123 456 7890

Tommi Pärmäkoski, Pekka Koskela, Jaakko Ojaniemi ja Mika Hormalainen, tehostavat jatkossa koko SJK:n pelaajapolun fysiikkavalmennuksen. Kokonaisuuteen kuuluu myös aiemmin tänään uutisoitu Juha-Jaakko Ulvilan paluu SJK:n edustusjoukkueen päivittäiseen toimintaan jalkapallo fitnessvalmentajana. Samalla SJK syventää yhteistyötään Kuortaneen Urheiluopiston Olympic Training Centren kanssa testauksen ja suorituskyvyn osalta.

Nyt aloittava kuusikko tulee tehostamaan sekä luomaan yhteistä linjaa SJK:n fysiikkavalmennukseen sekä suorituskykyyn koko seuratasolle, koskien aluksi SJK:n edustusjoukkuetta ja SJK:n akatemian alaisia joukkueita. Kuortaneen Urheiluopiston kanssa yhdessä pyöritettävä jalkapallolukio on luonnollisesti alusta alkaen osa yhteistyötä.

Tämä on jälleen meille iso askel eteenpäin, kun kehitämme urheilupuolen rakennetta. Kahden viime kauden aikana, aloitimme perusasioista rakentamaan urheilupuolen kehityskyvyn osastoamme ja nyt tämä yhteistyö Kuortaneen kanssa sekä kaksi omaa jalkapallon fitnessvalmentajaa, nostavat organisaatiomme uudelle tasolle, kommentoi koko SJK-konsernin toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Pyrimme tällä yhteistyöllä luomaan laatua arkeen, jossa päivittäinen työ tehdään. Tekninen prosessi ei riitä, meidän täytyy saada laatua tekemiseen, ja se antaa meille tulevaisuudessa kilpailuetua, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara. 
 
Kuortaneen Urheiluopistolta käsin toimintaa koordinoiva Tommi Pärmäkoski, joka on innoissaan uudesta yhteistyöstä Veikkausliiga-seuran kanssa.

– Isoin asia tässä kaikessa ovat nämä olosuhteet ja yhteistyö. On harjoituspaikat, ammattivalmentajien työryhmä, suorituspaikat, stadion, omat ravintolat, oma DBC Seinäjoki -klinikka. Kuortaneen puolelta mukana on me neljä työntekijää prosessissa viikkotasolla mukana, mutta samalla meillä on koko Kuortaneen Urheiluopiston osaaminen käytettävissä. Meillä on siis jo omasta takaa erinomaiset asiantuntijaverkostot sekä kontaktit lähellä. Yhteistyössä sitten pystymme käyttämään optimaalisesti näitä olosuhteita hyväksemme, sanoo SJK:n uutta suorituskyvyn ryhmää koordinoiva Tommi Pärmäkoski. 

SJK:n edustusjoukkueen osalta ryhmä tulee toimimaan yhteistyössä SJK:n jalkapallo fitnessvalmentaja Juha-Jaakko Ulvilan kanssa.

– Tämä yhteistyö oli itselleni yksi suurimpia syitä, miksi päätin tulla Seinäjoelle takaisin. Tässä pääsee samalla omaa osaamistaan syventämään näiden ammattilaisten kanssa sekä vaihtamaan ajatuksia, ettei ole vain yksin omien ajatuksien kanssa. Eli tällä tavalla ympärillä on tavallaan mentoreita, kommentoi SJK:n jalkapallo fitnessvalmentaja Juha-Jaakko Ulvila.

– Oma haaveeni on, että saisimme joiltain osin yhtenevän tavan koko seuralle harjoittelun suhteen. Että kaikkien joukkueiden harjoituksista löytyisi joku punainen lanka ja yhteneviä juttuja, jotka toteutuvat harjoittelussa. SJK-lainen toimintatapa. Metodit totta kai muuttuu joukkue- ja ikäryhmien mukaan, mutta että harjoituksiin aletaan valmistautumaan ja voimaharjoituksissa toistettaisiin samoja asioita, jotka palvelevat lajia, Ulvila jatkaa.

– Tarkoituksemme ei ole tehdä vain nopeampia ja voimakkaampia pelaajia, vaan parempia jalkapalloilijoita, sanoo Ulvila.

Samoilla linjoilla on myös Tommi Pärmäkoski.

– Se mitä olen itse huippu-urheilussa oppinut, niin se mikä oikeasti määrittää tuloksen, on systemaattinen, päivittäinen työnteko. Ei urheilussa sinänsä ole ihmeellisyyksiä; jos päivittäin teemme loogisia asioita oikealla vaatimustasolla, niin ne pitkässä juoksussa tuovat menestyvän toiminnan. Ja kaikissa isoissa menestyneissä seuroissa, se menestys perustuu sille, että niissä on laadukas juniorien kasvatustyö  sekä laadukas edustusjoukkueen toiminta, jotka yhdessä rakentavat seuran toimintakulttuurin, Pärmäkoski sanoo.

Tätä me alamme nyt parantamaan, jotta tulevaisuudessa määrätietoisella ja systemaattisella prosessilla saadaan aikaan voittavaa kulttuuria. Tarkoitus on luoda tietynlainen SJK-lainen linja siitä, että miltä me haluamme SJK:n pelaajan näyttävän. Se vaatii jalkapalloilulliset tekniset ja taidolliset ominaisuudet, mutta näiden ulosmittaaminen vaatii hyviä fyysisiä perusominaisuuksia tukemaan maksimaalista jalkapalloilijana kehittymistä, jatkaa Pärmäkoski.

