123 456 7890

SJK matkustaa maanantaina 12.4. Valkeakoskelle ja kohtaa siellä Tehtaan kentällä kotijoukkue FC Hakan harjoitusottelussa klo 15:00. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta siitä on Aamulehden tilaajilleen toteuttama livestream. Aamulehden voi tilata yhdeksi kuukaudeksi testimielessä yhdellä eurolla ja siten ottelun pääsee näkemään tästä linkistä. Tilauslinkki löytyy jutun alaosasta.

Suomen Cup taival päättyi tylysti pääsiäisenä vierastappiolla FC Interiä vastaan. Ottelu meni maalittomana aina jatko-ottelun toiselle puoliajalle, kunnes Inter onnistui erikoistilanteesta maalinteossa. SJK joutui cup-otteluun ilman toista maalivahtiaan Jesse Östiä, ja kun vielä pelin aikana maalissa aloittanut Walter Viitala loukkaantui, teki vasta 18-vuotias Topi Säilynoja debyyttinsä SJK:n maalilla. Säilynojaan peli ei kaatunut.

SJK kohtaa alkavalla viikolla myös lauantaina KPV:n harjoitusottelussa ja tuo ottelu pelataan Seinäjoella, OmaSp Stadionilla. Kahden harjoitusottelun viikko on siis tiedossa.

Ensimmäinen kerta meille nyt tällä pre-seasonilla, kun pelataan tiiviiseen tahtiin ja samalla päästään lähelle täysiä minuutteja pelaamaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Vieraspeli Hakaa vastaan on varmasti hyvä peli, ja nyt kun Inter pelin tappion pettymys on nielty, niin meidän tavoitteena on, että tiettyjä asioita pitää parantaa ja ne liittyy hyökkäyspeliin. Puolustuspeli toimii, ja hyökkäyspelilin ollaan nyt kiinnitetty enemmän huomiota tällä viikolla. Niitä asioita lähdetään parantamaan pelin kautta. 

Meillä on kolme harjoituspeliä nyt ennen kauden alkua. Ja se on se tärkein juttu, jatkaa Honkavaara.

Harjoitusotteluissa SJK saa myös mukaansa lainapelaaja Pyry Hannolan ja oman akatemian pelaajia, jotka ovat pelanneet Suomen Cupia jo aiemmin muussa kuin SJK:n edustuksen riveissä. SJK:n mukana Valkeakoskella on myös Gnistanissa ja viime kaudella FC Lahdessa pelannut 20-vuotias maalivahti Salifu Senghore, kun Jesse Öst ja Walter Viitala huilaavat vielä tämän ottelun. Molemmat pääsevät todennäköisesti mukaan harjoituksiin jo tämän viikon aikana.

SJK Akatemian pelaajat pelasivat lauantaina KPV:ta vastaan, mutta katsotaan, jos sieltä joku pelaaja otetaan mukaan. Meillä on vielä jonkin verran pikkukolhuja joukkueessa, ja tarkoituksena on, että niille, jotka ovat täydessä kunnossa, annetaan nyt vähän pidempi peli. Tämä on silleen hyvä, kun kausi lähenee, sanoo Honkavaara.

Pidempään loukkaantuneena olleista Ville Tikkanen on jo treenannut, mutta ei varmaan ole vielä tässä pelissä mukana. Kenties sitten lauantaina KPV-pelissä. Hän on vasta palannut mukaan, niin annetaan hänelle hieman pidempi palautumisaika, pohtii Honkavaaara vielä lopuksi.

Maantaina 12.4. klo 15:00 harjoitusottelu FC Haka – SJK. Peli suorana Aamulehden livestreamina. Lauantaina 17.4. klo 17:00 harjoitusottelu SJK – KPV OmaSp Stadionilla, ja peli suorana Spiideo striiminä. Samana päivänä pelaa myös SJK Akatemia OmaSp Stadionilla FC Jazzia vastaan klo 13:00 ja molemmat ottelut tulevat katsottavaksi Spiideo-linkin kautta. Näistä lisää loppuviikosta, omissa otteluennakoissaan.

Veikkausliigan kausi alkaa 3.5. klo 18:30, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla sarjanousija KTP:a. SJK:n kausikortit kaudelle 2021 myy Lippu.fi. Lippupisteen lisäksi kausikortin voi tällä hetkellä tilata Epstorin SJK Outletista, joka palvelee tiistaista perjantaihin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-16. SJK Shop on suljettuna toistaiseksi muutostöiden vuoksi, ja avataan uudelleen myöhemmin huhtikuussa.
Löydät kaikki SJK:n tulevat, jo sovitut harjoitusottelut sekä Veikkausliigan ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, tästä linkistä.

FC Haka – SJK 12.9.2020. Kuvat Jussi Rämä.

Teemu Tainon FC Haka vastassa maanantaina

SJK ja FC Haka kohtasivat toisensa jo tammikuussa Seinäjoella harjoitusottelussa, ja tuolloin FC Haka oli 1-2 maalein parempi. Samassa ottelussa SJK:n Hope Akpan sai punaisen kortin aivan ottelun alkuhetkillä ja Ville Tikkanen loukkaantui. Tikkanen on ollut tuosta lähtien sivussa, mutta mahdollisesti palaamassa kentille juuri tällä viikolla. Tammikuun ottelusta ei isoja johtopäätöksiä voi tehdä, sillä peli pelattiin kolmessa ”erässä” ja joukkueet vaihtoivat koko kentällisen pariinkin otteeseen, eikä mukana ollut kummallakaan kuin osa tämän hetken joukkueista.

Teemu Tainion valmentama FC Haka oli kuitenkin SJK:lle tiukka vastustaja myös viime kaudella, kun neljästä eri kohtaamisesta kahdesti pelattiin 1-1 tasapeli, FC Haka voitti talven Suomen Cupissa 1-3 ja sitten loppukesästä SJK kävi voittamassa Hakan Valkeakoskella 4-1 luvuin.

Tälle kaudelle FC Haka hommasi ensimmäisenä vahvistuksen maalitolppiensa väliin, kun Ilveksen kapteenina pitkään toiminut Mika Hilander siirtyi Hakaan. Isoimmat menetykset ovat ehdottomasti oma kasvatti ja keskikentän johtaja Anton Popovich, joka siirtyi KuPS-paitaan, hyökkääjä Eero Markkanen, joka lähti USA:n ammattilaissarjoihin, sekä toinen tärkeä keskikenttäpelaaja Medo. Puolustukseen Haka on hommannut Eero-Matti Auvisen Helsingin IFK:sta, ja vuosi sitten KPV:ssa ihastuttanut ghanalainen laitahyökkääjä Ishmael Yartey teki paluun Suomen kentille Saudi-Arabian keikan jälkeen. Kaikkiaan Hakaan on tullut kymmenisen uutta pelaajaa ja lähtijöitä on kutakuinkin saman verran.

Suomen Cupin karsinnoissa Haka jäi alkulohkoon, hävittyään niukasti vain maalilla FC Hongalle ja Interille, mutta IFK Mariehamn kaatui komeasti 3-0 luvuin. Harjoitusotteluissaan Haka on hävinnyt HJK:lle suurinumeroisesti ja niukasti Ykkösen TPS:lle. AC Oulu kuitenkin kaatui 2-0 luvuin.

FC Haka – SJK 12.9. 2020. Kuvat Jussi Rämä.