123 456 7890

Kaudella 2021 SJK Akatemian valmentajina toimii Brian Page, Toni Lehtinen sekä oman peliuransa viime kauteen lopettanut Arttu Aromaa. Aromaa toimii myös SJK-junioreiden U15-joukkueen vastuuvalmentajana, yhdessä Paavo Valakarin kanssa.

Akatemiamme tarkoitus on kehittää nuoria pelaajia kohti edustusjoukkuetta, sekä auttaa heitä saavuttamaan seuran puolelta heihin kohdistetut tavoitteet, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaa Richard Dorman.

Samaa mieltä on SJK Akatemian johtaja ja talenttivalmentaja Brian Page.

Viime kauden jälkeen moni varmasti katsoi tuloksiamme ja ajatteli, että kausi Ykkösessä ei ollut menestyksekäs. Mutta joskus on otettava askel taaemmas ja purettava asiaa tarkemmin. Meidän lahjakkaat pelaajat ovat nyt kehittyneet pelaajina, oppineet ja saaneet valtavasti kokemusta. Se on meille seurana ensiarvoisen tärkeää. Akatemian joukkueet eivät tule tekemään debyyttiä edustusjoukkueessa kokonaisena joukkueena tai rakenna itselleen hyvää pelaajauraa joukkueena, mutta yksilöt tulevat niin tekemään, sanoo Page.

Tietenkin joukkue ja joukkueena pelaaminen on tärkeää. Mutta vielä tärkeämpää akatemiassa on se, miten pelaaja sopeutuu joukkueeseen ympärillään, tai miten hänestä tulee hyvä joukkuetoveri muille; miten hän myös auttaa joukkuettaan, Page jatkaa.

Kauden 2021 SJK Akatemia aloittaa Kakkosessa ja talvella pelattavassa Kakkosen Cupissa.

Tuleva kausi tulee jälleen olemaan haaste meidän pelaajillemme, ja edelleen he tulevat olemaan nuoria. Meidän arvomaailmaamme kuitenkin kuuluu, että luottamuksen, ohjauksen sekä tuen avulla, jokainen näistä yksilöistä jatkaa kehittymistä. Siten he tulevat seuraamaan meidän akatemiamme kautta edustusjoukkueeseen nousseita pelaajia, kuten Matias Vainionpää, Joonas Lepistö, Ville Tikkanen tai Daniel Håkans, toteaa Page.

Alkavaan talvikauteen on aiemmista vuosista poiketen luvassa muutos, sillä SJK ei osallistu tänä vuonna A-nuorten, eli U20 SM-karsintoihin. Voimat keskitetään Kakkosessa kesällä pelaavaan joukkueeseen, ja joukkue muodostetaan pääosin juuri tuon ikäryhmän pelaajista. Osa SJK U20-joukkueen pelaajista pelaa kesällä myös SJK-junioreiden Nelosessa pelaavassa joukkueessa, jonka tavoitteena on sarjanousu Kolmoseen.

B-nuoret, eli SJK U17, pelaa ikäluokan Ykkösen karsintaa talvella, ja uuden sarjauudistuksen myötä, joukkueella on mahdollisuus päästä oma karsintalohko voittamalla mukaan syksyllä pelattavaan ikäluokan SM-sarjaan, vielä tämän vuoden aikana.

Etsimme jatkuvasti keinoja kehittää meidän toimintaamme ja prosessiamme. Jättämällä A-nuoret pois pelaajapolustamme, nostamme odotustasoa nuorten pelaajien kohdalla, ja saamme heidät siten nopeammin mukaan todellisiin kilpailullisiin otteluihin sekä aikuisten peleihin, kommentoi SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Dorman.

Emme osallistu tänä vuonna A-nuorten sarjasysteemiin, mutta tämä kuitenkin avaa mahdollisuuden pelaajien sopeutumisesta miesten sarjoihin entistä nopeammin. Tämä on myös jotain mitä olemme halunneet kokeilla seurana. Siinä on omat erilaiset haasteensa, kun pelataan miesten joukkueita vastaan. Tällä tavoin koemme, että voimme auttaa pelaajia sekä pystymme kehittämään heitä paremmin siihen suuntaan mihin haluamme. Lisäksi uskomme, että tällä tavoin he ovat nopeammin valmiita edustusjoukkueeseen. Myös koko seuran fysiikkavalmennuksen osastoa on kehitetty merkittävästi tätä tarkoitusta varten, sanoo Brian Page. 

– Uskon, että tämä uusi malli antaa meille taatusti paremmat valmiudet kehittää pelaajia, kun he pelaavat fyysisesti kovia vastustajia vastaan, kovissa kilpailullisissa peleissä, Page jatkaa.

Odotamme innoissamme kauden alkua, ja kovalla työllä sekä yhtenäisyydellä, tulemme taatusti saavuttamaan menestystä tällä matkalla, sanoo Page vielä lopuksi.

Koko SJK:n akatemian ja fysiikkavalmennuksesta vastaa aiemmin uutisoitu nelikko, Tommi Pärmäkoski, Pekka Koskela, Jaakko Ojaniemi ja Mika Hormalainen. Luis Fernando ja Jari Kujala valmentavat maalivahdit, ja päivittäisestä fysioterapiasta vastaa DBC Seinäjoki sekä lääkintäpalveluista Seinäjoen Terveystalo. Akatemian joukkueiden pelaajalistoja ja taustaryhmiä tullaan päivittämään talven aikana.

Joukkueiden otteluohjelmat löytyvät SJK:n nettisivuilta ja Kakkosen Cup alkaa tammikuun lopussa vierasottelulla FC Jazzia vastaan. Kesällä SJK Akatemia pelaa Kakkosen lohkossa C, jossa on SJK AKatemian lisäksi Hercules, OTP, OLS, Rovaniemi FA, Kemi City, JJK, FC Vaajakoski, JBK, Kraft, GBK ja VIFK.

Tulevalla kaudella Kakkosen ottelut sisältyvät SJK:n kausikorttiin, joten kausikortin ostamalla, pääset katsomaan myös nuorten lupausten otteita OmaSp Stadionille. Kaikki kotiottelut tullaan myös lähettämään maksullisina livestriimeinä. Pääset ostamaan SJK:n kausikortin kaudelle 2021 Lippu.fi-kanavista tai arkisin klo 12-16 SJK Shopista.