123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho koostuu jatkossa kolmesta joukkueesta: Edustusjoukkueesta sekä kahdesta SJK Akatemian joukkueesta, jotka ovat nimeltään SJK Akatemia sekä SJK Akatemia 2. SJK Akatemia pelaa kaudella 2024 Ykkösliigassa ja SJK Akatemia 2 ottelee Kakkosessa. U17-joukkueen toiminta on nyt siirtynyt erillisenä yhdistyksenä toimivan Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorit ry:n eli tuttavallisemmin SJK-junioreiden alaisuuteen.

Muutosten taustalla on pyrkimys toteuttaa entistä paremmin valittua seurastrategiaa, jossa tavoitteena on muun muassa tarjota nuorille pelaajille tilaisuuksia pelata miesten otteluita mahdollisimman nuorena. Jatkossa SJK:lla on kolme joukkuetta, joihin pelaaja voidaan sijoittaa hänen tasonsa ja kehitysvaiheensa huomioon ottaen. Lisäksi eri tasot palvelevat pelaajia mm. kuntoutusvaiheissa.

–Haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme ja tehdä nuorten pelaajien kehittämisestä entistä tehokkaampaa. Viime kaudella onnistuimme hienosti saamaan isoja minuutteja nuorille pelaajille sekä Veikkausliigassa että Ykkösessä, ja sen lisäksi useampikin pelaaja ponnisti SJK:sta ulkomaan kentille. Meillä on kuitenkin vielä matkaa haluamaamme tulevaisuuden tavoitteeseen eli siihen, että voimme jatkuvasti voittaa mestaruuksia ja kilpailla Euroopassa, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

Tulevaisuudessa kaikki SJK:n joukkueet ovat kilpailuteknisesti aikuisten joukkueita, mutta pelaajisto koostunee varsinkin Akatemian joukkueissa paljolti nuorista pelaajista.

–Kaudella 2024 operoimme kolmea aikuisten sarjan joukkuetta. Tämä antaa meille paremmat mahdollisuudet koulia nuoria pelaajia ja antaa heille minuutteja aikuisten otteluissa aikaisemmin ennen heidän siirtymistään edustusjoukkueeseen, kertoo Dorman.

Aiemmin SJK:n alaisuudessa toiminut SJK U17-joukkue siirtyy SJK-junioreiden hallintaan. Muutos mahdollistaa paremmin Seinäjoen ja maakunnan omien nuorten pelaamisen SM-sarjassa.

–Tähtäimessämme on pidentää SJK:n kehityspolkua paremmin myös SJK-junioreiden puolelle. Pyöritämme U17-joukkuetta ammattimaisten käytänteiden mukaisesti. Lisäksi olemme jo ennestään käytössä olleiden tehoryhmien, eli valikoitujen talenttipelaajien erikoisryhmien rinnalle perustaneet pilottiluonteisesti tehoryhmän myös tytöille sekä aiempaa nuoremmille lapsille, sanoo SJK-junioreiden urheilutoimenjohtaja Jyri Hietaharju.

SJK ja SJK-juniorit tekevät läheistä yhteistyötä pelaajakehityksen lisäksi myös esimerkiksi ottelutapahtumissa ja Respect-rahastoon liittyen. SJK-juniorit on Palloliiton laatujärjestelmän korkeimmalle tasolle kuuluva seura, johon kuuluu yli 1100 pelaajaa 3-5-vuotiaista Snadi-kerholaisista miesten ja naisten joukkueisiin asti.

SJK aloittaa kilpailullisen kautensa tulevana lauantaina 27.1. Liigacupissa vierasottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan. VEO Areenalla pelattava ottelu alkaa klo 18:00 ja liput otteluun voit ostaa täältä. Kotikatsomoihin ottelun tarjoaa Ruutu.

Seinäjoen Jalkapallokerhon pelaajapolku on rakennettu yhteistyössä SJK-junioreiden kanssa.