123 456 7890

SJK Akatemia jatkaa Ykkösen pelejä sunnuntaina 4.10. klo 16:00, kun se kohtaa Mikkelissä MP:n. Ottelu näkyy suorana Elisa Viihde Sportilta ja sitä voi Seinäjoella seurata myös Vekseli Plazassa.

Viime keskiviikkona SJK Akatemia otti todella maukkaan voiton, kun se kaatoi OmaSp Stadionilla Ykkösen suurimmalla budjetilla operoivan ja Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi tippuneen KPV:n 2-0 luvuin. SJK Akatemia puolusti erinomaisesti koko joukkueen voimin ja käytti hetkensä ottelussa tehokkaasti. Nyt joukkue matkustaa Mikkeliin ja jatkaa taistelua sarjapaikan puolesta. Ero säilymisviivan yläpuolelle on 7 pistettä, kun pelejä on jäljellä viisi.

Tämä keskiviikon voitto antoi meille mahdollisuuden, joka meidän pitää pyrkiä käyttämään. Meidän pitää antaa jokaisessa jäljellä olevassa pelissä kaikkemme kentällä. Mutta samalla pitää ymmärtää, että kun näin teemme, sillä on myös veronsa ja se vie pelaajilta kovasti energiaa. Siksi me tarvitsemme aivan jokaista pelaajaa meidän pelaajaryhmässä, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

Jokainen näistä otteluista on myös hyvin erilainen ja vaatii erilaisia vahvuuksia meiltä sekä erilaisia lähtökohtia. Mutta siitä olen varma, että meidän kaikki pelaajat odottavat jokaista näistä peleistä innolla ja he haluavat tehdä niissä kaikkensa. Niin myös sunnuntaina, Dunne päättää.

Vaikka koko joukkue oli SJK Akatemian KPV-ottelussa ehdottomasti paikallaan ja teki erinomaista työtä, nousee silti hyökkääjä Jeremiah Strengin panos isoon osaan, hänen iskettyä ottelun avausmaali ja syötettyä toinen. Maali oli samalla Strengille jo seitsemäs Ykkösessä. Streng onnistui myös maalinteossa edellisellä kerralla kun SJK Akatemia kohtasi MP:n Seinäjoella.

Silloin viimeksi me voitettiin MP. Mutta varmasti tästä tulee meille aika kova peli sunnuntaina, kun se pelataan luonnonnurmella ja matka on sinne pitkä. Keskiviikon voiton jälkeen on kuitenkin hyvä jatkaa. Palautellaan vain hyvin, kommentoi Jeremiah Streng.

SJK Akatemia saa otteluun takaisin pelikiellon vuoksi KPV-matsin missanneen Arttu Aromaan, eikä muilla pelaajilla pelikieltoja ole.

Sunnuntaina vastaan tuleva MP otti viime keskiviikkona sekin tärkeän voiton, kun se kaatoi kotonaan Gnistanin 3-1 luvuin. Voitto nosti MP:n keskikastiin, seitsemän pisteen päähän putoamisviivasta ja kenties jopa siten varmistaa MP:n paikan sarjaan ensi kaudeksi. Samalla voitto katkaisi MP:n kolmen ottelun voitottoman putken.

Kun SJK Akatemia ja MP kohtasivat aiemmin tällä kaudella Seinäjoella, otti SJK Akatemia voiton 1-0 tuloksella. Voittomaalin iski irtopallosta Jeremiah Streng 72. peliminuutilla, kun Kuutti Matila oli puskenut ensin pallon tolppaan.

Tuon kohtaamisen jälkeen Juha Pasojan valmentamassa MP:ssa on tapahtunut pieniä muutoksia, kun aikoinaan SJK:ssakin käväissyt brasilialainen Lyon Dantas Firmino ja MP ovat purkaneet sopimuksensa. Joukkueen ykköshyökkääjänä ollut Irfan Sadik loukkaantui ja on todennäköisesti koko loppukauden sivussa. Tilalle MP hommasi kesän siirtoikkunassa Jyväskylän Blackbirdista Toni Tahvanaisen sekä 35-vuotiaan nigerialaishyökkääjä Dudun. Dudu on pelannut urallaan Suomessa aiemminkin, kaudella 2010 KuPS:ssa ja 2011 kaudella Hongassa. Dudu kävi myös kaudelal 2016 FC Hakassa. Sen jälkeen hän on pelannut Intiassa ja kävi keväällä ennen korona-aikaa Ruotsin kolmannen sarjatason Oskarshamn AIK:ssa. MP:n paras maalintekijä on kuitenkin neljä maalia iskenyt 22-vuotias keskikenttäpelaaja, Antti-Ville Räisänen.

Sunnuntain jälkeen Ykkösessä pelataan vielä neljä kierrosta. SJK Akatemia kohtaa lauantaina 10.10. klo 14:00 Omasp Stadionilla Pietarsaaren FF Jaron, Ykkösen Pohjanmaan derbyssä ja ottelun liput ovat myynnissä SJK Shopissa sekä Lippu.fi-kanavissa. Kausi päättyy kotiottelulla 31.10. ja silloin SJK Akatemia saa vastaansa MYPA:n. Jaro-ottelun ja kauden päätöksen välissä, SJK Akatemia matkustaa vieraspeleihin Tammisaareen EIF:n vieraaksi ja Kainuuseen AC Kajaanin vieraaksi. Voittoja ja kannustusta tarvitaan, jotta sarjapaikka vielä säilyisi.

Muista SJK:n joukkueista tänä viikonloppuna pelaa ainoastaan SJK U17, joka kohtaa sunnunnuntaina B-nuorten SM-sarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa KäPa U17-ryhmän. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla sunnuntaina 4.10. klo 14.00 ja siihen on vapaa sisäänpääsy. Peli näkyy myös suorana livestreaminä tästä linkistä, hintaan 4,90€. Vieraaksi tuleva Käpylän Pallo tavoittelee ikäryhmän Suomen mestaruutta ja he ovat sarjassa toisena. SJK U17 puolestaan tarvitsee ainakin kaksi voittoa lopuista kolmesta ottelusta, jotta se säilyttäisi paikan ensi talven SM-karsinnoissa.