123 456 7890

SJK:n ja Seinäjoen oma kasvatti, 21-vuotias Matias Vainionpää jatkaa SJK:ssa myös kaudella 2023. SJK on käyttänyt Vainionpään sopimusoption.

Olen todella onnellinen, että saan jatkaa pelaamista ja kehittymistä SJK:ssa ja kotikaupungissani, kommentoi Matias Vainionpää.

Olen nauttinut kuluneista kolmesta kaudesta edustusjoukkueen parissa, ja on ollut hienoa seurata, kuinka seurayhteisö on ottanut siinä ajassa taas lisää askeleita eteenpäin. Siitä erityiskiitos Junnupäädyn äänekkäille pikkufaneille, jakaa Vainionpää kiitosta kannattajille.

Matias on sellainen pelaaja, jollaisen jokainen valmentaja haluaa joukkueeseensa. Hän on loistava persoona, ja todella kova tekemään töitä. Hän on ensimmäisenä harjoituksissa ja viimeisenä sieltä pois. Hän tekee kaiken mahdollisen mitä pystyy, rakentaakseen itselleen hyvän uran jalkapallossa, kuvailee SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez Vainionpäätä.

Tämä kausi on ollut hänelle vaikea, loukkaantumisten, sekä sairasteluiden vuoksi. Eikä hän siksi ole oikein saanut säännöllisesti peliaikaa, mutta kokonaisuutena, aina kun hän on ollut mukana, on hän esiintynyt hyvin. Sitä kautta hän on voittanut itselleen paikkansa joukkueessa. 

Me myös uskomme, että hän on tämän seuran tulevaisuus. Pelaaja, joka Seinäjoelta kotoisin ja itse seuran kannattaja. Ja hän tekee kaikkensa tämän seuran eteen, sekä tullakseen tämän seuran parhaaksi pelaajaksi, uskoo Gómez.

Pelaajana hän on dominoiva ja aggressiivinen. Ja kuten muutkin meidän nuoret pelaajamme, hänkin tulee vielä kehittymään. Joskus tulee virheitä, mutta niitä tulee, kun pyritään saavuttamaan oma täysi potentiaali. Ja hänen kohdallaan uskon, että tämä täysi potentiaali on todella korkealla. Jalkapallon eliittitasolla, Gómez päättää.

 

Seinäjoella 2.10. 2001 syntynyt ja kasvanut, SJK-junioreiden kasvatti Matias Vainionpää, on pelipaikaltaan keskuspuolustaja, mutta juniorina hän pelasi myös keskikentällä useissa eri rooleissa. Pituutta on komeat 193 senttiä ja pelejä löytyy SJK:n lisäksi Suomen U21-maajoukkueesta 11 ottelun verran. Veikkausliigadebyytti syntyi kauden 2020 avausottelussa TPS:a vastaan, ja sen jälkeen pelejä on kertynyt yhteensä 47 kaikissa kilpailussa SJK:n edustusjoukkueessa. Vainionpää on myös onnistunut kahdesti maalinteossa, ja debyyttimaali syntyi Ilveksen verkkoon kaudella 2021. Kuluvalla kaudella Vainionpää osui FC Hongan maaliin. Edustuksen lisäksi pelejä on SJK Akatemiassa 24 ja niissäkin on tullut kaksi maalia. Vainionpää on käynyt SJK:n jalkapallolukion.

SJK pelaa ensi kauden europaikasta Veikkausliigan Eurolopputurnauksessa, ja kohtaa keskiviikkona 19.10. KLO 18:00 OmaSp Stadionilla pelattavassa puolivälierässä AC Oulun. Ottelu pelataan ratkaisuun saakka, ja voittaja jatkaa lauantaina 22.10. pelattavaan välierään. Häviäjän kausi päättyy. Liput keskiviikon puolivälierään Lippu.fi-kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. SJK on kutsunut otteluun vieraaksi Seinäjoen alueen yläkoululaiset, joille on jaettu lippuja suoraan kouluihin. Niillä pääsee sisään keskiviikon otteluun Pääkatsomon lohkoihin 108-109 ja sisäänkäynti on Itäpäädyn porteista. Tämän lisäksi, myös aiemmissa peleissä vieraana olleet lapset pääsevät edelleen europudotuspelien otteluihin ilmaiseksi. Kaikki alle 12-vuotiaat lapset pääsevät Itäpäädyn Junnupäätyyn ilman erillistä lippua, ja sisäänkäynti on Itäpäädyn porteista, samaan tapaan kuin aiemmissa Honka- ja KuPS-peleissä. Europudotuspeleissä on myös voimassa edullinen tarjous Kultalipuista ja VIP-lipuista. Tervetuloa kannustamaan SJK europudotuspelien välierään ja sen jälkeen 26.10 ja 30.10. pelattavaan kaksiosaiseen finaalii. Lue lisää SJK:n aiemmasta uutisesta.