutta loukkaantui vakavasti ja missasi koko kauden 2017 loukkaantumisen vuoksi. Ennen sitä hän oli SJK:n mukana voittamassa Suomen Cupia sekä pronssimitaleita ja nousi mukaan Suomen A-maajoukkueeseen, jossa pelasi vielä tammikuussa 2017 harjoitusotteluita.

Kaikki tuntuu täällä nyt oikeastaan taas ihan samanlaiselta, kuin silloin 2016, kun tulin SJK:hon. Todella ammattimaista toimintaa. Keskitytään kaikkiin pikku yksityiskohtiinkin huolella ja pyrimme saamaan kaikista parhaan mahdollisen irti, kuvailee Hradecky

Valmentajat ovat minulle erittäin hyvin sopivia, ja he keskittyvät siihen, että mitkä asiat ovat eniten hyödyksi joukkueelle ja pelaajalle. Myös pelityyli jota he haluavat meidän pelaavan, on erittäin minun tyylistä jalkapalloa.

Odotukset kauteen on siksi hyvät ja lähden todella hyvillä mielin tähän kauteen. Sanotaanko näin, että jos me ei olla kolmen joukossa tänä vuonna, niin kyllä se on pieni pettymys. Uskon, että kaikki sanoo joukkueesta samaa. Totta kai mestaruutta lähdetään tavoittelemaan, mutta mun mielestä me voidaan olla erittäin tyytyväisiä kauteen myös kärkipään sijoituksella. Nyt mulla on semmoinen tunne, että ihan jokainen täällä haluaa voittaa. Se on tosi tärkeää.

Hemmetin hienoa olla mukana tällaisessa seurassa. Kuitenkin itse pelasin täällä vain oikeastaan yhden kauden aiemmin, ja nyt on tosi hyvä fiilis taas. Silloin pärjäsimme sillä kaudella hienosti ja mun mielestä nyt kaikkien näiden vaikeuksien jälkeen, mitä SJK on kokenut viime vuosina, niin yritetään nousta takaisin sinne minne tämä seura kuuluukin, sanoo Hradecky vielä lopuksi.

Suomessa jo kaudesta 2011 lähtien viihtynyt, 31-vuotias kamerunilaishyökkääjä Ariel Tuco Ngueukam, pelasi SJK:ssa kausilla 2015 ja 2016. Siten hän oli mukana voittamassa SJK:n kanssa Suomen mestaruutta, Suomen cupia ja pronssimitalia. Viime kaudella hän voitti uransa toisen Suomen mestaruuden KuPS:n ja päävalmentaja Jani Honkavaaran kanssa. Honkavaara siirtyi SJK:n johtoon ja Tuco seurasi häntä perässä mielellään. Tänä talvena hän ehti pelata vain kahdessa SJK:n ottelussa, joista toinen oli Suomen cupia ja toinen harjoitusottelu KPV:ta vastaan. Viime lauantaina 6.6. hän oli kentällä kun SJK palasi tositoimiin FC Hakaa vastaan pelatussa harjoitusottelussa ja teki ensimmäisen maalinsa tälle kaudelle, kun 8 minuuttia oli pelattu.

Tunnelma joukkueessa on todella mahtava tällä hetkellä ja me kaikki olemme erittäin innoissamme, että pääsemme taas pelaamaan ja kausi on viimein lähellä. Kaikki nauttivat jalkapallosta juuri nyt ja tuntuu, kuin alkaisimme viimein päästä normaalitilanteeseen taas, sanoo Tuco.

Tämä on hyvä, sillä meidän täytyy pitää mielessä, että meidän tehtävämme on nostaa SJK takaisin sille tasolle millä se oli aikoinaan ja jolle se mielestäni kuuluu. Tämä on iso seura Suomessa, joka on tehnyt paljon merkittäviä asioita ja saanut myös tuloksia. Siksi meidän täytyy keskittyä ja olla valmiita kun pre-season päättyy.

Kaikki näyttää sen suhteen hyvältä, sillä olemme valmistautuneet hyvin. Olemme hyvässä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisesti. Mielestäni me olemme valmiita. Olemme innoissamme kuin lapset odottamassa koulujen alkua, kuvailee Tuco.

Ylipäätään, seura on mielestäni hoitanut koko tämän koronatilanteen hyvin. Olemme pystyneet tehdä työtämme, olemme harjoitelleet ohjatusti yksilöinä ja nyt taas joukkueena. Samalla voimme olla ylpeitä siitä, että meillä on tällainen organisaatio – seura ja sillä hallitus, jotka ovat pitäneet koko ajan huolta siitä, että tämä kriisi vaikuttaisi mahdollisimman vähän kenenkään tämän seuran työntekijän talouteen. Se ei ole siten vaikuttanut meidän mieliimme, vaan olemme voineet keskittyä täysillä harjoittelemiseen valmentajien ohjeistuksessa.

En voi tarpeeksi korostaa sitä, miten tärkeä asia se on. Mielestäni me olemme valtavan onnekkaita ollessamme tässä seurassa ja tässä joukkueessa. Odotus on ollut pitkä, mutta se miten valmentajat ja staffi on pitänyt meistä huolta koko ajan, on erittäin tärkeä asia pelaajille. He tekivät tämän ajan meille helpoksi ja me saimme jatkaa työtämme niin hyvin kuin se vain oli mahdollista tässä tilanteessa, kiittelee Tuco.

Vaikka Tucolla on halu nostaa SJK takaisin huipulle, hän kuitenkin ymmärtää, että seura on tällä hetkellä uudelleenrakentamisvaiheessa.

Seura on muuttunut paljon siitä, kun olin täällä viimeksi. Ammattimaisuus ja kaikki se on ehdottomasti täällä, mutta nyt on useita uusia ihmisiä ja joukkueessakin on tullut paljon muutoksia. Seinäjoen kaupunki ei ole paljoa muuttunut, mutta SJK on. Silloin me olimme joukkue, joka oli rakennettu pidemmällä ajalla ja me olimme juuri silloin parhaimmillamme, voitimme asioita ja menestyimme. Silloin kaikki oli helpompaa ja nautimme tavallaan työn hedelmistä. Nyt me olemme tavallaan sen tien alussa. Siksi meillä on paljon työtä edessämme ja kaikkien täytyy tajuta, että se vaatii taistelua yhdessä ja se vaatii kovaa työtä, Tuco muistuttaa.

Siksi minä tulin tänne takaisin, että tämä on myös minulle uusi haaste uralla. Sanon aina, että me aloitamme kirjoittamaan nyt uutta tarinaa, kun aloitamme uutta kautta. Ja tämä on ehdottomasti nyt uusi tarina, eikä vain vanhan jatko. Me kirjoitamme sen tarinan sivut meidän uusilla teoillamme, kuvailee Tuco lopuksi.

SJK kohtaa keskiviikkona 10.6. Ilveksen Tampereen Tammelassa pelattavassa harjoitusottelussa klo 14:00. Seuraava kotiharjoitusottelu on siitä viikon päästä keskiviikkona 17.6. klo 18:00 OmaSp Stadionilla ja vastaan saapuu Ykköseen valmistautuva VPS. Ottelun ennakkoliput Lippu.fi-kanavista ja pelistä tulee maksullinen livestream, johon linkki tulee löytymään myöhemmin SJK:n nettisivuilta.