123 456 7890

SJK:n uusi päävalmentaja Joaquin Gomez johtaa SJK:n kaudelle 2022 vahvistuneen valmennusryhmän kanssa. Koko valmennusryhmä on nyt koossa ja harjoitukset alkavat maanantaina.

Se mitä haluamme tehdä SJK:ssa, on nostaa tämän seuran urheilullisia standardeja ja päivittäisen työnteon rutiineja entisestään. Siinä tämä valmennusryhmä on suuressa osassa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gomez. 

Kun katsoo meidän nyt valmista valmennusryhmäämme, niin olemme nuoria, määrätietoisia ja nälkäisiä, sekä erittäin valmiita tekemään kovasti töitä. Olemme halunneet kasata ryhmän juuri siten, että kaikki tänne tulevat uudet ihmiset omaavat erittäin korkean työmoraalin – halun antaa kaikkensa omasta osaamisalueesta – ja auttaa meistä tulemaan parempia työssämme. Sekä ennen kaikkea, auttaa pelaajiamme tulemaan koko ajan paremmiksi. Viedä jatkuvasti sitä prosessia eteenpäin, kuvailee Gomez.

Gomezin kakkosvalmentajana valmennusryhmässä aloittaa espanjalainen Guillem Santesmases, joka vielä viime kaudella toimi Ykkösessä pelaavan EIF:n päävalmentajana, sekä työskenteli seurassa yli kolmen vuoden ajan. Santesmases on myös kasvatustieteen maisteri Katalonian yliopistosta.

Minulle on tärkeää, että kakkosvalmentajallani on samanlainen asenne ja ajatus siitä, miten näemme jalkapallon ja miten haluamme joukkueen pelaavan. On myös itselleni tärkeää, että hän on tehnyt minun työtäni itse aiemmin, eli ollut päävalmentajana. Silloin hän ymmärtää mitä päävalmentaja häneltä tarvitsee. Ja kuten sanoin jo aiemmin, on minulle myös tärkeää, että staffin jäsenillämme on palava halu tehdä töitä, kehittää pelaajia ja kehittää itseään myös. Uskon, että me tulemme Guillemin kanssa toimeen erinomaisesti, sanoo Gomez.

Toisena uutena valmentajana mukaan liittyy englantilainen Lewis Bush. Bush on aiemmin tehnyt töitä mm. Englannin maajoukkueen hyökkääjävalmentaja Allan Russelin Superior Striker-yrityksessä sekä useiden ammattilaispelaajien yksilövalmentajana.

Lewis on nuori jalkapallovalmentaja ja -analyytikko, joka on tehnyt kuitenkin jo pitkään töitä jalkapalloammattilaisten kanssa. Hän tulee olemaan meille tärkeä data- ja taktiikka-analyytikko, mutta samalla hänen roolinsa varmasti vain kasvaa kauden aikana, sillä hänellä on pitkä kokemus Valioliiga- ja Championship-pelaajien yksilövalmennuksen puolella Englannissa. Hän myös tuo ryhmäämme hieman erilaista näkökulmaa, koska on englantilainen ja työskennellyt seuroissa siellä.

Kun olin itse valmentajana Lutonissa, oli hän jo silloin mukana meidän harjoituksissamme, Gomez kertoo.

Kolmas uusi nimi ryhmässä on Suomen U21-maajoukkueen sekä viime kaudella Helsingin IFK:n fysiikkavalmentajana toiminut Risto-Matti Toivonen, joka tulee SJK:ssa hoitamaan urheilutieteen asioita yhdessä Juha-Jaakko Ulvilan ja muun suorituskyvyn osaston kanssa. Hän jatkaa myös edelleen Suomen U21-maajoukkueen valmennusryhmässä.

