123 456 7890

Argentiinalainen Valentín Gasc vahvistaa SJK Akatemiaa. Entinen Argentiinan U17-maajoukkueen keskikenttäpelaaja, nyt 20-vuotias Gasc liittyi SJK Akatemian harjoitusvahvuuteen reilu viikko sitten ja hän on mukana tänä lauantaina 20.3. klo 15:00, kun SJK Akatemia kohtaa FF Jaron harjoitusottelussa OmaSp Stadionilla. Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta se näkyy suorana maksulliselta Spiideo-livestreamilta. Pääset ostamaan lähetyksen tästä.

SJK Akatemian mukaan liittynyt Valentín Román Gasc, on syntynyt Argentiinan Temperleyssa, Buenos Airesissa 9. lokakuuta vuonna 2000, ja hän on 174-senttinen keskikentän keskustan pelaaja. Yleisimmin pelipaikka on kahdensuunnan pelaajana keskellä tai puolustavammassa roolissa. Hän on edustanut Argentiinassa kasvattajaseuransa CA Lanúsin U20-joukkuetta nuorten pääsarjassa ja pelannut Argentiinan kanssa alle 17-vuotiaiden Etelä-Amerikan mestaruuskilpailuissa.

Olin todella iloisesti yllättynyt, kuinka ystävällisiä kaikki täällä ovat ja kuinka hyvin he ottivat minut vastaan. Tunnen oloni tervetulleeksi ja olen onnellinen ollessani täällä, sanoo Valentín Gasc.

En ole ensimmäistä kertaa Euroopassa, sillä isoisäni on italialainen ja olen itsekin hakenut Italian kaksoiskansalaisuutta. Kävin noin vuosi sitten näytillä myös Portugalissa ja Espanjassa, joten Eurooppa on tuttu, Gasc kertoo.

SJK Akatemian johtaja ja vastuuvalmentaja Brian Page on jo ehtinyt nähdä Gascin harjoituksissa viikon ajan.

Valentín on selvästi hyvin lahjakas pelaaja, mutta meidän tulee antaa hänelle aikaa sopeutua uuteen maahan, uuteen joukkueeseen ja kulttuuriin. Pelaajana hän on todella monipuolinen ja kuten sanoin, erittäin lahjakas. Hän sopeutuu puolustavaan ja hyökkääväänkin rooliin, mutta varsinaisesti hän on keskikentän keskustan pelaaja. Olemme todella iloisia saadessamme hänet joukkueeseemme ja odotan innolla näkeväni hänet ottelussa mukana, sanoo Brian Page.

Lauantaina SJK Akatemia pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa ulos, kun se kohtaa FF Jaron OmaSp Stadionilla. Ykköseen valmistautuva FF Jaro on hyvä testi Kakkoseen valmistautuvalle SJK Akatemialle. Joukkueet kohtasivat jo tammikuussa Pietarsaaressa, ja silloin pelatussa harjoitusottelussa Jaro oli 2-0 maalein parempi.

Ulos pelaamaan pääseminen on todella hienoa. Varsinkin hyvin menneen Kakkosen cupin jälkeen. Tämä alkaa tuntua jo siltä, että kausi lähenee, kertoo Page.

Viime kerralla kun kohtasimme Jaron kanssa tammikuussa, niin molemmat joukkueet pelasivat nuorella ryhmällä. Varsinkin me olimme todella nuorella kokoonpanolla. Nyt meillä on kaikki mukana ja pääsemme lähes parhaalla ryhmällä otteluun.

Odotan ottelusta meille kovaa haastetta, mutta samalla se on meille hyvä ja tärkeä ottelu kauteen valmistautumisessa, päättää Page.

FF Jaron riveissä on myös tuttuja. Joukkueen keskikentällä pelaa SJK:n historian kaikkien aikojen nuorimpana sarjapeleissä pelannut Tuomas Lähdesmäki, joka on TP-Seinäjoen ja SJK:n kasvatteja. Lähdesmäki oli vain 14 vuoden ikäinen, tullessaan kentälle kaudella 2011 WJK:ta vastaan. SJK Akatemian edeltäjä Kerho 07:ssa kaudella 2013 pelasi puolestaan Juuso Aalto, joka siirtyi Jaroon MuSa:n riveistä. Aalto teki viime kaudella Ykkösessä 14 maalia ja oli sarjan toiseksi paras maalintekijä. Joukkueen valmennuksessa puolestaan on SJK:n entinen kapteeni Pavle Milosavljevic, joka avustaa tehtävässään päävalmentaja Jimmy Warghia.

Lauantain ottelu näkyy suorana Spiideo-livestreamina. Lähetyksessä ei ole selostusta tällä kertaa, mutta tulevalla kaudella kaikki Kakkosen kotipelit OmaSp Stadionilla, on tarkoitus lähettää Spiideo-älykamerajärjestelmällä ja mahdollisesti myös selostettuna. Myös SJK U17-joukkueen OmaSp Stadionilla pelattavat kotiottelut lähetetään Spiideon kautta. Lauantain SJK Akatemia – FF Jaro lähetys maksaa 4,90 € ja pääset ostamaan pelin tästä linkistä. Lähetys alkaa hieman ennen ottelun alkua ja ottelu käynnistyy lauantaina 20.3. noin klo 15:00. Myös SJK:n edustusjoukkue pelaa lauantaina, kun se kohtaa VPS:n vierasottelussa Vaasan Elisa Stadionilla. Tuo ottelu alkaa klo 13:00 ja pelistä on tulossa maksullinen Solidsportsin livestream. Siten pääsee katsomaan molemmat ottelut perätysten kotikoneilta.