123 456 7890

Entinen huippupelaaja Mika Ojala liittyy SJK:n valmennusryhmään seuran talenttivalmentajana. Ojalan vastaa SJK:n edustuksessa ja SJK Akatemiassa pelaavien nuorten lupausten kehittämisestä yhdessä muiden valmennusryhmän jäsenten kanssa.

Tämä on minulle hieno mahdollisuus ja uskon, että myös minulla on paljon annettavaa. Pääsen erinomaiseen valmennusympäristöön ja se mikä on itselleni erityisen merkityksellistä, pääsen juuri oikeanlaiseen rooliin, tekemään nuorten pelaajien kanssa hommia. Tästä tulee varmasti mielenkiintoinen juttu, sanoo Mika Ojala. 
 
Ja kun olin tutustumassa seuraan aiemmin, niin minulle jäi todella hyvät fiilikset, kun olin Brian Pagen kanssa vetämässä harjoitukset akatemian pelaajille. Brianin kanssa löytyi heti päivässä yhteys, vaikka emme aikaisemmin tunteneet toisiamme. Se on mahtavaa, että täällä on tällaisia ammattitaitoisia ja huippuosaavia ihmisiä, ja pääsee työskentelemään heidän kanssaan samaan tiimiin, niin se antaa kyllä itselle todella paljon virtaa, Ojala jatkaa.

Pelaajat, joiden kanssa pääsen tekemään töitä, ovat juuri nyt tärkeässä vaiheessa urallaan. Osa on jo pelannut Kakkosessa ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee pelaamaan Ykkösessä ensi kaudella. Sekä ainakin treenaamaan edustusjoukkueessa, toivottavasti saamaan myös siellä minuutteja. Jos ei tänä vuonna vielä, niin ainakin tulevaisuudessa. Joten tämä on tosi tärkeä vaihe heidän urallaan, että pääsevätkö he ottamaan sen seuraavan vaiheen huipulle, vai jääkö se jostain pienestä asiasta vielä kiinni. Ja on mahtava päästä olemaan heidän apunaan tässä vaiheessa. 

Varmasti pystyn omalla kokemuksellani, ja oman uran, sekä sieltä tulleiden ajatuksien kautta antamaan ainakin vinkkejä heille. Mutta samalla tämä on myös itselleni valtava mahdollisuus oppia heiltä, kuvailee Ojala.

Itselläni on myös kokemusta omalta uralta siitä, kun sitten kaikki ei menekään putkeen. Ja tämä on iso asia, että pelaajat oppivat tuntemaan itseään, sitä kautta löytämään niitä omia rajoja. Oppivat pitämään omasta hyvinvoinnistaan niin fyysisesti kuin henkisesti huolta. Varsinkin se henkinen puoli tulee olemaan heillä juuri tässä kohtaa äärimmäisen tärkeää. Että, he saavat siihen lisää työkaluja ja oppivat pitämään siitä mahdollisimman hyvää huolta. 

Meidän vastuullamme on kasvattaa näistä kundeista hyviä ihmisiä, ja antaa heille eväitä elämään. Sen kautta myös ne futissuoritukset tulee parantumaan ja siitä pystyy nauttimaan aivan eri tavalla, Ojala sanoo.

On mahtava päästä tällaiseen valmennusryhmään ja ympäristöön, varsinkin näin aikaisessa vaiheessa omaa valmennusuraani. Joten olen kyllä todella onnellinen ja iloinen, että olen nyt täällä, päättää Ojala.

Mika Ojala pelasi urallaan ammattilaisena Ruotsissa ja Saksassa, sekä Suomen maajoukkueessa. Ojala valittiin pelivuosinaan kolme kertaa vuoden liigapelaajaksi ja hän on myös voittanut FC Interissä Suomen mestaruuden 2008, sekä Suomen Cupin kahdesti kausina 2009 ja 2018. Ammattilaisuransa hän päätti kauteen 2019, ja siirtyi pelaamaan sekä valmentamaan kasvattajaseuraansa Paimion Hakaan. Ojala suorittaa parhaillaan UEFA B-lisenssiä.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme Mika Ojalan mukaan seuran valmennukseen. Hän tuo valtavan määrän kokemusta peliuraltaan Veikkausliigasta, Suomen maajoukkueesta ja maailmalta. Haluamme, että kokemuksellaan hän tukee meidän nuoria pelaajiamme heidän omalla matkallaan kohti jalkapalloammattilaisuutta, sanoo SJK:n urheilupuolen johtaja Richard Dorman. 

Hänen päävastuualueenaan on auttaa akatemiapelaajiamme kehittymään edustusjoukkueeseen, sekä pitää huolta, että he saavat kaikki tarvittavat välineet ja avun, kehittääkseen itseään pelaajina yksilötasolla. Kun haastattelimme häntä tehtävään, Ojalan intohimo ja halu kehittää pelaajia sekä itseään valmentajaurallaan, johtamiskykynsä ja empaattisuutensa tulivat hyvin vahvasti esiin, kuvailee Dorman.

Haluamme olla paras paikka Suomessa kehittyä, niin nuorille pelaajille kuin nuorille valmentajille, toteaa Dorman vielä lopuksi.

Ojalan mukaan liittymisen myötä, SJK:n ja SJK Akatemian valmennusryhmät ovat nyt kokonaisuudessaan koossa. Voit lukea lisää Joaquín Gómezin johtamasta SJK:n edustusjoukkueen valmennusryhmästä, SJK:n nettisivujen aiemmasta uutisesta.

Kausikortit kaudelle 2022 myynnissä Torikeskuksen SJK Storessa joka arkipäivä klo 8:30-16:30 sekä lauantaisin klo 10-15. Kausarit myös näppärästi netistä Lippu.fi-kanavista.