Risto oli viime kaudella IFK:ssa minulle erittäin tärkeä valmennusryhmän jäsen, ja hän tuki minua siellä työssäni suuresti ja teki työni helpommaksi. Hän myös sopii täysin siihen samaan profiiliin kuin me muutkin, eli hän on nuori, nälkäinen, valmis tekemään kovasti töitä sekä kehittämään itseään koko ajan paremmaksi työssään. Meidän ajatuksemme osuivat hyvin kohdilleen jo viime kaudella. Ja samalla hän pääsi myös mukaan Suomen U21-maajoukkueen valmennukseen, mikä on hänelle erinomainen kokemus ja mahdollisuus saada entisestään lisää oppia. Samalla siitä on hyötyä myös meille ja koko seuralle. 

Olen varma, että Risto, Jaska (Ulvila) ja siihen yhdistettynä seuran omistama DBC klinikka sekä Kuortaneen Urheiluopiston tietämys, joka meillä on käytössämme, niin meillä on taatusti koko sarjan paras urheilutieteen ja suorituskyvyn osasto voimavaranamme, sanoo Gomez.

SJK:n valmennusryhmässä jatkaa viime kaudelta maalivahtivalmentaja Luis Fernando, fitnessvalmentaja Juha-Jaakko Ulvila, fysioterapeutti Tiitus Lehtinen sekä joukkueenjohtaja Pekka Lehtinen. 

Työskentelimme kaikki yhdessä täällä jo aiemmin, ja tunnemme siten toisemme hyvin. He ovat myös tehneet töitä seurassa jo pitkään, mikä tuo meille jatkuvuutta. Se on todella tärkeää, että on ihmisiä, jotka ymmärtävät seuran ja meidän arvomme, ja heillä kaikilla on sama halu tehdä töitä sekä kehittyä, kuin meillä muillakin. 

Kokonaisuutena, olen todella innoissani päästessäni työskentelemään näiden kaikkien ihmisten kanssa, päättää Gomez.

Valmennusryhmän, ja erityisesti suorituskyvyn osaston tukena, jatkaa jo viime vuonna aloittanut Tommi Pärmäkosken johtama Kuortaneen Urheiluopiston nelihenkinen valmennusryhmä. Myös pelaajarekrytoinnista vastaava ryhmä on saanut vahvistusta, kun uusina aloittivat brasilialainen Adriel Gabilan ja englantilainen datakonsultti Paul Riley. SJK tulee kertomaan tarkemmin tammikuussa rekrytointiosaston ja suorituskyvyn osaston toiminnasta, mutta näiden kahden osa-alueen vahvistamisella on tarkoitus hakea SJK:lle merkittävää kilpailuetua Suomen pääsarjoissa.

Olen tyytyväinen, että otamme taas askeleen eteenpäin valmennusryhmän osalta, ja valmennuksemme on kokonaisuudessaan kasassa pre-seasonin alussa. Olemme myös panostaneet entisestään suorituskyvyn ja analysoinnin kokonaisuuteen, ja tulemme kertomaan vielä lisää näistä tammikuussa. Olemme kuitenkin jo nyt valmiit aloittamaan valmistautumisen mielenkiintoiseen vuoteen 2022, kokoaa SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman vielä lopuksi.

SJK vetää joulukuussa kymmenen päivän harjoitusjakson, ennen vetäytymistä joulutauolle. Tammikuun alusta palataan hommiin ja paluun tekevä Liigacup alkaa kuun puolivälissä.  Valmentajien videohaastatteluita tulossa SJK:n kanaville vielä joulukuun aikana sekä alkuvuodesta. SJK pelaajat ja valmentajat pääsevät myös tapaamaan kannattajia lauantaina 18.12. Torikeskuksen uuteen SJK Storeen.

SJK:n ensimmäinen harjoitusottelu pelataan 8.tammikuuta ja samalla järjestetään kannattajatapaaminen kaikille vuoden loppuun mennessä kausikortin kaudelle 2022 hankkineille. SJK:n kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä uudessa Torikeskuksen SJK Storessa.