– Kokonaisuutena, olemme kaikki auttamassa SJK:ta, päävalmentaja Honkavaaraa tiimeineen sekä SJK:n junioreita. Me voimme konsultoida ja vaihtaa ajatuksia keskenämme, mutta pelaajalle viestin antaa aina kunkin joukkueen päävalmentaja tai päivittäinen valmennustiimi, muistuttaa Pärmäkoski vielä lopuksi.

Uusi fyysisen suorituskyvyn ryhmä aloittaa työt välittömästi kartoittamalla SJK:n joukkueen nykytilannetta, yhdessä koko SJK akatemian fysiikkavalmentaja Mikko Kujalan kanssa, joka jatkaa tehtävässä ainakin vuoden loppuun saakka.

SJK:n edustusjoukkue on parhaillaan vuosilomalla, mutta palaa takaisin harjoituksiin joulukuussa 2020. SJK Akatemian alaisuudessa toimivat juniorijoukkueet sekä SJK:n jalkapallolukio, jatkaa toimintaa normaalisti sekä pelaajat valmistautuu talvella pelattaviin A- ja B-nuorten sarjoihin.

EDIT: juttua muutettu torstaina 19.11. klo 16:58 poistamalla Mikko Kujalan jatko ja muutettu muotoon, “jatkaa ainakin vuoden loppuun saakka.”

SJK:n suorituskyvyn osasto

Toimintaa koordinoiva Tommi Pärmäkoski on urallaan toiminut muun muassa Formula 1-sarjan nelinkertaisen maailmanmestari Sebastian Vettelin fysiikkavalmentajana, maastohiihdon olympiahopeaa voittaneen Krista Pärmäkosken fysiikkavalmentajana sekä jääkiekossa Suomen naisten maajoukkueen ja Lahden Pelicansin fysiikkavalmentajana ja valmentajana. Tällä hetkellä hän toimii Suomen lentopallomaajoukkueen fysiikkavalmentajana. Pärmäkoski toimii koordinoijana ja osana SJK:n suorituskyvyn osastoa.

Pekka Koskela, on entinen moninkertainen olympiatason pikaluistelija, joka omalla vuonna 2018 päättyneellä urallaan saavutti muun muassa kaksi MM-hopeaa. Koskela on uransa jälkeen toiminut valmentajana ja teknologia hankepäällikkönä Kuortaneen Urheiluopistossa sekä vastaa Kuortaneen Human Performance Hub -fyysisen valmennuksen osaamis- ja innovaatiokeskittymän toiminnasta. Koskela toimii erityisesti fysiikkaan liittyvän tietotekniikan ja teknologian alustoilla, joilla kerätään sekä seurataan systemaattisesti pelaajista kerättävää dataa. Koskela toimii osana SJK:n suorituskyvyn osastoa.

Jaakko Ojaniemi on nelinkertainen kymmenottelun Suomen mestari. Oman uransa jälkeen Ojaniemi on toiminut muun muassa Formula 1-kuljettaja Valtteri Bottaksen kuntovalmentajana. Hän toimii Kuortaneen Urheiluopistolla valmentajana sekä testauksen ja monitoroinnin kehittäjänä sekä vastuuhenkilönä. Ojaniemi toimii osana SJK:n suorituskyvyn osastoa, tehtävänään pelaajien monitorointi, sekä pelaajien fyysisen datan kerääminen ja kehityksen seuraaminen sekä sen raportointi.

Mika Hormalainen toimii Kuortaneen Urheiluopiston valmennuskeskuksen pääfysiologina sekä opettajana ja mukana fysiikkavalmennuksessa. Hormalainen on alueella tunnettu myös lerityisesti asten- ja nuorten kasvuvaiheen fysiikkavalmennuksen asiantuntijana. Hän tuo ryhmään kovaa faktatietoa ihmisen fysiologiasta, anatomiasta sekä kehitysprosessista. Hormalainen on toiminut myös yleisurheiluvalmentajana, esimerkiksi Sami Itanilla, joka on kymmenottelun moninkertainen Suomen mestari ja arvokisaedustaja. Hormalainen on toiminut myös jääkiekkovalmentajana ja on mukana jalkapallolukion toiminnassa. SJK:ssa Hormalainen koordinoi yhdessä Pärmäkosken kanssa suorituskyvyn osastoa. Erityisen isossa roolissa hän on varsinkin A- ja B-junioreiden kanssa, koska koska Hormalainen vastaa jalkapallolukion kautta vahvasti toiminnan kokonaiskuormasta arkitasolla.

Juha-Jaakko Ulvila vastaa SJK:n päivittäisestä fysiikkavalmennuksesta ja koordinoi yhteistyötä DBC Seinäjoen kanssa. Ulvila on toiminut urallaan SJK:n lisäksi Norjan pääsarjaseura Tromsö IL:n fysiikkavalmentajana. SJK:n päivittäisestä fysioterapiasta vastaa SJK-konserniin kuuluva DBC Seinäjoki. Ranno Kukk jatkaa SJK:n edustusjoukkueen vastaavana lääkärinä sekä koordinoi yhteistyöstä Seinäjoen Terveystalon kanssa.